reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Skoro przy drugim oznaczeniu jest cukier to on tam jest. Cukier wydziela się bardzo skokowo i wartości nie są stałe. Raz ten cukier może być obecny innym razem już nie. Co nie oznacza ze jutro go tam nie będzie. Dlatego cukrzycy mierzą cukier kilka razy dziennie. Laboratorium raczej nie popełniło błędu. Koniecznie trzeba do lekarza z tymi wynikami. Nie znam się co może cukier oznaczać w moczu, ketonów nie ma więc jakoś cukrzycy tu nie widzę. Z wynikami do ginekologa albo diabetologa trzeba się udać, a najlepiej zamówić konsultacje telefoniczną i po problemie.
Dziś mam wizytę u swojego dr w klinice więc będę wiedziała co dalej. Dlatego tez powtórzyłam wynik. Glukoza z krwi prawidłowa, więc łudzę się,że to efekt zażywania encortonu. Zobaczymy co powie. Dam znac.

reklama
❤️❤️❤️Dziewczyny, mam wyniki:
7dpt beta 5,2.
Progesteron: 13,43
Estrodial: 1606
Co to znaczy??? Jestem w ciąży??? Nigdy nie miałam więcej niż 0,1.
Już zadzwoniłam żeby mnie umówili, na konsultacje i ewentualnie może leki podnieść.
Trochę nisko, musisz powtórzyć i tak. Oby się odbiła ta beta✊✊✊Progesteron na pewno do zwiększenia, śmiało sobie dorzuć ile tam masz. I trochę niepewności przed Tobą jeszcze.

Dzień dobry wszystkim :)
Mam pytanie do mam- czy któraś z Was poczuła ruchy dopiero w 20TC lub później?
Ja dziś mam 19+2 i tak czekam na te ruchy, że już wariuje, co prawda mam jakieś "ruchy jelit" przypominające burczenie w brzuchu, bardzo delikatne muśnięcia miałam z 2-3 razy.
Mam detektor tętna taki domowy i wszystko ok, wczoraj pierwszy raz sprawdziłam chyba po miesiącu i jest serduszko, ładnie słychać.
Jeszcze się moje dziecko nie urodziło, a już matkę denerwuje 😅

Tak firm wiele pracuje , w Polsce tez . Moje pytanie co z osobami , które wróciły z zagranicy ... nie umiem żadnych info znaleźć , ze musimy przejść kwarantannę.

Nie ma kwarantanny, jeśli masz kaszel dzwonisz i zgłaszasz ze jesteś chora. Mam znajoma co wróciła z pl i przyszła do pracy z katarem to jej zabronili na drugi dzień sie pojawiać. Ona pod strachem ze ja zwolnią wzięła urlop. Po powrocie ja zwolnili

Ja dziś mam 19+2 i tak czekam na te ruchy, że już wariuje, co prawda mam jakieś "ruchy jelit" przypominające burczenie w brzuchu, bardzo delikatne muśnięcia miałam z 2-3 razy.
Mam detektor tętna taki domowy i wszystko ok, wczoraj pierwszy raz sprawdziłam chyba po miesiącu i jest serduszko, ładnie słychać.
Jeszcze się moje dziecko nie urodziło, a już matkę denerwuje 😅
Ja poczułam dość późno, bo chyba w 21tc. Wszędzie piszą ze w pierwszej ciąży czuje się później bo nie umie się tego rozpoznać. Myślę, ze tydzień i bedziesz już czula i wtedy bedziesz wiedziała, ze to to😍

Jeszcze się moje dziecko nie urodziło, a już matkę denerwuje [emoji28]
To sa ruchy :)
Na poczatku to takie musniecia wlasnie [emoji16]

A to ja czekam na konkret :p póki co to mi przypomina zawstydzające dźwięki z brzucha
Dobrze, że siedzę w domu, już widzę minę pacjentów jakbym siedziała z nimi w gabinecie i by młody grał takie symfonie w brzuchu [emoji849]
Ja w pierwszej ciazy takie prawdziwe kopniaki poczulam ok 22tc. W drugiej w 20tc, bo juz wiedzialam na co czekac. Spkojnie, jeszcze Cie skopie porzadnie. Moja wieczorami potrafi przez godzine kopac tak, ze wydaje sie, ze wyjdzie :)

reklama
Cukier pojawia się w moczu kiedy jego wartość we krwi przekroczy pewnien poziom. Cukrzycy na podstawie cukromoczu nie można rozpoznać bo do tego musi być oznaczony poziom we krwi powyżej 200 na czczo. A tu tego nie ma. Dobowy poziom cukru we krwi jest zmienny bo zależy od zjedzonych pokarmów oraz wydzielanej insuliny i innych czynników jak np stresu. Ale na czczo jego wartość nie powinna przekraczać 100.
Skoro przy drugim oznaczeniu jest cukier to on tam jest. Cukier wydziela się bardzo skokowo i wartości nie są stałe. Raz ten cukier może być obecny innym razem już nie. Co nie oznacza ze jutro go tam nie będzie. Dlatego cukrzycy mierzą cukier kilka razy dziennie. Laboratorium raczej nie popełniło błędu. Koniecznie trzeba do lekarza z tymi wynikami. Nie znam się co może cukier oznaczać w moczu, ketonów nie ma więc jakoś cukrzycy tu nie widzę. Z wynikami do ginekologa albo diabetologa trzeba się udać, a najlepiej zamówić konsultacje telefoniczną i po problemie.

Do góry