reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny to kompletnie nie na forumowy temat, ale ja już nie mogę od tego siedzenia w domu, ćwiczę, ale pomyślałam ze zamówię stepper do ćwiczeń w domu, zajmuje mało miejsca. Czy któraś na tym ćwiczyła? Polecacie?
@Natsnats Ty jako nasz ekspert od ćwiczeń co o tym myślisz? @bazylia128 Ty tez dużo ćwiczysz, myślisz ze warto?

reklama
Niekoniecznie. Ja nie mialam nigdy zadnych objawow. Cysta pojawila sie po poronieniu. Niestety mialam wtedy tepa lekarke, ktora przez rok mowila, ze to nic takiego. A ze nie bylam na tabsach, bo sie staralismy to przez ten rok z jednej zrobily sie 2 i to duze bo ponad 4cm cysty czekoladowe i dopiero lekarz w klinice powiedzial mi, ze to endometrioza i to zaawansowana. On to zobaczyl po minucie usg, a tamta lekarka widziala mnie co 3 miechy na usg i cyste widziala, ale zignorowala... Zrostow nie mialam, nie wiem jak teraz po cc.
Mnie tak jedna baba prawie doprowadzila do zgonu! Trzy lata lecxyla mnie na zespol policystycznych jajnikow i jeszcze na cos innego, nie slyszala moich slow kiedy mówiłam ze to wcale nie jest lepiej, a gorzej. W końcu trafiłam do obecnej dr ktora na pierwszej wizycie dała skierowanie na cito na operacje. Do operacji nie wytrwalam wyladowalam na sorze z zapaleniem przydatków, zapaleniem otrzewnej, prawie miesiac lerzalam w szpitalu. Dobry lekarz to skarb! Zaluje tylko ze jej nie pozwalam....

Dziewczyny to kompletnie nie na forumowy temat, ale ja już nie mogę od tego siedzenia w domu, ćwiczę, ale pomyślałam ze zamówię stepper do ćwiczeń w domu, zajmuje mało miejsca. Czy któraś na tym ćwiczyła? Polecacie?
@Natsnats Ty jako nasz ekspert od ćwiczeń co o tym myślisz? @bazylia128 Ty tez dużo ćwiczysz, myślisz ze warto?
Co do stepera się nie wypowiadam bo nie miałam. Dużo tylko z chodakowska ćwiczyłam i po porodzie napewno do tego wrócę

Ostatnio było szaleństwo. Przyznam, że liczymy wreszcie na jakieś zwolnienie cen.

Leż plackiem do 34 tc. U mnie szyjka poszła bez objawów, nic, zero skurczy:( Ważne jest to czy szyjka jest twarda ? Może być tak że to rozwarcie wcale nie jest groźne. Jednak tego nigdy nie wiadomo. Powinnaś brać luteinę, w szpitalu zalecaja.
Nie wiem czy jest twarda nie przypominam sobie czy coś mówiła na ten temat.Bede leżeć to pewne bo jedno wiem że tu w Fr jak już to zalecają to napewno trzeba się dostosować zresztą jak wszędzie bo lekarz wie co robi i mówi.

Pewnie ze tak jesli tylko masz checi, według mnie kazda forma ruchu jest bardzo dobra ;) Tez chwile na tm cwiczylam ale ja wole biegac a teraz nie mam jak ;( Bo ani na silke ani na jogging ;(

Co Ty tam wszystko pielnie ogarnięte, teraz mam w końcu czas dla siebie [emoji3200][emoji2152][emoji23][emoji23][emoji23]
A ja dalej nogi owłosione [emoji1751]. Czekałam żeby mi urosły bo chciałam depilatorem wyrwać i mam takie długie kudły[emoji23]. Ale chociaż w te mrozy mi cieplej [emoji23]

Jeśli lubisz chodzić, biegać to tak. I jak masz dobre stawy. Ja mam u siebie rowerek stacjonarny i wioślarza.

Włącz sobie ćwiczenia na YouTube i jedziesz z grupą. Kiedyś kilka razy tak zrobiłam, potem odkryłam bieganie:)

reklama
Jeśli lubisz chodzić, biegać to tak. I jak masz dobre stawy. Ja mam u siebie rowerek stacjonarny i wioślarza.

A ja od wczoraj mam bieżnie 😍 wiem, że większość ludzi uważa to za głupotę bo nie ma jak ruch na świeżym powietrzu, ale gwarantuje, że żadna w okolicy by nie chciała biegać. Sąsiad o różnych godzinach dwa wilczury na spacery wypuszcza i prośby żeby tego nie robił nic nie dają, a że mieszka "w polu" to ma w dupie z.te.psy potrafią np. do mojego ogródka przybiegną i już raz stan przedzawałowy miałam. Idę sobie po pietruszkę a tam dwa wilczury. A na bieżni mogę sobie nawet o 21 (czyli wtedy kiedy mam najwięcej czasu) popatatajać. Chociaż teraz mi zostało chodzenie, mąż będzie biegał.

Do góry