reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A ja jestem bliźniak więc nigdy nie wiesz z którym zadzierasz bo mam dwa oblicza 😂 moja mama też jest zodiakalny bliźniak i jak wstanie lewą nogą to tata jej mówi, że ma oddać tego drugiego bliźniaka z którym się żenił 😂 więc uważaj Maleńka z kim do walki wkraczasz 😂 nadal się upieram przy Twoim imieniu 😀
Witaj ma pokrewna Duszyczko💓💓💓
Bliźniak - najlepszy znak zodiaku!
Obiektywnie-oczywiście😜😜😜

Alw dziewczyny to nie o to chodzi. Raczej o fakt, ze np dziecko jest duze, lekarz w trakcie ciazy przeniosl date porodu np o 10 dni szybciej i potem z racji wagi np decyduje sie na rozwiazanie ciazy w 39tc,a faktycznie jest to 37tc wiec bezsensownie wczesnie. Albo odwrotnie - male dziecko, w trakcie ciazy lekarz zmienia termin porodu o tydzien pozniej, porod wywoluje sie w 42tc,a w rzeczywistosci jest to juz 43 to jest meeega niebezpieczne, bo lozysko moze byc niewydolne.
Hmmm.. Czyli co wtedy? Przy in vitro data porodu nie moze byc zmienna?

Alw dziewczyny to nie o to chodzi. Raczej o fakt, ze np dziecko jest duze, lekarz w trakcie ciazy przeniosl date porodu np o 10 dni szybciej i potem z racji wagi np decyduje sie na rozwiazanie ciazy w 39tc,a faktycznie jest to 37tc wiec bezsensownie wczesnie. Albo odwrotnie - male dziecko, w trakcie ciazy lekarz zmienia termin porodu o tydzien pozniej, porod wywoluje sie w 42tc,a w rzeczywistosci jest to juz 43 to jest meeega niebezpieczne, bo lozysko moze byc niewydolne.

No ale skoro lekarz liczy na podstawie ostatniej miesiączki to nie powinno się nie stać. Wiadomo, że na podstawie usg zmieniają daty porodu ale myślę, że jak się powie, że się jest po in vitro i poda datę transferu to opanują sytuację w odpowiednim momencie ☺️

No ale skoro lekarz liczy na podstawie ostatniej miesiączki to nie powinno się nie stać. Wiadomo, że na podstawie usg zmieniają daty porodu ale myślę, że jak się powie, że się jest po in vitro i poda datę transferu to opanują sytuację w odpowiednim momencie [emoji3526]
Tyle, ze sa lekarze, ktorzy to olewaja i wyliczaja date porodu z usg, a nie z transferu. Po ivf data porodu powinna btc ustalona juz na usg serduszkowym, ewentualnie nastepnym i pozostac niezmienna.

A ja jestem bliźniak więc nigdy nie wiesz z którym zadzierasz bo mam dwa oblicza 😂 moja mama też jest zodiakalny bliźniak i jak wstanie lewą nogą to tata jej mówi, że ma oddać tego drugiego bliźniaka z którym się żenił 😂 więc uważaj Maleńka z kim do walki wkraczasz 😂 nadal się upieram przy Twoim imieniu 😀
Moje imię przy becie ? 🤣 Ale żarty się tutaj dzieją 😁
Z bliźniakami to jes dopiero zabawa Hehhe dobrze wiedzieć, bo raz z jednym a raz z drugim bede pisała wiec dwie pieczenie pryz jednym ogniu.
Idę teraz coś zjeść bo mój mówi że jak nie odłożę telefonu bo będzie pływam w akwarium więc jka długo mnie nie będzie to wiecie co się stało 🤣😂

@bazylia128 kochana jak u Ciebie sytuacja ? Przepraszam cie ale dopiero wrocilam z pracy i nie dam rady was nadrobić 🙄
U mnie byl bardzo burzliwy dzien w pracy. Caly dzien meetingi z szefostwem . Masakra glowa mi pęka 😭ciagle sie zastanawiamy czy nie zamknac firmy. Niektorzy panikuja . Nawet jest placz w pracy. Istny cyrk. W zeszlym tygodniu chodzili na silownie i do pubu a w tym tygodniu placz i ze sie boja pracowac. Nie wiem co ja robie w tym kraju debili......😡

reklama
Moje imię przy becie ? 🤣 Ale żarty się tutaj dzieją 😁
Z bliźniakami to jes dopiero zabawa Hehhe dobrze wiedzieć, bo raz z jednym a raz z drugim bede pisała wiec dwie pieczenie pryz jednym ogniu.
Idę teraz coś zjeść bo mój mówi że jak nie odłożę telefonu bo będzie pływam w akwarium więc jka długo mnie nie będzie to wiecie co się stało 🤣😂

Z bliźniakami zawsze jest wesoło, nigdy nie wiesz na które oblicze trafisz i czy żart będzie wzięty śmiechem czy opierdolem 😂😂😂

Mój też mówi ostatnio, że jestem uzależniona od telefonu 🙄 ale staram mu się przegadać, że dzień nie czytania forum to kilkadziesiąt stron zaległości i przymyka oko póki co 🤪

Więc tak, zostało przegłosowane, że po becie podajesz imię 🤪 albo sama Ci jakieś nadam a wierz mi - wolisz tego uniknąć 😂

Do góry