reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@fredka84 a co tam u Ciebie??? Jakie plany na obiad ??? Ja dziś robię hamburgery ale na kolację, niestety robota czeka :)
Wczoraj kapuśniak zrobiłam bo mąż się srał o jakąś zupę [emoji41]. No a dziś bigos robię do słoików, no bo jak mi przyjdzie na jakiejś kwarantanie siedzieć to będzie lipa [emoji33]. My normalnie chodzimy do pracy.
A ty jak z pracą? W aptece pracujesz, tak? Wybacz jeśli coś pomyliłam, ja sklerotyczka jestem [emoji12]
Wczoraj byłam w mięsnym i schab u nas już 24zl kosztuje [emoji33]. Kupiłam, no bo co robić, w razie jak święta się odbędą to uwędzimy sobie. Zwykle mięso gulaszowe już 18zl[emoji33]
Niedługo nie będzie mnie na żarcie stać a co dopiero na in vitro [emoji33]

reklama
Wczoraj kapuśniak zrobiłam bo mąż się srał o jakąś zupę [emoji41]. No a dziś bigos robię do słoików, no bo jak mi przyjdzie na jakiejś kwarantanie siedzieć to będzie lipa [emoji33]. My normalnie chodzimy do pracy.
A ty jak z pracą? W aptece pracujesz, tak? Wybacz jeśli coś pomyliłam, ja sklerotyczka jestem [emoji12]
Wczoraj byłam w mięsnym i schab u nas już 24zl kosztuje [emoji33]. Kupiłam, no bo co robić, w razie jak święta się odbędą to uwędzimy sobie. Zwykle mięso gulaszowe już 18zl[emoji33]
Niedługo nie będzie mnie na żarcie stać a co dopiero na Ceny w sklepach masakra. Nieuczciwe to . Dużo osób ma naprawdę przez epidemie ciężką sytuację, alebo przestaje albo zwolnienie więc uważam że podnoszenie ceny mięsa np piersi z kury z 17 za kg na 29 zł za kg jak widziałam w najlepszym okresie to jest poprostu hujostwo.
A zapowaida się że wszystko będzie droższe;(. Rolnicy też nasi masakryczna sytuację mają, brak kasy a nawet rąk do pracy co napewno przełoży się na ceny.
Na szczęście mam mrozaczka więc muszę tylko leki i transfer opłacić. Na kolejną stymulację by mnie poprostu nie było stać;(. Rok muszę zbierać na jedną procedurę.

Ostatnia edycja:
Dziś rano pojechaliśmy przed pracą po chleb do takiego innego niż zawsze sklepu, bo u nas wszędzie pozmieniali godziny i sklepy otwarte dopiero od 7-mej a ja do pracy na 7-mą.
No i na drzwiach tego sklepiku była kartka, że osoby przeziębione, kaszlące i z katarem mają zakaz wstępu. Kuźwa, a ja z moim bolącym gardłem i skrzypiącym głosem jak stary alkoholik stanęłam jak wryta. Kuźwa, od razu wyzdrowiałam [emoji23].
Jeszcze nigdy tak bardzo nie starałam się piękniei wyraźnie mówić [emoji23]. I jeszcze na koniec babie wyszeptałam że chcę whiskacza[emoji23]

Hej dziewczynki
Wszystkim życzę pięknego dnia.
Słonko świeci .
@Elessi Piękne słowa napisałaś bardzo wzruszające na te ciężkie dla nas czasy.
@bazylia128 wracaj tutaj do nas Cukiereczku ty nasz !!!! Wiem że ci ciężko a czas leczy rany. Myślami jestem z Tobą!!
Niestety to invitro to masakra nie jedej dobrej kobiecie włos na głowie zsiwiał.
Obecne czasy też są ciężkie. Uważajcie na siebie dziewczynki . Dla świętego spokoju jak z donku wychodzicie ubierzcie ge rękawiczki i maseczkę.
Mocno rozważam czy podejdę do transferu bo jednak trochę mnie przeraża obecna sytuacja. Mam nadzieję że po wprowadzeniu ograniczeń spadnie ilość zarażonych , bo niestety ludziom się znudziło już siedzenie w domu , poczuli wiosnę i zaczeli masowo wychodzić z domu
Ja trochę właśnie się obawiam tej temperatury u nas,pod koniec tygodnia 14-17 stopni,wiosna....Oby ludzie byli rozsądni🙏🙏🙏

Strasznie wszystko podrozalo:(:( u mnie duzo warzyw idzie bo jem je do kazdego posilku. I ostatnio maz wrocil z siatka warzyw i troche wędliny i poszlo 160zl... Kurde. A niby nic nie kupil😞 zrob zdjecie bigosiku...moze i mnie natchnie do zrobienia. Ps. Tylko ja nigdy nie robilam😛

