reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam pytanie do dziewczyn które mieszkają poza Polską czy gdzieś jest obowiązek noszenia maseczek lub rękawic przy wychodzeniu z dom? Jeśli w nich korzystacie (z maseczek) to są to jednorazowe czy wielorazowe?
U nas jak masz maskę to ci zdjecia idioci robia. Ja zamowilam jak tylko sie zaczęło te ffp3 niby najlepsze mam ich sporo, dzisiaj jak byłam w przychodni na kontroli to wszyscy patrzyli na mnie jak na dziwaka ale mam to gdzies nie bede ryzykować ze ktos mnie zarazi. Jak u nas sie to świństwo pojawiło to od tego czasu nie wychodzę z domu. Zrobilam zapasy jedzenia i jedyne co to czasem spacer w nocy jak juz wszyscy w domach. Ponoc te normalne maski cie nie chronią ale lepsze to niz nic jakby wszyscy chodzili w tych zwykłych i zmieniali co chwile to napewno nie byłoby tylu zarażonych.

reklama
Tak mam tego świadomość chociaż wirus nie lata podobno swobodnie w powietrzu tylko przenoszony jest przez chorych ludzi. Sama nie wiem jak ja mam z ludźmi kontakt chwilowy bardziej przypadkowy to nosić cokolwiek
We Francji obowiazku nie ma , ale tez nie ma wogole maseczek w aptekach, wszystko wykupione przez szpitale. Z tego co u nas w tv mowili to maseczka chirugiczna moze byc noszona przez 3-4h bez dotykania jej. Tak wiec powinna byc uzywana jednorazowo...

Tak mam tego świadomość chociaż wirus nie lata podobno swobodnie w powietrzu tylko przenoszony jest przez chorych ludzi. Sama nie wiem jak ja mam z ludźmi kontakt chwilowy bardziej przypadkowy to nosić cokolwiek
@Aaaanna jak masz jakiegoś linka do tych maseczek i możesz podesłać to będę wdzięczna, bo szukam i za 6zl nie widzę🤷‍♀️poza tym tyle tam tego, że nie wiadomo co wziąć🤦‍♀️

Mam pytanie do dziewczyn które mieszkają poza Polską czy gdzieś jest obowiązek noszenia maseczek lub rękawic przy wychodzeniu z dom? Jeśli w nich korzystacie (z maseczek) to są to jednorazowe czy wielorazowe?
We Francji nie ma obowiązku, ale jest to zalecane. Maseczki rozne, od jednorazowych do tych które naprawdę chronią z filtrem.
My mamy takie z filtrem i w razie czego te jednorazowe, rękawiczki tez. Jak @nieagatka pisala, po przyjściu do domu tez dezynfekujemy telefon, klucze, chociaż my wychodzimy tylko po zakupy i to rzadko.

U nas nie ma obowiazku, ale zdrowy rozsadek (6500 zarazen w ciagu ostatnich 24h) nakazuje nam z nich korzystac. My mamy jednorazowe. Rekawiczki dezynfekujemy, suszymy i uzywamy ponownie. Maseczki traktujemy para z zelazka, suszymy i tez uzywamy ponownie. My mamy te lepsze, z filtrami. I w tym tyg udalo sie M zamowic te najlepsze na wszelki wypadek - 3 sztuki, 60e.
Chyba mam te same, dałaś mi dobry pomysł o tej parze z żelazka, dzięki 👍🏼

Mam pytanie do dziewczyn w ciąży lub tych, które już urodziły. Aktualnie jestem 18TC+3 i raz na jakiś czas czuję takie kłucie/skurcz w kroczu. Na samym dole, koło ujścia pochwy. To trwa sekundę i puszcza. U ginekologa byłam na kontroli 17.03, badał mi szyjkę, ma 3.9 cm.
Czy wy miałyście podobne bóle? Czy to jest normalne? Nawet nie wiem czy to ból to takie ukłucie bardziej, dziś miałam z 3 razy, a tak to mam czasem raz na kilka dni.

Na Islandii niii ma. Turyści z Chin noszą (ale oni zawsze nosili)

reklama
Ja sobie z tym ie radze a lukasz szuka pomocy u lekarzy ktorzy mu odmawiaja... Taka sie bedzie nagle uaktywniaic na forum bo znalazla uzywke, problemy z kregoslupem nie ograniczaja akrywnosci a wrecz przeciwnie...
Kochana, daj spokój, nikt nie chce Ci sprawiać przykrości. Po prostu spróbuj się wyciszyć, ochłonąć. Nie ma sensu obrażać innych. Naprawdę rozumiem, że Ci teraz ciężko. Ale jestem pewna, ze mimo tego się uda. Masz obok siebie super faceta. Niejedna z nas dużo by dała, żeby ktoś tak dużo dla nas robił jak Twój Łukasz. Pozbierasz się po tym, tylko daj sobie trochę czasu i spokoju. Nikt z tego forum nie jest winny tego złego co Cię spotkało. Szkoda, że prawnie nie da się dużo zrobić, bo naprawde nóż się w kieszeni otwiera po tym co Wam zrobila klinika.

Do góry