reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Oj z tym ostroznie, nie mowie, ze Ty, skoro nie zaobserwowałas u siebie problemu, ale ktos moze posluchac i sobie zrobic krzywde. Wiekszosc plynow do higieny intymnej posiada kwas mlekowy, a wiadomo ph kwaśne do twarzy się nie nadaje. A nie daj Boże jak sie dostanie do oka [emoji32] uzywajmy produktów zgodnie z ich przeznaczeniem [emoji3516]
Ale u @Liliana87 jesli ma wypryski na twarzy sprawdzi się, bo wypryski powstają przy zasadowym odczynie na skórze, a kwas mlekowy zawarty w płynie je zneutralizuje 🙂, łagodzi stany zapalne i działa antybakteryjnie, tylko faktycznie trzeba uważać żeby za bardzo nie dostał się do oczu 😉, chociaż jego zawartość w takim płynie nie jest duża.
Płyny do higieny intymnej przywracają właściwe pH w którym nie rozwijają się bakterie, drożdże, dlatego przy skórze z wypryskami sprawdza się 🙂.

reklama
No pewnie tak :) tez jestem fanką testowania na sobie róznych rzeczy, ale jako kosmetolog nigdy bym nie polecila produktu do higieny intymnej na twarz. Gdyby sie cos stalo, to taka kosmetyczka idac do producenta nie ma zadnego wsparcia, bo polecila produkt niezgodnie z jego zastosowaniem. Bardziej od tej strony ostrzegałam.
Ale u @Liliana87 jesli ma wypryski na twarzy sprawdzi się, bo wypryski powstają przy zasadowym odczynie na skórze, a kwas mlekowy zawarty w płynie je zneutralizuje [emoji846], łagodzi stany zapalne i działa antybakteryjnie, tylko faktycznie trzeba uważać żeby za bardzo nie dostał się do oczu [emoji6], chociaż jego zawartość w takim płynie nie jest duża.
Płyny do higieny intymnej przywracają właściwe pH w którym nie rozwijają się bakterie, drożdże, dlatego przy skórze z wypryskami sprawdza się [emoji846].

My po usg. Na 100 % córka, waga około 300 g, rozwija się prawidłowo. Wiek ciąży 19 tydzień 3 dni. Na wyniki amniopuncji jeszcze muszę tydzień poczekać. Poznajcie Roksanę ❤️❤️, buzię zakrywa rączką, (wygląda trochę jak ufo 😬) . IMG_20200404_095704.jpg
IMG_20200404_095704.jpg

Matko, ale cudowne wiadomoci!!! ❤❤❤ oby jak najszybciej ta zaraza przeszla to obie bedziemy mogly zaczac dzialac! Ja dopiero od srody siedze w domu a juz fiksuje 🙆‍♀️ wstalam polamana dzisiaj, bo przeciez skoro wolne to mozna 2 razy dziennie trening jebnąć nie? 🤣 nie wiem po co ja stałam jak Bóg rozdawał rozum. Chyba po upór i upierdliwość 🤣
co do treningu to z mojej silowni poprosili o zdjecia ja to z tymi bialym hantlami ale powiem zi ze cizki mi ssie zmoblizowac do cwiczen - teraz juz bede piz....ac czym sie da tyle mam w sobie energii ;)

Załączniki

• 89551449_2997001350414161_1363665203245350912_n.jpg
    89551449_2997001350414161_1363665203245350912_n.jpg
    113,6 KB · Wyświetleń: 125
Nie chcialam wczesniej pisac ale Łukasz na mnie strasznie cisnal zeby jednak przebadac wczesniej i nie transferowac przed wynikiem bo sie bal zebym znowu nie przechodzila po raz enty poronienia... Za darmo nam go przebadali i wykluczyli wszelkie wady genetyczne... To plec zenska. Szalejemy z radosci ze jest zdrowe... Teraz badanaia immuno, histero albo laparo i dzialamy [emoji173] [emoji173] [emoji173] Daja nam 50% wiec to tez nie jest tak ze jak zdrowe to musi sie zaimplantowac. ALE dzisiaj mamy swieto [emoji173][emoji173][emoji173]

Nooooo, i to jest o piękny plan [emoji8].
50% to megaaaa dużo [emoji173]️

Ale u @Liliana87 jesli ma wypryski na twarzy sprawdzi się, bo wypryski powstają przy zasadowym odczynie na skórze, a kwas mlekowy zawarty w płynie je zneutralizuje [emoji846], łagodzi stany zapalne i działa antybakteryjnie, tylko faktycznie trzeba uważać żeby za bardzo nie dostał się do oczu [emoji6], chociaż jego zawartość w takim płynie nie jest duża.
Płyny do higieny intymnej przywracają właściwe pH w którym nie rozwijają się bakterie, drożdże, dlatego przy skórze z wypryskami sprawdza się [emoji846].
No pewnie tak :) tez jestem fanką testowania na sobie róznych rzeczy, ale jako kosmetolog nigdy bym nie polecila produktu do higieny intymnej na twarz. Gdyby sie cos stalo, to taka kosmetyczka idac do producenta nie ma zadnego wsparcia, bo polecila produkt niezgodnie z jego zastosowaniem. Bardziej od tej strony ostrzegałam.
Ja to Wam powiem dziewczyny,ze bym chciala pojsc do takiej naprawde fajnej i dobrej kosmetyczki, co to bym mi poradziła jak mam dbać o swoją facjate i nie kremami za miliony złotych. Nie chodzę w ogole, boję się strasznie. Kiedyś dwa razy poszlam do kosmetyczki z polecenia na depilacje wąsika woskiem. Młoda bylam. Nakładala mi ten wosk, przyklejala plasterki i kilka razy odklejala i znow bo się dobrze nie wyrwało. Potem mi czymś to miejsce smarowala, jak sie potem okazało w domu jakimś fluidem zeby zaczerwienienie przykryć. Po dwóch wizytach nabawilam się takiego zapalenia, całe okolice w krostach.. Pol roku leczylam się u dermatologa, babki, która sapala mi,ze jak mam wąs to mam A nie wymyślam i chodzę do kosmetyczek. Od tamtej pory stosuje tylko krem. Ale teraz w ciazy mi sie rzucił włos wszędzie większy i chyba będę musiała się wybrać..

Aleś mi teraz zaimponiła[emoji12][emoji8][emoji7]. Jak nie pijesz to mądrze gadasz [emoji12]. Co tam porabiasz?

reklama
Aaaaaaaaaaaaa córcia !!! No to Wasze marzenie 😘 oby się wszystko udało 😊
wiesz teraz mam chyba jeszcze wieksza presje ale dam rade. Moj D powiedzial ze spokojnie na moich kom mozemy podejsc jeszcze ze trzy razy ale jak dostalismy raport to sie poplakalam. U nas w rodzinie rodza sie praktycznie sami chlopcy... Zrobie wszystko a nawet wiecej zeby sie przygotowac do tego transferu ❤ ❤ ❤ Ja wiem ze takie badanie to jeszcze malo i o niczym nie swiadczy i Łukasz stara sie studzic moje emocje ale juz nikt mi nie powie ze moje poronienia sa z powodu wadliwych zarodkow. I szkoda mi bylo wychodzic z kliniki i zostawiac to dziecie... Ja nawet nie mysle o tym jakbym urodzila corke bo to by bylo czyste szalenstwo ❤❤❤

Do góry