reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Chcialam sie Was zapytac,czy od transferu nadal bierzecie zestaw witaminek,czy trzeba z jakis zrezygnowac??? Biore femibion, selen+wit.E, omega3, zelazo, Q10

Witam Was w ten senny poranek. Nie wiem, jak Wy, ale ja nie mogę się obudzić.
Miłego Wam życzę. I pamiętajcie, że dzisiaj już piąteczek.

stylowi_pl_dziecko_3655220.jpg

Agapl, ja już teraz zaciskam kciuki za Twój jutrzejszy transfer. Będzie dobrze i myśl pozytywnie :-D :-) :-D
Co prawda jutro nie pracuję, ale jak chcesz, to mogę dzisiaj potrzymać za Ciebie kciuki w większym gronie :-)

agapl ja nadal biorę witaminy femibion, koenzym q10 + wit. E, kwas foliowy

domat ja zaczęłam badać prgesteron w te dni co betę czyli 9 dpt, 12 dpt, 17 dpt, 24dpt i w 8 tc, powiem Ci, ze 9 dpt miałam poziom za niski, oczywiście mój doktor nic sobie z tego nie zrobił jednakże ja sama zwiększyłam sobie dawkę luteiny dopochwowej z 3*4 tabletki na 3*6 a później nawet 3*7, w chwili obecnej biorę 3*6 - poziom progesteronu jest w normie. Nie wiem czy dzięki szybkiej reakcji nie uratowałam swojej ciąży bo pierwszy wynik był 9,7 - zdecydowanie za mały.

Madzialenak ty na pierwsza bete poszlas 9 dnia?? robilas wczesniej sikancka? mialas jakies objawy?? :)

pingwinek ja nie będę popadać w panikę, jeśli mam na coś ochotę to nie bronię sobie, myślę, że puszka ananasa jedzona przez 2 dni mi nie zaszkodzi a ja przynajmniej zaspokoję swoją ochotę na niego :-). Ostatnio miała chciora na chipsy, których normalnie nie jadłam to wybrałam mniejsze zło i kupiłam sobie chrupki kukurydziane serowe. Też nie są zdrowe, ale nie dajmy się zwariować. Przecież kilogramami tego nie jem.

Madzialenak!!! Masz rację, moja bratowa jak chodziła w ciąży z 3 dzieckiem, to kiedyś w nocy brat przyleciał o 3:00 w nocy po wiśnie w alkoholu, bo bratową skręcało. Gdy zadzwoniła do lekarza, ten powiedział, że jak ma straszną ochotę to lepiej niech niewielką ilość sobie zje, bo to nie TRUCIZNA, a bardziej zaszkodzi sobie jak ją skręca i przez to będzie nerwowa, widać w organiźmie coś dzidzi brakuje, niż jak niewielką ilość sobie zje, widać dzidziusiowi właśnie to potrzebne i organizm tego właśnie wymaga. Jeżeli to nie trujące, to niech sobie nie odmawia:tak:

reklama
sham sikańca zrobiłam 8 dpt, 9 dpt zrobiłam betę wyszła 23,78 :-), 10 dpt zrobiłam kolejnego sikańca i już wyszedł cień cienia :tak:. Ogólnie badałam betę 9dpt, 12 dpt, 17 dpt, 24 dpt. W mojej sygnaturze możesz przeczytać jakie miałam wartości bety. Co do objawów to 4 dpt i 5 dpt czułam kłucie i ciągniecie z lewej strony i bolały mnie piersi od zewnętrznej strony. Po 5 dniu już nie miałam żadnych objawów jednakże czułam, że się udało. Byłam już w ciążach naturalnych i wiem jak to jest, ciężko opisać - to się po prostu czuje. Przynajmniej ja tak mam.

Do góry