reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie sadze, zeby nie bylo jedzenia w sklepach. Po prostu ceny beda rosly jak szalone wiec jak ktos moze to lepiej cos tam kupic z tych productow dlugoterminowych. No i wiadomo, ze jak jakis zapas w domu jest to i wychodzenie do sklepu mozna ograniczyc.
No my już od 2 tygodni robimy tak, że do sklepu tylko jedna osoba i tylko raz na tydzień. Caly wózek wtedy jest, ale rzeczywiście wystarcza. W tym tygodniu zakupy beda piatek, a lista otwarta juz od wczoraj. No i tak jak mówisz, wiecej takich rzeczy dlugo ważnych na wypadek kwarantanny czy coś.

reklama
Wy do bigosu A ja pozmywam naczynia ze śniadania, rozwiesze pranie i usiądę do maszyny;) @Netiaskitchen mnie ostatnio zmobilizowala i sie wzielam za kroliki;)
Pokaż koniecznie, ja dopiero mam w powijakach pierwszy prototyp... Wczoraj probowalam wypychać, ale Maksik wyciągał całe wypełnienie, więc odpuściłam i bede dziś robić drugie podejście...

Od tygodnia jestem na zwolnieniu 😔 Jestem po leczeniu immunosupresyjnym i lekarz kazal isc to poszlam. Teraz tylko nie wiem czy nie bede musiala wrócić. Szczerze to nie wiem co zrobić. Wiem ze im ciezko i mam wyrzuty sumienia, ale z drugiej strony mam niewielkie szanse na wyleczenie jak by co, a ludzi sporo sie przewija przy okienku. Eh..
Musisz na siebie uważać. Weź pod uwagę to że jesteś bardziej narażona. A jak do domu przyniesiesz to jeszcze po rodzinie rozniesiesz. Wiem ,przykre to że inni zapierniczają ale zostając w domu też ich chronisz. Po immunosupresji ten wirus to może być gwóźdź do trumny przepraszam że tak piszę nie chcę Cię straszyć ale to prawda :(
Także #zostań w domu ;*

Polecam ,też tak robię. Nierozumiem ludzi którzy codziennie do biedronki wychodzą po 2 , 3 rzeczy. ;(.
U mnie w pracy jest taka kobitka co chodzi do Biedry codziennie i mówi że dzień bez Biedry to dzień stracony [emoji23]. Serio [emoji41]. Fajna jest, ale to dla mnie dziwne, se ktoś lubi łazić dzień w dzień po spozywkę. Ja nienawidzę zakupów [emoji135][emoji135][emoji135]

Pokaż koniecznie, ja dopiero mam w powijakach pierwszy prototyp... Wczoraj probowalam wypychać, ale Maksik wyciągał całe wypełnienie, więc odpuściłam i bede dziś robić drugie podejście...
Ja właśnie mam końcówkę wypełnienia i za dużo nie poszaleje. uszyłam narazie dwa golasy A dziś chce sie zająć ubraniami. Miały być na Wielkanoc ale tak na nie patrzę i może będą pierwsze do pokoju dziecka.. pokusiło mnie i pocięłam taka spódnicę ze skóry zamszowej, której nie nosiłam i potem kuzwa nie mogłam igły w to wbić,zeby poprzuszywac ręce i nogi.. na nosku sie nie zszylo i będę kombinowala. Muszę takie ciuszki uszyć,by zakryć te ręczne przyszywanie;)
20200323_172226.jpeg

Ja właśnie mam końcówkę wypełnienia i za dużo nie poszaleje. uszyłam narazie dwa golasy A dziś chce sie zająć ubraniami. Miały być na Wielkanoc ale tak na nie patrzę i może będą pierwsze do pokoju dziecka.. pokusiło mnie i pocięłam taka spódnicę ze skóry zamszowej, której nie nosiłam i potem kuzwa nie mogłam igły w to wbić,zeby poprzuszywac ręce i nogi.. na nosku sie nie zszylo i będę kombinowala. Muszę takie ciuszki uszyć,by zakryć te ręczne przyszywanie;) Zobacz załącznik 1096578
Przepiękne są [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Wczoraj kapuśniak zrobiłam bo mąż się srał o jakąś zupę [emoji41]. No a dziś bigos robię do słoików, no bo jak mi przyjdzie na jakiejś kwarantanie siedzieć to będzie lipa [emoji33]. My normalnie chodzimy do pracy.
A ty jak z pracą? W aptece pracujesz, tak? Wybacz jeśli coś pomyliłam, ja sklerotyczka jestem [emoji12]
Wczoraj byłam w mięsnym i schab u nas już 24zl kosztuje [emoji33]. Kupiłam, no bo co robić, w razie jak święta się odbędą to uwędzimy sobie. Zwykle mięso gulaszowe już 18zl[emoji33]
Niedługo nie będzie mnie na żarcie stać a co dopiero na in vitro [emoji33]
Kopsnij trochę kapuśniaku i bigosu mniam.....[emoji39]

Pók Paweł nie zrobi zakupów, to mam w lodówce twaróg z miodem i makowca, też dobre na obiad[emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
W Banku. Ceny w sklepach masakra. Nieuczciwe to . Dużo osób ma naprawdę przez epidemie ciężką sytuację, alebo przestaje albo zwolnienie więc uważam że podnoszenie ceny mięsa np piersi z kury z 17 za kg na 29 zł za kg jak widziałam w najlepszym okresie to jest poprostu hujostwo.
A zapowaida się że wszystko będzie droższe;(. Rolnicy też nasi masakryczna sytuację mają, brak kasy a nawet rąk do pracy co napewno przełoży się na ceny.
Na szczęście mam mrozaczka więc muszę tylko leki i transfer opłacić. Na kolejną stymulację by mnie poprostu nie było stać;(. Rok muszę zbierać na jedną procedurę.
Podejrzewam, że poza mięsem owoce też będą drogie. Mi przez te mrozy wykosiło 3 morele, mirabelka kwitła i jagoda. Czereśnie dosyć mocny pąk.

Do góry