reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Żyje [emoji14] fredzia , nadrabiam forum po dwóch dniach... dwa dni przeleżałam w łóżku, spałam, wstawałam jeść i do łóżka, dostałam jakiejś infekcji pęcherza-chyba, bo musiałam zdiagnozować się sama, poniewaz pójście do lekarza graniczy już we Francji z cudem. Siedzimy w domu, zamknięci, wyjść można tylko na przepustkę do sklepu, lekarza... a za każde bezpodstawne wyjście policja wlepia mandaty 135e. Mam już dość tej kwarantanny [emoji31]. Chyba zacznę biegać wkoło stołu, bo dziś mi już lepiej, czytam ze królują pierogi na forum, wiec chyba nawet je zrobię, mimo ze nienawidzę lepić ciasta.
A poza tym już sama nie wiem czy to pecherz czy to po tej histeroskopii mnie tak boli i chodzę sikać co chwile? [emoji848]

Ojej, ale się porobiło [emoji33].
A masz jakieś leki w ogóle???. Na chłopski rozum to pęcherz[emoji853]
Ale juz ci coś przeszło, tak?
Boże, jaka sytuacja w ogóle z tym wirusem [emoji853]
A skąd macie przepustki żeby do sklepu iść?

reklama
Cześć Dziewczyny,

Jestem nowa na tym forum.
Jestem po transferze 1 blastocysty 4BB, który odbył się 9.03.
Zrobiłam już dwa badania na bhcg które wyszły następująco.
18.03 godz 7:00 - 12,20
Dziś (20.03) 7:00 - 25,20

Proszę pomóżcie mi zinterpretować te wyniki, bo zaraz zwariuje ze stresu. Czy to nie są przypadkiem za małe wartości?
Kurczę niby przyrost ok więc nie nastawić się i nie tracić nadzieji i niestety czekać cierpliwie.Trzymam kciuki

@Aaaanna oho, Mamuśka! To żeś teraz pojechała z tą betą ❤️ GRATULUJĘ!!! Bardzo się cieszę, że Cię taki cud spotkał ❤️

@Waleczna36 Kochana moja kruszyno, powinnaś usiąść i szczerze pogadać z partnerem, to jest Wasza wspólna sprawa a on nie jest dzieckiem i powinien to zrozumieć. Nie milcz jak on Cię nie wspiera tylko wszystkimi sposobami stawiaj Go do pionu. Faceci są naprawdę specyficzni, a już nie daj Boże jak problem jest spowodowany jakością nasienia (mój jak zobaczył, że to prawdopodobnie w nim leży problem to nie szło z nim normalnie rozmawiać przed dłuższy czas, dopiero jak się okazało, że u mnie też nie wszystko jest ok i pani dr mu powiedziała, że ma się ogarnąć bo 60% procent par ma problem z czynnikiem męskim i to tak zaawansowanym, że muszą biopsję jąder robić itp no nawet kilku plemników do in vitro faceci w nasieniu nie mają to znormalniał, bo u nas jakby u mnie byłoby wszystko ok to miał nasienie do IUI się nadające). Po prostu z nim szczerze porozmawiaj, albo namów Go na jakąś terapię dla par. Jeżeli nie oczyścicie atmosfery między sobą, to będzie Wam coraz gorzej ze sobą myszko...

Drukujemy ale codziennie trzeba mies nowa z nową data ja mężowi wypisuje każdego wieczora.Sama siedzę w domu z synkiem i wychodzimy tylko na balkon i parking w koło bloku który jest zamknięty żeby pojeździć hulajnoga.Jutro jadę do bratowej ale że nie można tak bez powodu to napisze że jadę zawieźć jej syna pod opiekę bo mam coś załatwić w razie kontroli muszę to mieć.

Szwagierka miała furaginum i mnie poratowala, poszłam do niej z przepustka ze niby do sklepu 😂 trochę mi lepiej już, dzięki 😘
Na wszelki wypadek kupiłam tez takie globulki w aptece na infekcje broszki, wiec z każdej strony już ogarnięte 😉
We Francji samemu sobie wystawiasz taka przepustkę, trochę to śmieszne, ale chodzi o to, ze jak cię skontrolują, to zapisują. I jak się wyłazi za często to mandacik. Wczoraj nagrałam jak wystawiali u nas pod blokiem, ale filmiku nie umie tutaj wrzucić. Ulice ogólnie puste, dziwnie jest. Każdy chodzi w maseczkach. Dziś zejdę wyrzucić śmieci, będę powoli wrzucać i dokładnie segregować żeby postać na zewnątrz 🤣 a i może jeszcze za zezwoleniem pójdę do sklepu po mąkę na pierogi. Chyba już mi odbija 😂😂😂 a to dopiero początek

