reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gratuluję i bardzo się cieszę ! Jak będzie dziewczynka to na pewno śliczna po mamusi [emoji7]

A powiedz mi kochana, samo pappa robiłaś? Bo ja dostałam od mojej skierowanie na prenatalne i dała mi listę kilku szpitali, jednej przychodni i jednego jakiegoś prywatnego czegoś i mam sobie wybrać gdzie chce iść (szpitale odpadają, wiadomo, przychodnia ma beznadziejne opinie, jutro chce dzwonić do tego prywatnego czegoś w Toruniu). I mówiła że jak z tej listy wybiorę to będę miała darmowe badanie. Mnie tak nastraszyły babki z rejestracji z kliniki w Olsztynie, że pojechałam od razu do mojej gin na pierwszą kontrolę. I na samą myśl panikuje...
Dziękuję kochana [emoji8]
Ja robiłam te usg i właśnie krew pobierali na Pappe. I też to w ramach NFZ. Powiedzial,jak mi dawał skierowanie,ze u nich mogę to zrobić bo mają umowę lub poszukać gdzie mi pasuje, ale tam gdzie wykonują to na NFZ. Nawet nigdzie nie szukałam. Założyłam z góry,ze w klinice dobrze mi to zrobią.

reklama
Jak masz skończone 35l to pappa na nfz jest za free. Może o to chodzi w tej liście, że zawiera miejsca gdzie jest podpisana umowa z nfz? Ja na przykład robiłam pappę za free normalnie w invikcie i właśnie za darmo bo w ramach refundacji nfz. Teraz też spróbuję tak zrobić, jeśli teraz nadal robią w tej calej korona masakrze... Który masz teraz tc?
A ja mam 33 i mialam na NFZ;)
Mysle,ze to przez in vitro ;)

A, na kolejną wizytę mam się umówić juz u jakiegoś lekarza w okolicy 27 kwietnia .
A to nasza (chyba) dziewuszka.[emoji7]Zobacz załącznik 1099414

Gratuluje córeczki 🥰 super ze wszystko jest ok.

Ja czekam na wyniki NIPT - nadal ich nie ma. Płeć pewnie poznam w maju na połówkowych bo tu nie mówią a usg genetycznego nie miałam tylko NIPT bo tu jest do wyboru.

Ale nas przetrzymalas[emoji14] nie rob tak bo my sie martwimy[emoji14] moja dziewuszka przybija piatke Twojej[emoji14] wirtualnie[emoji114] najwazniejsze ze wszystko dobrze. I troszke slodkiego pojadlas[emoji16] my dalej boimy sie powiedziec o ciazy...jest we mnie taki strach ze no... Boje sie bardzo[emoji33] 2trymestr to od 12tc czy 13?
Oj dzisiaj to tyle cukru wjechało [emoji85][emoji85][emoji85] Netia juz odpowiedziała. Też nie wiedzialam[emoji85]

Gratuluje córeczki [emoji3059] super ze wszystko jest ok.

Ja czekam na wyniki NIPT - nadal ich nie ma. Płeć pewnie poznam w maju na połówkowych bo tu nie mówią a usg genetycznego nie miałam tylko NIPT bo tu jest do wyboru.
Ale jak robilas NIPT to nie dostaniesz opisu plci w wyniku? Jaki rodzaj testu robilas?
Wszystkie jako "efekt uboczny" maja okreslenie plci z tego co wiem...

Ale jak robilas NIPT to nie dostaniesz opisu plci w wyniku? Jaki rodzaj testu robilas?
Wszystkie jako "efekt uboczny" maja okreslenie plci z tego co wiem...

NIPT - badanie dna płodu z mojej krwi. Ale jak patrzyłam na holenderska stronę to niby na pytanie czy pojazuje płeć odpowiedz jest nie, znajoma tez robiła ten test i tez nie zna płci.

reklama
Jak masz skończone 35l to pappa na nfz jest za free. Może o to chodzi w tej liście, że zawiera miejsca gdzie jest podpisana umowa z nfz? Ja na przykład robiłam pappę za free normalnie w invikcie i właśnie za darmo bo w ramach refundacji nfz. Teraz też spróbuję tak zrobić, jeśli teraz nadal robią w tej calej korona masakrze... Który masz teraz tc?

Dziś jest 7t6d, ale chcę szybciej zadzwonić się umówić bo pani doktor mówiła, że oni różnie umawiają, zależy gdzie będę dzwonić. Tylko, że ja mam 30stkę w maju a mówiła, że na kasę bo raz, że mam skierowanie od niej a ona jakieś umowy ma Żninie podpisane a dwa, że niby po in vitro jest darmowe 🤷

Do góry