reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Slyszalyscie dziewczyny o 27latce, która zmarła w szpitalu w Łańcucie? (woj.podkarpackie).
Kobieta była po porodzie, zaraziła się od matki, która ja odwiedziła w szpitalu 9 marca. 10 marca matka trafiła do szpitala, z objawami duszności, a kilka dni później źle.poczula się ta dziewczyna i przewieźli ja na OIOM i od 3 dni była już na respiratorze i zmarła :( osierociła nowonarodzone dziecko... A matka zaraziła się od mężczyzny, który pracował w sądzie i różnie piszą. Niektórzy, że nie miała objawów, a inni że od 2tyg źle się czuła i mimo to odwiedziła córkę by poznać wnuka... Normalnie pocałunek śmierci :( mężczyzna od którego zaraziła się matka też już nie żyje...
Ona umarła bo złapała sepsę, była nosicielem sławnej korony ale ona jej w śmierci nie „pomogła”. Oczywiście media już złapały pożywkę i sieją panikę.

reklama
Pewnie że mam [emoji6]. Super prosty i zawsze wychodzi
Z czym robisz pierogi? Ostatnio robiłam z serem, kurczakiem, soczewicą, szpinakiem, dziś z kaszą gryczaną i serem. Szukam inspiracji.

Jeśli masz problem z jajiwodami to może dr Pyra pomoże. Poczytaj udrażnianie jajowodów. Teraz podobno robi też prywatnie, może znieczulenie daje? Na NFZ niestety bez znieczulenia.
Podczas oststniej laparoskopi powedizeli mi się że są tak zamknięte i skręcone że nawet cień światła nie mógł się przedostać i nie było możliwości żadnej żeby je udrożnić :(

Ona umarła bo złapała sepsę, była nosicielem sławnej korony ale ona jej w śmierci nie „pomogła”. Oczywiście media już złapały pożywkę i sieją panikę.
No tylko pytanie na którym etapie złapała sepsę czy po CC w szpitalu , w którym rodziła czy dopiero po zarażeniu i znalezieniu się na oddziale zakaznym, bo to robi różnicę 🤷

Dobrze że o tym piszą, może ludzie którzy ciągle wylaza z domów jak nie muszą i narażają innych wreszcie zrozumieją co się dzieje na świecie. Takie ignorowanie powagi sytuacji i gadanie że 'mnie to nie dotyczy' doprowadza do największych nieszczęść. Chyba trzeba dorosnąć do tej sytuacji a jeśli komuś się to nie udaje to nie daje głupich rad innym. Taka jest prawda, pewnie nie wygodna dla wielu i jak chcecie możecie mnie jadem odrzucić ;) bo mnie to ....

Slyszalyscie dziewczyny o 27latce, która zmarła w szpitalu w Łańcucie? (woj.podkarpackie).
Kobieta była po porodzie, zaraziła się od matki, która ja odwiedziła w szpitalu 9 marca. 10 marca matka trafiła do szpitala, z objawami duszności, a kilka dni później źle.poczula się ta dziewczyna i przewieźli ja na OIOM i od 3 dni była już na respiratorze i zmarła :( osierociła nowonarodzone dziecko... A matka zaraziła się od mężczyzny, który pracował w sądzie i różnie piszą. Niektórzy, że nie miała objawów, a inni że od 2tyg źle się czuła i mimo to odwiedziła córkę by poznać wnuka... Normalnie pocałunek śmierci :( mężczyzna od którego zaraziła się matka też już nie żyje...
Ta kobieta zmarła na sepse po porodzie tzn główną przyczyną śmierci była sepsa ale chyba wirus mógł jakoś do niej doprowadzić właśnie tego nie wiem

reklama
Do góry