Drukujemy ale codziennie trzeba mies nowa z nową data ja mężowi wypisuje każdego wieczora.Sama siedzę w domu z synkiem i wychodzimy tylko na balkon i parking w koło bloku który jest zamknięty żeby pojeździć hulajnoga.Jutro jadę do bratowej ale że nie można tak bez powodu to napisze że jadę zawieźć jej syna pod opiekę bo mam coś załatwić w razie kontroli muszę to mieć.
U nas wczoraj w tv mówili że Polacy wiosnę poczuli i wszyscy ruszyli na spacery, na grille, nad wodę, do lasów, wszędzie pokazywali pełno ludzi [emoji50][emoji50][emoji50]. Niedługo będziemy mieli polskie Włochy... Chyba bym wolała żeby u nas też takie kary wprowadzili bo niby większość się stosuje do zaleceń rządu, ale co z tego jak jest spora grupa która to lekceważy [emoji848]

Cześć Dziewczyny,

Jestem nowa na tym forum.
Jestem po transferze 1 blastocysty 4BB, który odbył się 9.03.
Zrobiłam już dwa badania na bhcg które wyszły następująco.
18.03 godz 7:00 - 12,20
Dziś (20.03) 7:00 - 25,20

Proszę pomóżcie mi zinterpretować te wyniki, bo zaraz zwariuje ze stresu. Czy to nie są przypadkiem za małe wartości?
Trochę małe wartości jak na 8 i 10dpt ale jest przyrost 100% w 48h wiec prawidłowy. Ciężko cokolwiek powiedzieć bo to w 2 strony może pójsć. Trzymam kciuki żeby w tą dobrą ✌

@Aaaanna oho, Mamuśka! To żeś teraz pojechała z tą betą ❤ GRATULUJĘ!!! Bardzo się cieszę, że Cię taki cud spotkał ❤

@Waleczna36 Kochana moja kruszyno, powinnaś usiąść i szczerze pogadać z partnerem, to jest Wasza wspólna sprawa a on nie jest dzieckiem i powinien to zrozumieć. Nie milcz jak on Cię nie wspiera tylko wszystkimi sposobami stawiaj Go do pionu. Faceci są naprawdę specyficzni, a już nie daj Boże jak problem jest spowodowany jakością nasienia (mój jak zobaczył, że to prawdopodobnie w nim leży problem to nie szło z nim normalnie rozmawiać przed dłuższy czas, dopiero jak się okazało, że u mnie też nie wszystko jest ok i pani dr mu powiedziała, że ma się ogarnąć bo 60% procent par ma problem z czynnikiem męskim i to tak zaawansowanym, że muszą biopsję jąder robić itp no nawet kilku plemników do in vitro faceci w nasieniu nie mają to znormalniał, bo u nas jakby u mnie byłoby wszystko ok to miał nasienie do IUI się nadające). Po prostu z nim szczerze porozmawiaj, albo namów Go na jakąś terapię dla par. Jeżeli nie oczyścicie atmosfery między sobą, to będzie Wam coraz gorzej ze sobą myszko...
On się stara, wspiera, jest i pomaga. Wiem że jest mu trudno ale czasami mamy obydwoje takie chwile milczenia. Później wracamy do siebie i rozmawiamy więc to nie jest tak ze jakiś temat zostanie i koniec.
Moze problem jest we mnie bo ja chce już natychmiast czuje się już czasami bezsilna i wtedy nachodzą mnie chwilę zwatpienia i wszystko przestaje być dla mnie z sensem.

reklama
@Liliana87 jak tato? Jest poprawa?
@Lola83 bardzo mi przykro ze u teściowej wykryli nowotwór, jak ona sobie z tym radzi?
@Waleczna36 trzymam za Ciebie kciuki [emoji1307]Za betę i za @bazylia128 zeby jak najwiecej walecznych bazylek było.
@fredka84 masz jakiś przepis na to ciasto na pierogi? Bo mi zawsze jakoś kluch-glut wychodzi [emoji30]
Pewnie że mam [emoji6]. Super prosty i zawsze wychodzi

Do góry