reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja banany zjem, ale najbardziej lubię zielone i nawet dla IO tylko takie wskazane. Takiego dojrzałego jak Ty to nawet do buzi nie wezme, chyba,ze zmielony na jakieś ciastka;) Generalnie lubię słodki smak ale jeżeli chodzi o owoce to najlepsze są jeszcze takie twardsze. Nienawidze jak coś jest tak dojrzałe, ze jak się to je to po mordzie soki lecą[emoji1787][emoji23] dlatego najczęściej jak jem owoce to je kroję i dopiero widelczykiwm do buzi;)
A ja właśnie wczoraj zrobiłam ciasto bananowe bo miałam już za dojrzałe banany a nie cierpię wyrzucać jedzonka 😋😋 uwielbiam takie ciacho, bez mąki tylko z owsianki i z masłem orzechowym 😋

reklama
Napewno dam znać, właśnie wróciłam z pobrania, cycuchy mnie zaczęły wczoraj boleć znowu. A rano nie wytrzymałam i zrobiłam sikanca, blady taki ze szkoda gadać więc nadziejii nie mam ale dla świętego pokoju dizs wszystko się okaże.
Trzymam kciuki żeby beta poszła mocno w górę ✊ ✊ ✊ ✊ Dla pocieszenia napisze że ja przy becie ponad 150 miałam też ledwo widoczna kreskę!!

Napewno dam znać, właśnie wróciłam z pobrania, cycuchy mnie zaczęły wczoraj boleć znowu. A rano nie wytrzymałam i zrobiłam sikanca, blady taki ze szkoda gadać więc nadziejii nie mam ale dla świętego pokoju dizs wszystko się okaże.
Masz w razie czego jakis plan dzialania na przyszłość ? Bardzo rozumiem przez co teraz przechodzisz... Ja tez jestem w takim stanie - takie emocjonalne pieklo ;(

Dziękuję kochana [emoji7] mogłabym co najwyżej ilustracje namalować do tych bajek ;)

No sen powiem Ci... nietuzinkowy.. Co Wam się w tych głowach kręci ja nie wiem. Chyba ze mną cos jest nie tak, bo ja nigdy nie mam takich snów.. Ale Marek ma taki stały numer i jak mu czasem zaczynam opowiadać co mi sie śni.. A zaczynam "wiesz jaki mialam dzisiaj sen?" To on zawsze do mnie,ze się domyśla, bo wolałam co chwilę jakiegoś Marcina, Kazia itd. Za każdym razem wymyśla jakies imie[emoji1787][emoji23] A tak na serio, za dziecka lunatykowalam, baaardzzoo dlugo, nawet długo jeszcze po slubie gadałam przez sen.
Ja chodziłam pezez sen. Długo jako starsze dziecko jeszcze. Kiedyś z przerażeniem obudziłam się w środku nocy koło lodziarni jakiś km od domu... ale zaczęłam wtedy ryczeć. I biegiem w piżamie do domu. A byłam już duża, chyba z 12lat miałam.

Masz w razie czego jakis plan dzialania na przyszłość ? Bardzo rozumiem przez co teraz przechodzisz... Ja tez jestem w takim stanie - takie emocjonalne pieklo ;(
Nie mam, w głowę mam taki bałagan i strach przed tym co będzie że nie potrafię go opisać. Jestem dzis całą rozdygotana, ostatnie moje miesiące zylam tylko nadzieja ze wkacu się uda po tylu przejściach i to mnie jakoś trzymało. Dziwnie to może zabrzmi ale mój cel codziennie jak rano otwierałam oczy był oparty tylko na pragnieniu posiadania dziecka.

Kawy rano nie wypilam i troche mnie glowa boli, nie wspominajac o cyyyccckach ;) Ale wypilam juz duzo wody i w nocy mi sie snilo ze pije wode wiec kacyk jakis musial byc ;) Ale wiesz jak mi to dobrze zrobilo... Łukasz mowil ze z tych nerwow to az sie policzki czerwone zrobily... Po 12 jade z tesciowa w miasto bo mnie poporosila ale pojedziemy tylko na chwilke do banku i moze wejdziemy do sklepu jednego... Snilo m sie ze Łukasz jest w ciazy i ja go tak kocykiem przykrywalam i nie kazalm mu wstawac ;) fixum dyrdum... Caly czas patrze na tel boy nie zadzwonil do wieczora... Mam ochote go wylaczyc ;)
Nie zadzwoni ;) nie martw się. Za dużo mysli i takie sny potem. Śmiesznie by bylo jak by faceci w ciazy chodzili, chociaż jak się czasami patrzy to niejeden brzuch jak ciązowy [emoji23][emoji1787] A to taki mięsień piwny np..
I dobrze,ze sobie wczoraj popuscilas. Czasami trzeba;)
Ja wzięłam taboret i na siedząco robie porzadki w szufladach kuchennych.. generalnie jaki ja mam syf w kuchni, olaboga [emoji85][emoji85][emoji85]

A ja kocham banany [emoji3059][emoji3059] miłością bezgraniczna, i to te najbardziej dojrzałe z kropkami. Nienawidzę zielonych. Przed ciąża nie jadłam wcale jak tylko zaszłam pierwsze co pomyślałam „zjadłabym banana” [emoji1787][emoji1787]
Niestety mój mąż tez nie lubi i jest konflikt [emoji1787][emoji1787] ale ma pecha - z kobieta w ciąży się nie dyskutuje i nie odmawia
Właśnie sobie wyobrazilam, że schodzisz z fotela po transferze i wołasz "Dajcie mi banana!!!!!!"[emoji6][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
A ja banany zjem, ale najbardziej lubię zielone i nawet dla IO tylko takie wskazane. Takiego dojrzałego jak Ty to nawet do buzi nie wezme, chyba,ze zmielony na jakieś ciastka;) Generalnie lubię słodki smak ale jeżeli chodzi o owoce to najlepsze są jeszcze takie twardsze. Nienawidze jak coś jest tak dojrzałe, ze jak się to je to po mordzie soki lecą[emoji1787][emoji23] dlatego najczęściej jak jem owoce to je kroję i dopiero widelczykiwm do buzi;)
Jak to przeczytałam to przyszła mi pewna myśl do tej mojej chorej głowy ale ugryzłam się w język....[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry