reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ale czemu? Po in vitro pomiary zarodka nie daja wieku ciazy. My dokladnie jej wiek znamy i od poczatku znamy tez date porofu. Zaden lekarz nie powinien tego w trakcie przebiegu ciazy zmieniac, bo dokladnie znamy date zaplodnienia, wiec dziecko moze byc wieksze albo mniejsze, ale wiek ciazy nie ma prawa sie zmieniac.
Tak???? Kurde, a mi w szpitalu powtarzali,ze to co mi w klinice wyliczyli to wstępnie A to i tak się zmieni w zależności od tego jak dzidzia będzie rosła.
To ja sobie w aplikacji wpisałam date miesiączki, mimo,ze ją mialam 31 grudnia A lekarz po transferze mi ja wyliczył na 02.01 i jak to poprawiłam to jej powiedział,ze nie ma znaczenia. No i to rozumiem, bo na sztucznym cyklu był transfer. Czyli to co mi apka pokazuje jest dobre a ten wiek na zdjęciu usg już nie?

reklama
Tak???? Kurde, a mi w szpitalu powtarzali,ze to co mi w klinice wyliczyli to wstępnie A to i tak się zmieni w zależności od tego jak dzidzia będzie rosła.
To ja sobie w aplikacji wpisałam date miesiączki, mimo,ze ją mialam 31 grudnia A lekarz po transferze mi ja wyliczył na 02.01 i jak to poprawiłam to jej powiedział,ze nie ma znaczenia. No i to rozumiem, bo na sztucznym cyklu był transfer. Czyli to co mi apka pokazuje jest dobre a ten wiek na zdjęciu usg już nie?

Mowimy tu o roznicy 3 dni wiec to nie ma az takiego znaczenia. Usrednij sobie na 1.01 i data porodu zostanie Ci na 8.10.
Mi kilku ginekologow powtarzalo, ze przy ivf absolutnie wiek ciazy nie moze sie zmieniac, bo niby na jakiej podstawie skoro znamy wszytstkie szczegoly? I to ze potem np dziecko jest wieksze to jego uroda, a nie przesuniecie owulacji, wiec nie mozna sobie daty porodu zmienic ot tak.

Mowimy tu o roznicy 3 dni wiec to nie ma az takiego znaczenia. Usrednij sobie na 1.01 i data porodu zostanie Ci na 8.10.
Mi kilku ginekologow powtarzalo, ze przy ivf absolutnie wiek ciazy nie moze sie zmieniac, bo niby na jakiej podstawie skoro znamy wszytstkie szczegoly? I to ze potem np dziecko jest wieksze to jego uroda, a nie przesuniecie owulacji, wiec nie mozna sobie daty porodu zmienic ot tak.
No wlasnie na 08.10 mi wyliczył na pierwszej wizycie pecherzykowej ;) No dobra, czyli fzis mam 11+5 ;)

Mi pani doktor policzyła tak jak mi pokazała aplikacja 😉 a wiedziała kiedy dokładnie transfer był ☺️ myślę, że i tak to są różnice kilka dni więc nie ma szczególnie różnicy ☺️ mi dała skierowanie na badania jakie się robi do 10tyg. I następna wizytę ustaliła w 10tym tygodniu liczonym wg ostatniej miesiączki. Może zależy od lekarza? Zresztą dla mnie najważniejsze, że maleństwo zdrowo rośnie ❤️

@Waleczna36 ktoś Ci musi do pionu stawiać żebyś Kropka nie zamęczyła ponurymi myślami 🤪

@Wiórka super, że transfer byl bezproblemowy ❤️ ja robiłam betę 10dpt ale miałam 1,5dniowego świeżaczka ☺️

I @Karmelove92 mocne ✊✊✊✊✊ za kropki i transfer!

Mi pani doktor policzyła tak jak mi pokazała aplikacja 😉 a wiedziała kiedy dokładnie transfer był ☺ myślę, że i tak to są różnice kilka dni więc nie ma szczególnie różnicy ☺ mi dała skierowanie na badania jakie się robi do 10tyg. I następna wizytę ustaliła w 10tym tygodniu liczonym wg ostatniej miesiączki. Może zależy od lekarza? Zresztą dla mnie najważniejsze, że maleństwo zdrowo rośnie ❤

@Waleczna36 ktoś Ci musi do pionu stawiać żebyś Kropka nie zamęczyła ponurymi myślami 🤪

@Wiórka super, że transfer byl bezproblemowy ❤ ja robiłam betę 10dpt ale miałam 1,5dniowego świeżaczka ☺

I @Karmelove92 mocne ✊✊✊✊✊ za kropki i transfer!
Ty jesteś dobra, przyznam WAm się do czegoś ale nie śmiejcie się ze mnie...
Od tej bety co kiebsko urosla tak się bałam dzisiejsza i zachodziłam w głowę, że od tamtego oznaczenie codziennie rozmawiałam z krokiem pod prysznicem. Rano mówię dzień dobry a na wieczór dobranoc kruszynko 😍❤️ i jakoś mi lepiej...

reklama
Ty jesteś dobra, przyznam WAm się do czegoś ale nie śmiejcie się ze mnie...
Od tej bety co kiebsko urosla tak się bałam dzisiejsza i zachodziłam w głowę, że od tamtego oznaczenie codziennie rozmawiałam z krokiem pod prysznicem. Rano mówię dzień dobry a na wieczór dobranoc kruszynko 😍❤ i jakoś mi lepiej...

I co w tym śmiesznego kobieto? Ja dwa dni po transferze mówiłam do kropka, że musi zostać bo już go kocham 😘 wiem że głupia jestem bo bym się nie pozbierała po porażce ale codziennie od transferu się głaskałam po brzuszku i mój M. Tak samo mój M. a od pozytywnej bety to w już w ogóle codziennie gada z Kropkiem i to czasem takie głupoty, że ma szaloną matkę itp 🙄🤪🤪🤪😂

Będzie dobrze moja bezimienna Waleczna ❤️

Do góry