reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

I co w tym śmiesznego kobieto? Ja dwa dni po transferze mówiłam do kropka, że musi zostać bo już go kocham 😘 wiem że głupia jestem bo bym się nie pozbierała po porażce ale codziennie od transferu się głaskałam po brzuszku i mój M. Tak samo mój M. a od pozytywnej bety to w już w ogóle codziennie gada z Kropkiem i to czasem takie głupoty, że ma szaloną matkę itp 🙄🤪🤪🤪😂

Będzie dobrze moja bezimienna Waleczna ❤
Zdradzę Ci sekret mojego imienia po usg, możemy tak się umówić 😉

reklama
Ale czemu? Po in vitro pomiary zarodka nie daja wieku ciazy. My dokladnie jej wiek znamy i od poczatku znamy tez date porofu. Zaden lekarz nie powinien tego w trakcie przebiegu ciazy zmieniac, bo dokladnie znamy date zaplodnienia, wiec dziecko moze byc wieksze albo mniejsze, ale wiek ciazy nie ma prawa sie zmieniac.
@Liliana87 powiem Wam ze dla mnie to tez magia ten wiek;) bo jak jestem na usg to zawsze mi wychodzi data z usg 2 dni mniej niz mam rzeczywiscie. I jak licze date porodu z transferu to jest ta sama co z usg...to ja nie kumam 😱

@Liliana87 powiem Wam ze dla mnie to tez magia ten wiek;) bo jak jestem na usg to zawsze mi wychodzi data z usg 2 dni mniej niz mam rzeczywiscie. I jak licze date porodu z transferu to jest ta sama co z usg...to ja nie kumam 😱

A tam, dziołchy, 2dni różnicy to pikuś. Ja się miałam urodzić 20go mają a się urodziłam 30stego. Bratowa miała rodzić syna 18kwietnia a urodziła 11go. Więc wszystko się mieści w marginesie błędu 😉

😂🤣😂🤣 To mamy pierwszy konflikt no ja jestem uparta zodiakalny Baran 😋 imię po usg 🤗 po becie możesz wymyślec inne życzenie 🤔

A ja jestem bliźniak więc nigdy nie wiesz z którym zadzierasz bo mam dwa oblicza 😂 moja mama też jest zodiakalny bliźniak i jak wstanie lewą nogą to tata jej mówi, że ma oddać tego drugiego bliźniaka z którym się żenił 😂 więc uważaj Maleńka z kim do walki wkraczasz 😂 nadal się upieram przy Twoim imieniu 😀

A tam, dziołchy, 2dni różnicy to pikuś. Ja się miałam urodzić 20go mają a się urodziłam 30stego. Bratowa miała rodzić syna 18kwietnia a urodziła 11go. Więc wszystko się mieści w marginesie błędu 😉
Prawda:) a Bombel sam zdecyduje kiedy chce wyjść do rodziców☺😛 Ciebie mama to juz sie pewnie nie mogla doczekać😛

A tam, dziołchy, 2dni różnicy to pikuś. Ja się miałam urodzić 20go mają a się urodziłam 30stego. Bratowa miała rodzić syna 18kwietnia a urodziła 11go. Więc wszystko się mieści w marginesie błędu [emoji6]

Ja miałam urodzić się 22 czerwca a wymusili moje wyjście 7 lipca, nie spieszyło mi się

Prawda:) a Bombel sam zdecyduje kiedy chce wyjść do rodziców☺😛 Ciebie mama to juz sie pewnie nie mogla doczekać😛

Mi tam było ciepło, miękko i wygodnie to chciałam zostać 🤪 a mama biedna miała co rodzic, bo byłam kruszynką o wadze 4100 😂 nie było opcji żeby mnie podmienili bo byłam wyraźnie większą od reszty 😂

reklama
A tam, dziołchy, 2dni różnicy to pikuś. Ja się miałam urodzić 20go mają a się urodziłam 30stego. Bratowa miała rodzić syna 18kwietnia a urodziła 11go. Więc wszystko się mieści w marginesie błędu [emoji6]
Prawda:) a Bombel sam zdecyduje kiedy chce wyjść do rodziców[emoji5][emoji14] Ciebie mama to juz sie pewnie nie mogla doczekać[emoji14]
Alw dziewczyny to nie o to chodzi. Raczej o fakt, ze np dziecko jest duze, lekarz w trakcie ciazy przeniosl date porodu np o 10 dni szybciej i potem z racji wagi np decyduje sie na rozwiazanie ciazy w 39tc,a faktycznie jest to 37tc wiec bezsensownie wczesnie. Albo odwrotnie - male dziecko, w trakcie ciazy lekarz zmienia termin porodu o tydzien pozniej, porod wywoluje sie w 42tc,a w rzeczywistosci jest to juz 43 to jest meeega niebezpieczne, bo lozysko moze byc niewydolne.

Do góry