reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak jest ! Nawet teraz z cytryną i imbirem ;) A obok czeka gorąca herbatka. Pojechaliśmy na wioskę na cmentarz zapalić świeczki u mojej Babci, bo dziś rocznica śmierci. Babci, której nigdy nie poznałam, bo zginęła zanim moj tata połączył się z moją mamą. Po drodze zajechalismy na drugą wioskę po dostawę kurzych jajec ;) chwile odpoczynku A po 14 jedziemy do znajomych. Marek będzie się szkolił elektrycznie A ja będę plotkowac ze znajomą. Jest w ciazy jakies 2-2.5 tyg do przodu. Miala prenatalne przed wczoraj i prwnie będzie zdawała relacje. Dziś taka kwarantanna u nas ;)

Już się boje 😅 a Ty mi kochana powiedz i proszę żebyście mnie nie zlinczowały...bo tak sobie cały czas myśle o jakiś zastrzykach na twarz 😳 bo mam zmarszczki 😫😫😫
Co byś poleciła? Od razu botoks czy może jakieś inne witaminki? 🤔 bo ja mam mega cienka skore i sucha i raczej bez zastrzyków i naciągania to sie kiedys nie obejdzie... Narazie to tak sobie o tym myśle, bo dużo koleżanek sobie już od dawna robi botoks a mnie to jeszcze przeraża...co myślisz kochana??
Ja jestem jak najbardziej za tym żeby się trochę ostrzyknac jak trzeba, byle bez przesady.
Jeśli nie masz dużo zmarszczek, to jeszcze poczekaj, są inne sposoby, ja np się jeszcze nie ostrzykiwalam, ale robie sobie peelingi z kwasów, po których złuszcza się skóra i się odnawia, tym samym produkują się nowe komórki i skóra jest bardziej wygładzona, spłycają się zmarszczki, zmniejszaja przebarwienia. Fajnym zabiegiem jest tez mezoterapia, gdzie podaje się koktajle rewitalizujące skore, rezultat nie będzie taki sam jak profesjonalny zabieg, ale tez niezły- możesz w domu używać rolera z mikroiglami i nałożyć jakieś dobre serum np z kolagenem lub kwasem hial, takie mikronaklucia powodują mikrouszkodzenia naskórka, serum wnika głębiej i skóra produkuje nowe nieuszkodzone komórki, pozbywając się starych.
Masaż bańka chińska do twarzy tez świetnie działa na zmarszczki.
Dużo by pisać, bo każda skóra jest inna i dla każdej będzie dobre co innego.
Jesli masz sucha i cienka skore to polecałabym Ci właśnie mezoterapie lub roler w domu.
Wypełniacze i botoks w zastrzykach najlepiej odciągnąć w czasie, ale to jest tylko moje zdanie i pewnie ile kosmetyczek, tyle opini. Zastrzyki uzależniają i jeśli raz zrobisz, będziesz już chciała kontynuować, co oczywiście nie jest zle, bo im wcześniej zrobisz, tym skóra będzie lepiej reagować, ale z drugiej strony będziesz miała ochotę kontynuować więcej i więcej....
Ja osobiście nikogo nie namawiam, wręcz przeciwnie, radzę odciągnąć w czasie 😉.

@fredka84 co robisz? Ja myje okna ;)
Mam teraz nagrodę za bieganie [emoji41]. Muszę nadrobić spalone kalorie
1584792038660.jpeg

Dziewczyny moj Łukasz glupieje, stwierdzil ze bedzie jak we Wloszech i wrzucil na gramofon WANTS TO LIVE FOREVER I OTWIERA BALKON :biggrin2::biggrin2::biggrin2: Co ja z nim mam ;) Ale widze ze stara sie mnie odciagnac myslami i jakos tak sobie radzimy ;) Kochamy sie ale kochac sie jescze nie mozemy ;) Widac juz chyba ze dochodze do siebie co?:biggrin2::laugh2::laugh2: Wczesniej jak bym wygasla ;( Tak spod do pizzy zawsze wychodzi pyszny ;)
Twój Łukasz to taki zwariowany jak moj Dawid, tez zdolny do takich rzeczy 😂😂😂

Dupo Ty moja! Uspokoi się osoba! Wszystko bedzie pieknie, ładnie. Dzielą się komoreczki i zadzwonią z dobrą nowiną! Będą male jajeczka wielkanocne [emoji214][emoji214][emoji214][emoji256][emoji256][emoji256][emoji256][emoji256]
[emoji28] [emoji28] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] naleweczka? - good stuff ;) Moja tesciowa robi pyszna z derenia ;) Pomozesz mi w bieganiu i cwiczniach ? Co tam sobie czytasz? Ja sie zatrzymalam na dom z papieru na 4 odcinku ale bede kontnułowac. Na razie jestem cala zestresowana czy jutro do mnie zadzwonaia bo jak nie zadzwonia to jest nie dobrze ;( Nie jestem w stanie oddac sie w calosci do jakiegolowiek dzialania ;( Ciagle chodze po domu i przytulam sie albo do lukasza albo do oziego i alutki. Tak mam jak ma stresa... chce zeby sie to juz skonczylo i chce miec szanse na transfery... Robie dzisiaj domowa pizze ;) Mam sprawdzony przepis - kupiony spod :laugh2::laugh2::biggrin2:

Dziś przebiegłam 4 km, ale po długim nie bieganiu dla mnie wystarczy....Tak a propo to ja jestem trenerem personalnym i kiedyś uczyłam ludzi biegać ale teraz wszystko zeszło na drugi plan i oczywiście już tego nie robię...ale jak zobaczyłam te moje opadnięte poślady...noż k...a muszę chociaż wyglądać jako ta „młoda mama” jak w końcu zajdę [emoji28][emoji28][emoji28]
Trener?!?!? Hurra, jesteśmy uratowane [emoji16].
Ja napewno coś źle robię z tym bieganiem...
Ćwiczę kilka razy w tygodniu a w weekendy biegam po 5km, niby niedużo - myślę że powinnam już mieć jakąś formę a tu nie[emoji849]. Dziś biegłam i miałam chyba z 10 przerw, nie daje rady przebiec bez zatrzymywania się. No kurde, a jak w domu w tygodniu ćwiczę to też przy kardio lub rabacie płuca wypluwam, nie wiem czego jestem taka słaba

reklama
A ja chciałam pić tą babkę płesznik, zalałam ciepła woda i odstawiłam na kilka minut i mi się te ziarenka skleily na dnie w jedna wielka kluche i dupa.. Może ja to powinnam zimną wodą zalać i od razu z ziarenkami wypić? Co źle zrobilam?
Owsianka z jogurtem u mnie nie przejdzie niestety;( i jogurt i owsianka mi w buzi rosna. Owsianke zjem tylko napęczniałą na gorącym mleku.
Tak. Zimna woda, mieszać i wypić całość. I będzie piękna KUPA!!![emoji6][emoji23]

Do góry