reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Uderzenia goraca kilka/kilkanascie razy dziennie, zmiany nastrojow, bole glowy. Ogolnie czulam sie kiepsko, ale bylo warto. Potem po porodzie dostalam jednoskladnikowe Cerazette i jak pisalam wyzej bralam je 3 lata pod kontrola mojej gin. Nie mialam wogole okresu. Jak wrocilam do kliniki to byli w szoku i gratulowali ginekolog - cysty malenkie, a i odpowiedz organizmu zupelnie inna (4 blastki versus 1 komorka w 3ciej dobie w pierwszej stymulce).
Czyli takie same objawy jak ja miałam 😩Dopiero zaczynam odzywać po tych 3 miesiącach .. spie już w miarę normalnie 🙏🏼Uderzenia się jeszxze zdarzają ale nie co godzinę jak na początku . Rozumiem , ze zaraz po tych 3 miesiącach byłaś stymulowana ?

reklama
A ja od wczoraj mam bieżnie 😍 wiem, że większość ludzi uważa to za głupotę bo nie ma jak ruch na świeżym powietrzu, ale gwarantuje, że żadna w okolicy by nie chciała biegać. Sąsiad o różnych godzinach dwa wilczury na spacery wypuszcza i prośby żeby tego nie robił nic nie dają, a że mieszka "w polu" to ma w dupie z.te.psy potrafią np. do mojego ogródka przybiegną i już raz stan przedzawałowy miałam. Idę sobie po pietruszkę a tam dwa wilczury. A na bieżni mogę sobie nawet o 21 (czyli wtedy kiedy mam najwięcej czasu) popatatajać. Chociaż teraz mi zostało chodzenie, mąż będzie biegał.
Zazdro 😁🤪

Czyli takie same objawy jak ja miałam [emoji30]Dopiero zaczynam odzywać po tych 3 miesiącach .. spie już w miarę normalnie [emoji1374]Uderzenia się jeszxze zdarzają ale nie co godzinę jak na początku . Rozumiem , ze zaraz po tych 3 miesiącach byłaś stymulowana ?
To dodaj sobie do tych uderzen lato w Hiszpanii... Myslalam, ze zejde momentami...
Tak, zastrzyk dostalam 30.05 i na wizyte poszlam 27.06 i jakie bylo moje zdziwienie jak dostalam recepte zeby tego samego dnia juz zapodac sobie gonapeptyl. 10 dni pozniej mialam punkcje.

To dodaj sobie do tych uderzen lato w Hiszpanii... Myslalam, ze zejde momentami...
Tak, zastrzyk dostalam 30.05 i na wizyte poszlam 27.06 i jakie bylo moje zdziwienie jak dostalam recepte zeby tego samego dnia juz zapodac sobie gonapeptyl. 10 dni pozniej mialam punkcje.
O matko 😳😳ja miałam 3 mies wycięte z życiorysu serio .. i teraz miałam być właśnie stymulowana .... ale wyszło jak wyszło 😔nie zgodzę się na powtórkę raczej

O widzisz, mądrego dobrze posłuchać [emoji3] jak mąż szukał po forach jaką bieżnie polecają to 90%odpowiedzi było "na *UJ Ci bieżnia idź pobiegać na dwór" itp...
A ja gdybym miała dużo miejsca i pieniądzorow to tez bym chciała bieżnię. U mnie jesienią, zimą i wczesną wiosną często nie mam gdzie biegać bo szybko jest ciemno, wszędzie błoto itd.. Mało to razy wracałam z butami przemoczonymi[emoji849]
Nie słuchaj ludzi i rób to co lubisz [emoji8]

Tak ja wiem na czym polega histero a na czym laparo. Chodzi mi bardziej o endometrioze bo u mnie w macicy do tej pory bylo czysto. Jak ona sie zachowuje. Czy jesli jest powiedzmy 3 czy 4 stopnia to bardziej ja widac czy tez moze nie dawac zupelnych objawow...
Hej. Ja mam endometriozę IV stopnia, która oprócz bolesnych miesiączek objawiła się torbielą. Bylam wówczas pod stałą kontrolą ginekologiczną, bo miałam monitorowane cykle, więc jak tylko się pojawiła, od razu ją zauważono. Do czasu laparoskopii doszły jeszcze 3 mniejsze, ale generalnie tylko to widzieli. W międzyczasie miałam też hsg, gdzie wyszła niedrożność jajowodu. Dopiero podczas laparo okazało się, że zrost na zroście. Macica z kolei czysta, ale w wypisie miałam napisane, że ciastowata, adenomiotyczna, czyli to też jakiś tam rodzaj endometriozy. Myśle, ze u mnie najpierw działo się wszystko „w koło”, czyli zrosty, niedrożność, a na koniec rzuciło się na jajniki.

U mnie nie najlepiej.Mialam dzis spotkanie z lekarzem i mam skracajaca szyjke i rozwarcie 2cm Mam leżeć leżeć leżeć co nie będzie lat we przy synku.Jak maz wróci z pracy musimy postanowić co dalej.Mam ty szwagierka chętna do pomocy 2 bratowe myślę że już zaczną planować gdzie mój malutki będzie u nich spał jak się dowiedzą ale...Ja mam opory nie chce komuś głowy zawracać ale i muszę odpoczywać.
A który to u Ciebie TC? Odpoczywaj dużo , chociaż tak jak piszesz przy małym dziecku to pewnie nie łatwe...

O matko [emoji15][emoji15]ja miałam 3 mies wycięte z życiorysu serio .. i teraz miałam być właśnie stymulowana .... ale wyszło jak wyszło [emoji17]nie zgodzę się na powtórkę raczej
Ja bym sie zgodzila. W sensie zaczela np w lipcu czy sierpniu, zeby na ten wrzesien juz byc gotowa. Potem bedziesz sobie pluc w brode i sie zastanawiac czy jakbys wyciszyla malpe to rezultat bylby lepszy...

reklama
0
Kurde dziewczyny, jutro muszę jechać w końcu do Biedry, bo pustki w lodówce [emoji33]. Normalnie się cykam i postanowiłam że pojadę i 7-rano, spóźnię się do pracy i zostanę te pół godziny dłużej i to odrobię. Po pracy się boję jechać [emoji848] Już obmyślam co kupić, planuję kilka posiłków i robię listę [emoji1751]. Ciężkie zadanie [emoji1751]
Powodzenia✊✊✊ja zrobilam listę zakupów dla M, takie jak ostatnio czyli wielkie zakupy na caly tydzień, a on zamówił dodatkowo u jakiegoś kolegi co ma sklep warzywny warzywa i owoce. Podobno mu tamten dostarczy do pracy. Jak będzie ok, to będziemy korzystać z takiej opcji, zawsze to o ileś krócej po sklepie wtedy trzeba będzie łazić...

Do góry