reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzwonisz do lekarza rodzinnego i mówisz ,że się źle czujesz i że jeszcze jesteś w ciąży i dostajesz z marszu 2 tyg siedzenia w domu. W Holandii strasznie się dzieje i nie podlega to w ogóle dyskusji .szef nie ma prawa nakazać Ci chodzenia do pracy w tym okresie będąc w ciąży !

Tutaj lekarz rodzinny nie wystawia chorobowego tylko szef w firmie wysyła na chorobowe.

@Waleczna36 trzymam kciuki [emoji8]
@juchaa_87 noooo ale tak bez fotki ? Nooo wiesz [emoji41]
@E-lenna witam ponownie ;) ale fotkę też mogłabyś wstawić [emoji23] nacieszyć oko ;)

A ja tutaj Wam przedstawiam mojego Andrzeja [emoji3059] zaczęliśmy 20 tc [emoji7]
@Tasza albo mi się wydaje albo mamy „podobne” brzuchy [emoji23]
Jacie, naprawdę jesteś chudzina. W życiu bym nie powiedziała,że to już 20tc;) fajnie;) nie będziesz miała problemu ze zrzuceniem po ciąży;)

A w klinice nie mogą Ci wystawić?

Tutaj „zwolnienie” od lekarza jest bezpodstawne, zle się czujesz to nie idziesz do pracy i dzwonisz codziennie czy np jutro już wracasz. Mój szef może wysłać mnie na chorobowe wtedy instytucja zwana uwv wypłaca firmie pieniądze za moja nieobecność i wtedy firma moze wypłacić mi pensje. Inaczej sprawa wyglada jeśli nie jesteś na stałym kontrakcie. Wtedy inne procedury są.

Jakie ja miałam problemy jak po punkcji musiałam 2tyg w domu być bo lekarz mi zakazał pracować. To mi powiedzieli ze holenderski lekarz nie może powiedzieć ze przez jskis czas nie jestem zdolna do pracy, bo np po 2 dniach możesz się dobrze czuć i jesteś gotowa do pracy. Nie lekarz ocenia Twój stan tylko ty sam mowisz czy jesteś w stanie pracować. Po 3 tyg chorobowego wzywają na komisje lekarska i oceniają zdolność do pracy. To tak po krotce

reklama
Tutaj „zwolnienie” od lekarza jest bezpodstawne, zle się czujesz to nie idziesz do pracy i dzwonisz codziennie czy np jutro już wracasz. Mój szef może wysłać mnie na chorobowe wtedy instytucja zwana uwv wypłaca firmie pieniądze za moja nieobecność i wtedy firma moze wypłacić mi pensje. Inaczej sprawa wyglada jeśli nie jesteś na stałym kontrakcie. Wtedy inne procedury są.

Jakie ja miałam problemy jak po punkcji musiałam 2tyg w domu być bo lekarz mi zakazał pracować. To mi powiedzieli ze holenderski lekarz nie może powiedzieć ze przez jskis czas nie jestem zdolna do pracy, bo np po 2 dniach możesz się dobrze czuć i jesteś gotowa do pracy. Nie lekarz ocenia Twój stan tylko ty sam mowisz czy jesteś w stanie pracować. Po 3 tyg chorobowego wzywają na komisje lekarska i oceniają zdolność do pracy. To tak po krotce
O ja. Zupełnie inaczej niż w PL.

Do góry