reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuję wam dziewczyny jesteście przecudowne ❤️ zawsze doradzicie ❤️wesprzecie ❤️ zastanawiam się nad zmianą kliniki ale to i tak trzeba czekać aż to całe szaleństwo z tym wirusem się skończy a betę i tak sprawdzę w poniedziałek tak dla świętego spokoju i tak już nic nie zmienie co ma być to będzie 🙂

Dziękuje za te słowa! [emoji7]
Żałuje tylko że nie zaproponowano aby przebadać ten jedyny zarodek,nawet nie słyszałam o takiej możliwości..
Gdym wiedziała że ma wadę genetyczną nie transferowałabym go i uniknęłabym całej tej traumy
Widzisz, z tym badaniem to też jest tak,ze sa w stanie zbadać tylko jakas tam grupę wad genetycznych. I nikt nie da pewności,że jak przebadają i powiedzą,ze nie ma wad to potem coś może nie wyjść.. bylam na takim spotkaniu gdzie na ten temat rozmawiano i wypowiadał się lekarz ginekolog z kliniki oraz embriolog. Dlatego nie każdy zdecydowałby się na Badanie z bo jednak jest ono obarczone jakimś ryzykiem. Ja chyba zdecydowalabym się dopiero, gdybym miala duzo zarodków, zachodziła w ciąże i każda ja traciła..
Widocznie tak musiało się stać... choć to brzmi bardzo głupio i wcale nie pociesza- wiem.. Ale powtórzę się, jeśli jest taka siła i determinacja w Tobie to musi sie udać I to bardzo szybko. Wracaj teraz do zdrowia [emoji8][emoji8][emoji8]

Dziewczyny a wracajac do bety @Karmelove92 to nie uwazacie ze przy moruli moze jeszcze byc za wczesnie na jednoznaczna betę. Morule sa 2 dniowe? Dobrze kojarzę czy cos mylę?
Chyba maksymalnie 4 dniowe, ale może masz i rację ze może za wcześnie i ze jest jakaś nadzieja jednak😊
@Karmelove92, co myślisz?

@bazylia128 dobre wieści:) jak widzisz wasze zarodki wcale nie są chore, to ważna informacja która was uskrzydliła do dalszej walki:)
Musze to napisac :) Kochana trzymalas mnie caly czas ryzach... dawalas nadzieje i wspieralas. Jestes napewno niesamowiatą kobietą i wielki szacun dla Ciebie. Napisze tylko DZIEKUJE ZE TU JESTES ;) Dziekuje ci za wszystko ;) Ja mam ta swiadomosc ze wszystko moze sie zdarzyc ale mozemy podchodzic na moich komorkach jeszcze trzy razy i to jest dla nas bardzo pocieszajace ;)

Za którym razem się wam udało? ja byłam na początku pewna że ten transfer to będzie ten szczęśliwy ...
Powtórz w poniedziałek. Nie ma raguly kiedy się uda. U mnie udał się drugi transfer. A potem dopiero piąty.
Oprócz niskiego AMH macie jeszcze jakieś inne zdiagnozowane potencjalne trudności? Genetyka ok? Co jeszcze badaliscie?

Kiedy to było ..... [emoji23][emoji23][emoji23]w wrześniu byliśmy 2 tyg ... raj na ziemi dziewczyny [emoji267][emoji886][emoji3508][emoji160][emoji225][emoji3048] na takie wakacje na totalny relaks .. zazwyczaj wybieramy miejsca gdzie możemy zwiedzać, raczej aktywnie spędzamy wakacje .. ale po nieudanym ivf oboje potrzebowaliśmy się na maksa zresetować .. i to były jedne z najpiękniejszych wakacji [emoji3590]
Zazdraszczam [emoji7][emoji7]

Dziękuję wam dziewczyny jesteście przecudowne ❤️ zawsze doradzicie ❤️wesprzecie ❤️ zastanawiam się nad zmianą kliniki ale to i tak trzeba czekać aż to całe szaleństwo z tym wirusem się skończy a betę i tak sprawdzę w poniedziałek tak dla świętego spokoju i tak już nic nie zmienie co ma być to będzie 🙂
Zmiana kliniki może być dobra decyzją👍Ja zmieniłam - czas pokaże, czy to dobra decyzja.
Poczekajmy jednak do poniedziałku✊😘

reklama
Do góry