Ja chyba pójdę za Twoim przykładem i porobię bidżes w słoiki🤔 udziela mi się już chyba atmosfera robienia zapasów....a i jeszcze krokieciki walnę-zamrożę i też będzie opcja obiadku;)

W Banku. Ceny w sklepach masakra. Nieuczciwe to . Dużo osób ma naprawdę przez epidemie ciężką sytuację, alebo przestaje albo zwolnienie więc uważam że podnoszenie ceny mięsa np piersi z kury z 17 za kg na 29 zł za kg jak widziałam w najlepszym okresie to jest poprostu hujostwo.
A zapowaida się że wszystko będzie droższe;(. Rolnicy też nasi masakryczna sytuację mają, brak kasy a nawet rąk do pracy co napewno przełoży się na ceny.
Na szczęście mam mrozaczka więc muszę tylko leki i transfer opłacić. Na kolejną stymulację by mnie poprostu nie było stać;(. Rok muszę zbierać na jedną procedurę.
Kurde, to kto pracuje w aptece???
A wiesz jak jest z tymi cenami żywca - ja wiem z pierwszej ręki, bo koleżanki z biurka obok, brat hoduje świnie i bydło, i on mówi że w skupie obniżyli im ceny [emoji33][emoji33][emoji33]. Czyli rolnik dostaje jeszcze mniej za żywca niż przed epidemią a w sklepach ceny poszybowały, no to jest po prostu ku...restwo[emoji49][emoji49][emoji49]

Dziś rano pojechaliśmy przed pracą po chleb do takiego innego niż zawsze sklepu, bo u nas wszędzie pozmieniali godziny i sklepy otwarte dopiero od 7-mej a ja do pracy na 7-mą.
No i na drzwiach tego sklepiku była kartka, że osoby przeziębione, kaszlące i z katarem mają zakaz wstępu. Kuźwa, a ja z moim bolącym gardłem i skrzypiącym głosem jak stary alkoholik stanęłam jak wryta. Kuźwa, od razu wyzdrowiałam [emoji23].
Jeszcze nigdy tak bardzo nie starałam się piękniei wyraźnie mówić [emoji23]. I jeszcze na koniec babie wyszeptałam że chcę whiskacza[emoji23]
WHISKACZ???? 7 rano???do odkażania pewnoooo🧐🧐🧐🤪

Strasznie wszystko podrozalo:(:( u mnie duzo warzyw idzie bo jem je do kazdego posilku. I ostatnio maz wrocil z siatka warzyw i troche wędliny i poszlo 160zl... Kurde. A niby nic nie kupil[emoji20] zrob zdjecie bigosiku...moze i mnie natchnie do zrobienia. Ps. Tylko ja nigdy nie robilam[emoji14]
A to dopiero poczatek, bo za chwile zacznie sie fala zwolnien. U nas jak Cie zwlaniana to za kazdy przepracowany rok musza Ci zaplacic rownowartosc poltora miesiaca, wiec jak pracujesz powiedzmy za 2tys i masz staz 5 lat to te 10.000 przytulas, plus zasilek. A w Polsce? Praktycznie nie ma odpraw, wiec jak sytuacja bedzie dluzej trwac to beda ludzi zwalniac, zeby zmniejszac koszta...
U nas jest tez opcja, zwolnienia na 3 miesiace, wtedt dostaje sie zasilek, panstwo utrzymuje pracownika, a potem wracasz stanowisko. Od weekendu w taki sposob zostlo zwolnione w samym primarku 8.000 ludzi, mango 3.500, vueling ponad 7.000, burger king 2000. Masakra jakas...

reklama
Kurde, to kto pracuje w aptece???
A wiesz jak jest z tymi cenami żywca - ja wiem z pierwszej ręki, bo koleżanki z biurka obok, brat hoduje świnie i bydło, i on mówi że w skupie obniżyli im ceny [emoji33][emoji33][emoji33]. Czyli rolnik dostaje jeszcze mniej za żywca niż przed epidemią a w sklepach ceny poszybowały, no to jest po prostu ku...restwo[emoji49][emoji49][emoji49]
Ja pracuje w aptece ;)
Wszystko mega zdrożało, a pensje mniejsze. Handlowcy sobie odbijaja braki kadrowe i skrocenie czasu otwarcia 🙁
Wielu moich znajomych z wlasnymi biznesami nie ma pewnosci czy dadzą rade tej sytuacji i otworza po tym wszystkim 😔😔

Do góry