reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ale czemu? Po in vitro pomiary zarodka nie daja wieku ciazy. My dokladnie jej wiek znamy i od poczatku znamy tez date porofu. Zaden lekarz nie powinien tego w trakcie przebiegu ciazy zmieniac, bo dokladnie znamy date zaplodnienia, wiec dziecko moze byc wieksze albo mniejsze, ale wiek ciazy nie ma prawa sie zmieniac.
Tak???? Kurde, a mi w szpitalu powtarzali,ze to co mi w klinice wyliczyli to wstępnie A to i tak się zmieni w zależności od tego jak dzidzia będzie rosła.
To ja sobie w aplikacji wpisałam date miesiączki, mimo,ze ją mialam 31 grudnia A lekarz po transferze mi ja wyliczył na 02.01 i jak to poprawiłam to jej powiedział,ze nie ma znaczenia. No i to rozumiem, bo na sztucznym cyklu był transfer. Czyli to co mi apka pokazuje jest dobre a ten wiek na zdjęciu usg już nie?

reklama
Tak???? Kurde, a mi w szpitalu powtarzali,ze to co mi w klinice wyliczyli to wstępnie A to i tak się zmieni w zależności od tego jak dzidzia będzie rosła.
To ja sobie w aplikacji wpisałam date miesiączki, mimo,ze ją mialam 31 grudnia A lekarz po transferze mi ja wyliczył na 02.01 i jak to poprawiłam to jej powiedział,ze nie ma znaczenia. No i to rozumiem, bo na sztucznym cyklu był transfer. Czyli to co mi apka pokazuje jest dobre a ten wiek na zdjęciu usg już nie?

Mowimy tu o roznicy 3 dni wiec to nie ma az takiego znaczenia. Usrednij sobie na 1.01 i data porodu zostanie Ci na 8.10.
Mi kilku ginekologow powtarzalo, ze przy ivf absolutnie wiek ciazy nie moze sie zmieniac, bo niby na jakiej podstawie skoro znamy wszytstkie szczegoly? I to ze potem np dziecko jest wieksze to jego uroda, a nie przesuniecie owulacji, wiec nie mozna sobie daty porodu zmienic ot tak.

Mowimy tu o roznicy 3 dni wiec to nie ma az takiego znaczenia. Usrednij sobie na 1.01 i data porodu zostanie Ci na 8.10.
Mi kilku ginekologow powtarzalo, ze przy ivf absolutnie wiek ciazy nie moze sie zmieniac, bo niby na jakiej podstawie skoro znamy wszytstkie szczegoly? I to ze potem np dziecko jest wieksze to jego uroda, a nie przesuniecie owulacji, wiec nie mozna sobie daty porodu zmienic ot tak.
No wlasnie na 08.10 mi wyliczył na pierwszej wizycie pecherzykowej ;) No dobra, czyli fzis mam 11+5 ;)

Mi pani doktor policzyła tak jak mi pokazała aplikacja 😉 a wiedziała kiedy dokładnie transfer był ☺️ myślę, że i tak to są różnice kilka dni więc nie ma szczególnie różnicy ☺️ mi dała skierowanie na badania jakie się robi do 10tyg. I następna wizytę ustaliła w 10tym tygodniu liczonym wg ostatniej miesiączki. Może zależy od lekarza? Zresztą dla mnie najważniejsze, że maleństwo zdrowo rośnie ❤️

@Waleczna36 ktoś Ci musi do pionu stawiać żebyś Kropka nie zamęczyła ponurymi myślami 🤪

@Wiórka super, że transfer byl bezproblemowy ❤️ ja robiłam betę 10dpt ale miałam 1,5dniowego świeżaczka ☺️

I @Karmelove92 mocne ✊✊✊✊✊ za kropki i transfer!

Mi pani doktor policzyła tak jak mi pokazała aplikacja 😉 a wiedziała kiedy dokładnie transfer był ☺ myślę, że i tak to są różnice kilka dni więc nie ma szczególnie różnicy ☺ mi dała skierowanie na badania jakie się robi do 10tyg. I następna wizytę ustaliła w 10tym tygodniu liczonym wg ostatniej miesiączki. Może zależy od lekarza? Zresztą dla mnie najważniejsze, że maleństwo zdrowo rośnie ❤

@Waleczna36 ktoś Ci musi do pionu stawiać żebyś Kropka nie zamęczyła ponurymi myślami 🤪

@Wiórka super, że transfer byl bezproblemowy ❤ ja robiłam betę 10dpt ale miałam 1,5dniowego świeżaczka ☺

I @Karmelove92 mocne ✊✊✊✊✊ za kropki i transfer!
Ty jesteś dobra, przyznam WAm się do czegoś ale nie śmiejcie się ze mnie...
Od tej bety co kiebsko urosla tak się bałam dzisiejsza i zachodziłam w głowę, że od tamtego oznaczenie codziennie rozmawiałam z krokiem pod prysznicem. Rano mówię dzień dobry a na wieczór dobranoc kruszynko 😍❤️ i jakoś mi lepiej...

reklama
Ty jesteś dobra, przyznam WAm się do czegoś ale nie śmiejcie się ze mnie...
Od tej bety co kiebsko urosla tak się bałam dzisiejsza i zachodziłam w głowę, że od tamtego oznaczenie codziennie rozmawiałam z krokiem pod prysznicem. Rano mówię dzień dobry a na wieczór dobranoc kruszynko 😍❤ i jakoś mi lepiej...

I co w tym śmiesznego kobieto? Ja dwa dni po transferze mówiłam do kropka, że musi zostać bo już go kocham 😘 wiem że głupia jestem bo bym się nie pozbierała po porażce ale codziennie od transferu się głaskałam po brzuszku i mój M. Tak samo mój M. a od pozytywnej bety to w już w ogóle codziennie gada z Kropkiem i to czasem takie głupoty, że ma szaloną matkę itp 🙄🤪🤪🤪😂

Będzie dobrze moja bezimienna Waleczna ❤️

Do góry