reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mam jeszcze kilka praktycznych pytań związanych z transferem i ta kroplówka. Może któraś z was będzie wiedziała.
Czy w związku z podaniem tej kroplówki powinnam być na czczo w dniu transferu?
I czy na transfer powinnam wziąć kapcie i koszule tak jak do punkcji ?
Czy w dzień transferu aplikować poranna dawkę luteiny ?
I jak myślicie powinnam się pojawić w klinice w maseczce i rękawiczkach ?

reklama
Straszna historia i bardzo mi przykro. Wydaje mi sie ze jednak powinnas troche pokrzyczec, poplakac, porzucac hu....mi bo pozniej moze to przyjsc ze zdwojona sila ;( Na mnie tez te tabletki slabo zazdzialaly i patrzyc na to z perspektywy czasu chyba wolalabym zabieg. U mnie za pierwszym razem obylo sie bez zabiegu ale bol nie do opisania ;( Masz jakies plany? To byl chyba jedynaczek? Bedziesz podchodzila do nastepnej stymulacji ? Trzymaj sie, przytulaj do meza, odpocznij i staraj sie jaka najmniej ogladac wiadomosci - niestety nic dobrego nam nie przekazuja. Trzymam za ciebie kciuki ✊✊✊❤❤❤
Kochana morze łez już uroniłam
Wyglądam jak panda cała opuchnięta i z sińcami i włosów wypadła mi chyba połowa ze stresu
Ból w sercu nie do wyobrażenia
A powiedz mi po jakim czasie wszystko Ci się tam zagoiło i wystąpiła miesiączka ?
Pisałam już z lekarzem że jak wszystko się zagoi i wystąpi miesiączka to mam się zgłosić będziemy działać dalej 👍
Czeka mnie nowa procedura zaczynamy od początku ________
Napewno chcę zrobić sobie oraz mojemu kompleksowe badania genetyczne
A teraz przez ten czas oczekiwania chcę się porządnie zająć sobą ,przygotować się jak najbardziej potrafię (dieta,ćwiczenia,wyciszenie)
Mój chłop oczywiście to samo bo jego plemniki też muszą być najlepsze
W nowej stymulacji zależy mi aby uzyskać więcej niż 1 zarodek
I przed transferem będę badać zarodki aby uniknąć takiej sytuacji jaka się wydarzyła
I podamy tylko w pełni prawidłowy
Ewidentnie była to wada genetyczna

Także moja droga pewnie będziemy działać w podobny czasie
Oby nam nic nie stanęło na przeszkodzie!❤
Pozdrawiam

Za którym razem się wam udało? ja byłam na początku pewna że ten transfer to będzie ten szczęśliwy ...
Kochana a jaki jest powód ze nie macie blastek ? Nie chcieliście wydłużonej hodowli ?
Wiem ze laboratorium to nie macica i nigdy nie będzie zarodkom lepiej niż u mamy ale statystyki mówią wyraźnie ze jeśli zarodek przetrwa do blastocysty to ma większe szanse.
Musi Wam się wkoncu udać, traficie na TEN zarodek ❤️❤️❤️ Ostatnio jedna z dziewczyn opisywała swoją drogę i maniaka chyba 9 transferów aż wkoncu się udało ❤️

W
Nie chcialam wczesniej pisac ale Łukasz na mnie strasznie cisnal zeby jednak przebadac wczesniej i nie transferowac przed wynikiem bo sie bal zebym znowu nie przechodzila po raz enty poronienia... Za darmo nam go przebadali i wykluczyli wszelkie wady genetyczne... To plec zenska. Szalejemy z radosci ze jest zdrowe... Teraz badanaia immuno, histero albo laparo i dzialamy ❤ ❤ ❤ Daja nam 50% wiec to tez nie jest tak ze jak zdrowe to musi sie zaimplantowac. ALE dzisiaj mamy swieto ❤❤❤
Wow!coś niesamowitego naprawdę!😍
W końcu się uśmiechnęłam! :) Bardzo się cieszę i mega trzymam kciuki !! A nawet czuje że uda Ci się 😊
Ja tym razem też będę badać zarodki i liczyć na to że tym razem moje szczęście będzie trwało aż do końca ! Nie widzę innego scenariusza

Matko, ale cudowne wiadomoci!!! ❤❤❤ oby jak najszybciej ta zaraza przeszla to obie bedziemy mogly zaczac dzialac! Ja dopiero od srody siedze w domu a juz fiksuje 🙆‍♀️ wstalam polamana dzisiaj, bo przeciez skoro wolne to mozna 2 razy dziennie trening jebnąć nie? 🤣 nie wiem po co ja stałam jak Bóg rozdawał rozum. Chyba po upór i upierdliwość 🤣
Jeszcze ja się do Was dołączam 😁
Także sio zarazo !!!

reklama
Do góry