reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki niestety macica jest zbyt kurczliwa ... będę miała kroplówkę 4 godzinna w dniu transferu [emoji3064] przykro mi bo to dodatkowy stres i ponad 4 godziny w klinice a mąż w samochodzie ... potem mam zaleconą nospe forte 4 razy dziennie. Strasznie mi smutno, dręczą mnie koszmary i mam złe przeczucia ze nie uda nam się [emoji24][emoji24][emoji24]
Uda się!!! Musisz w to wierzyć! [emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
To że się uda zajść jak u mnie za 1 razem to pikuś
Trzeba się jeszcze modlić aby ciąża dotrwała szczęśliwe do samego końca..
U mnie niestety koniec w 9 tygodniu
Jesteś bardzo silna. To,ze się udało za pierwszym razem tez o czymś świadczy. Wierzę,ze następnym razem będzie sukces. Twoje maleństwo będzie miało najdzielniejszą mame na świecie!!!

Zapraszam! Bedziemy cisnac zdrowy tryb, zeby stworzyc naszym fasolkom jak najlepsze warunki! To chyba najlepsza motywacja, zeby ruszyc się z kanapy [emoji7]
Jestem w ogole pelna podziwu dla Ciebie kochana. Jestes mega silna. Na pewno to zaowocuje! [emoji123][emoji173]
Jeszcze ja się do Was dołączam [emoji16]
Także sio zarazo !!!

To że się uda zajść jak u mnie za 1 razem to pikuś
Trzeba się jeszcze modlić aby ciąża dotrwała szczęśliwe do samego końca..
U mnie niestety koniec w 9 tygodniu
Kochana ja 6 lat temu zaszlam w ciaze naturalnie i poronilam w 7tc. Podnosilam sie z tego bardzo dlugo. Pamietam, ze przyjaciolka, ktora juz wtedy byla na etapie ivf powiedziala mi - zachodzisz w ciaze, to bardzo wazne, bo to znaczy, ze Ci sie uda. Wtedy zabolalo mnie to bardzo, ze nie rozumiala mojego bolu. A potem okazalo sie, ze miala racje. Troche to trwalo, ale dzieki ivf mam corke i druga w drodze. I Tobie tez sie uda, cierpliwosci...

@Karmelove92 bardzo mi przykro :(
Ja przeszłam 3 pełne stymulacje i 6 transferów i ten 6 dopiero zaskoczył na betę większa niż 1.2.
U mnie musiałam zmienić drogę leczenia na immunologie- a więc dodatkowe leki, szczepienia i pierwszy transfer po leczeniu udany. Także trzymam za Ciebie kciuki, myślę, że to dobrze że się badacie i diagnozujecie dalej :) ja uważam, że jak z 2 różnych stymulacji nie ma efektów to w 3 dobrze by było poszerzyć diagnostykę i zmienić leczenie. Ale to tylko moje zdanie
@Ananasowa93 a czego się zalamujesz ta kroplówkę? Ona ma Ci pomoc a nie zaszkodzić! Ja wiem że wirus i dodatkowe godziny, ja miałam i intralipid 3 dni przed transferem-2h a w dniu transferu 2h atosiban przed transferem i po transferze kolejne 2h. I się udało. Ja nie miałam badanej kurczliwości- lekarka mi go dała bo powiedziała, że może pomóc a nie zaszkodzi. Więc głowa do góry 💪
Aha i leki w dniu transferu bierzesz normalnie, dopochwowe też, oni Cię ""umyją" przed podaniem zarodka 🙂

Dziewczynki niestety macica jest zbyt kurczliwa ... będę miała kroplówkę 4 godzinna w dniu transferu 🥺 przykro mi bo to dodatkowy stres i ponad 4 godziny w klinice a mąż w samochodzie ... potem mam zaleconą nospe forte 4 razy dziennie. Strasznie mi smutno, dręczą mnie koszmary i mam złe przeczucia ze nie uda nam się 😭😭😭
Ty chyba leczysz sie w invikcie? I bedziesz miala atosiban? U mnie bylo max 3h. Godzina przed transferem i 2 po. Raz nawet chyva 2.5h.

@bazylia128 mam to wszystko co się pokazuje, chyba wszystkie dodatki, chociaż nie wiem, bo mówił ze kupił pakiet. Najpierw ugotuje, bo jak zacznę grać, to przepadnę 😁🙈 wcześniej miałam simsy3
Robie dziś kotlety z kaszy jaglanej i kapusty, jak mąż się kapnie ze to wege to mu najwyzej jakiegoś steka usmaże 😉
A Ty już pogralas? 🙂

Załączniki

• E2F2C463-8EA7-4C27-A295-8C05669682C4.jpeg
    E2F2C463-8EA7-4C27-A295-8C05669682C4.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 62
Mam jeszcze kilka praktycznych pytań związanych z transferem i ta kroplówka. Może któraś z was będzie wiedziała.
Czy w związku z podaniem tej kroplówki powinnam być na czczo w dniu transferu?
I czy na transfer powinnam wziąć kapcie i koszule tak jak do punkcji ?
Czy w dzień transferu aplikować poranna dawkę luteiny ?
I jak myślicie powinnam się pojawić w klinice w maseczce i rękawiczkach ?
Na transfer bez koszuli i kapci. To trwa koło 15 min. Przynajmniej u mnie. Kroplówka to pewnie atosiban. Widzę, że ostatnio modny w klinikach. Nie wydaje mi się, że musisz być na czczo. Kciuki✊✊✊

reklama
Jesteś bardzo silna. To,ze się udało za pierwszym razem tez o czymś świadczy. Wierzę,ze następnym razem będzie sukces. Twoje maleństwo będzie miało najdzielniejszą mame na świecie!!!
Dziękuje za te słowa! 😍
Żałuje tylko że nie zaproponowano aby przebadać ten jedyny zarodek,nawet nie słyszałam o takiej możliwości..
Gdym wiedziała że ma wadę genetyczną nie transferowałabym go i uniknęłabym całej tej traumy

Do góry