reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

NIPT - badanie dna płodu z mojej krwi. Ale jak patrzyłam na holenderska stronę to niby na pytanie czy pojazuje płeć odpowiedz jest nie, znajoma tez robiła ten test i tez nie zna płci.
Ale NIPT to ogolna naWa na nieinwazyjne testy wolnego plodowego dna. Robia je rozne laboratoria, w PL masz np Nifty, Haromny, Panorama, ja robilam Neobona, alw nigdy nie slyszalam, zeby nie podawaly plci...

reklama
Dziękuję kochana [emoji8]
Ja robiłam te usg i właśnie krew pobierali na Pappe. I też to w ramach NFZ. Powiedzial,jak mi dawał skierowanie,ze u nich mogę to zrobić bo mają umowę lub poszukać gdzie mi pasuje, ale tam gdzie wykonują to na NFZ. Nawet nigdzie nie szukałam. Założyłam z góry,ze w klinice dobrze mi to zrobią.

Dziękuję Ci bardzo! 😍 Teraz już mniej więcej wiem o co ich tam jutro pytać

Ale NIPT to ogolna naWa na nieinwazyjne testy wolnego plodowego dna. Robia je rozne laboratoria, w PL masz np Nifty, Haromny, Panorama, ja robilam Neobona, alw nigdy nie slyszalam, zeby nie podawaly plci...

Ale u nas jest jest tylko NIPT albo kombinacyjny - pappa i usg. Ten NIPT kosztuje 175€ a kombinacyjny 170. Wybrałam NIPT. Nie wiem jaki rodzaj badania to jest. Ale robiony w Holandii w Maastricht. Pobrali mi 2 fiolki po 10ml krwi. I w ciągu 10dni roboczych telefoniczna odpowiedz. Znajoma dostała po 3 dniach wynik. U mnie już minęło 6 dni. Czekam nadal

Ale u nas jest jest tylko NIPT albo kombinacyjny - pappa i usg. Ten NIPT kosztuje 175€ a kombinacyjny 170. Wybrałam NIPT. Nie wiem jaki rodzaj badania to jest. Ale robiony w Holandii w Maastricht. Pobrali mi 2 fiolki po 10ml krwi. I w ciągu 10dni roboczych telefoniczna odpowiedz. Znajoma dostała po 3 dniach wynik. U mnie już minęło 6 dni. Czekam nadal
Rozumiem, przedziwne.
Ale tanioszka [emoji16] U nas taka przyjemnosc to w najlepszym przypadku 500e. Wynik mialam po 3 dniach.
Pappa u nas jest darmowa dla wszystkich.

Rozumiem, przedziwne.
Ale tanioszka [emoji16] U nas taka przyjemnosc to w najlepszym przypadku 500e. Wynik mialam po 3 dniach.

No dlatego wzięliśmy ten drugi niby trochę droższy ale różnica żadna. Innych opcji nie dawali bo nie przeprowadzają. Podali mi stronę gdzie wszystkiego się dowiedziałam i dali nam tydzień na zastanowienie.

Inna znajoma mówiła ze jej powiedzieli jaka będzie płeć w procentach i było ze 80% chłopak, ze może się nastawiać na chłopca ale i tak potwierdzili na połówkowych dopiero. Tu nawet nie starają się wcześniej mówić - dla nich wszystko ma odpowiednia porę.

No dlatego wzięliśmy ten drugi niby trochę droższy ale różnica żadna. Innych opcji nie dawali bo nie przeprowadzają. Podali mi stronę gdzie wszystkiego się dowiedziałam i dali nam tydzień na zastanowienie.

Inna znajoma mówiła ze jej powiedzieli jaka będzie płeć w procentach i było ze 80% chłopak, ze może się nastawiać na chłopca ale i tak potwierdzili na połówkowych dopiero. Tu nawet nie starają się wcześniej mówić - dla nich wszystko ma odpowiednia porę.
Doczytalam, laboratorium Ilmumina, testn nazywa sie Veriseq i jesli sie chce okresla plec.
Standardowy NIPT w Holandii to jakis Trident-2, ale przeciwwskazaniem jest ivf.

reklama
Doczytalam, laboratorium Ilmumina, testn nazywa sie Veriseq i jesli sie chce okresla plec.
Standardowy NIPT w Holandii to jakis Trident-2, ale przeciwwskazaniem jest ivf.

No wiem, wszystko tu na wariackich papierach. Nic nie wiem wszystkie wyniki z morfologii dopiero mi ocenia 14 kwietnia na wizycie z położna (verloskundigen) i nawet nie wiem czy będzie jakieś usg czy chociaż bicie serca z dopplera. Będzie wtedy 15 tydz. Dziś 13+2 i ciężko mi się skupić bo nie wiem czy maluszek ciagle z nami. Nie widziałam go prawie 3 tyg i się stęskniłam

Do góry