reklama
Molla bez zmian. Tak się nakręciłam, że zaraz idę na badanie progresteronu. Wcześniej brałam Duphaston i jakoś bardziej mnie piersi bolały, a teraz luteinę i słabo słabo. Muszę mocniej przycisnąć żeby coś poczuć. Wczoraj miałam ponad 2h spacer i ani brzuch ani jajniki mnie nie bolały. Dzisiaj ostatni dzień urlopu, od poniedziałku do pracy. Ałaaa, ależ mi się nie chce.
madzialenak
mama na pełen etat
domat jak bierzesz duphaston to we krwi go nie wykaże więc bez sensu robić badanie. Kurcze nie chcę Ciebie straszyć ale wg mnie i obserwacji tego jakie dziewczyny biorą leki to uważam, że za mało masz progesteronu. Dziewczyny, które biorą duphaston to biorą również luteine dopochwową lub podjęzykową lub lutinus. Mój doktor powiedział, że duphaston nie ma takiego działania jak luteina dopochwowa tzn luteina ma lepsze. Zapytaj się milli bo wiem, że ona bierze duphaston i brała luteinę podjęzykową i chyba lutinus. Już nie pamiętam dokładnie.
Ostatnia edycja:
Dziewczyny kolejne laboratorium i wynik nastepnego dnia w ok 13-14. bo wysylaja to gdzies-sami tego nie robia
do warszawy mam 2,5 godziny ale moze lepiej pojechac i wrocic i miec wynik niz siedziec i co czekac do dnia NASTEPNEGO
przeciezja wariuje ..
zostalo jeszcze jedno laboratoriuum, wiecej nie ma w necie ...
no i szpital !! dzisiaj pogoda nie nastarja zebym chodzila i szukala na slepo !! do tego ten bolacy brzuch !!!
boja mam zrobic hormon beta- hcg??
do warszawy mam 2,5 godziny ale moze lepiej pojechac i wrocic i miec wynik niz siedziec i co czekac do dnia NASTEPNEGO
przeciezja wariuje ..
zostalo jeszcze jedno laboratoriuum, wiecej nie ma w necie ...
no i szpital !! dzisiaj pogoda nie nastarja zebym chodzila i szukala na slepo !! do tego ten bolacy brzuch !!!
boja mam zrobic hormon beta- hcg??
madzialenak
mama na pełen etat
sham tak hormon beta hcg, słuchaj a w szpitalu nie będzie najszybciej. Ja robiłam w sobotę przed wigilią w szpitalu bo wszystkie laboratoria były zamknięte i za 4 godziny miałam wynik.
Molla
Fanka BB :)
Domat!!! Słuchaj Madzielenak!!! Wg. mnie też to za mało.... u mnie w klinice dają lutinus 1 tabl. ma 100mg.progesteronu, i to należy przyjmować 3 razy dziennie. A wcześniej dawali przynajmniej 2x2 lub 3x2 luteiny dopochwiwej lub doustnej i 2x1 duphastonu, a to dlatego, że luteina jest naturalnym progesteronem, a duphaston jakiś "kombination" i zależy jak danej kobiety organizm zareaguje na dany progesteron, jednej bardziej "kopie" naturalny, innej "sztuczny" i dlatego je łączą, a lutinus choć drogi to połączenie luteiny z duphastonem
madzialenak
mama na pełen etat
sony luteina jest wykrywalna i dużo lepsza, a duphaston jest sztuczny dlatego niewykrywalny. Spokojnie idź wykonaj badanie, ja mam normy to Ci wynik zinterpretuje.
reklama
Zadzwonilam do szpitala - udało się !!
nie wiem ile kosztuje bo nie przyjełam tego do wiadomości !! ale jak przyjdę przed 10-ta to wynik będzie po 14-tej !!
do tego wszytskiego wyśle męża!! chyba po wynik !!
wiecie jakie stresujace samo dzwonienie bylo..
nie wiem ile kosztuje bo nie przyjełam tego do wiadomości !! ale jak przyjdę przed 10-ta to wynik będzie po 14-tej !!
do tego wszytskiego wyśle męża!! chyba po wynik !!
wiecie jakie stresujace samo dzwonienie bylo..
Podziel się: