reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A tak w ogole witajcie dziewczynki [emoji8] Mój koteł drugi dzien z rzędu zrobił rozpierdziel i budził mnie od 4 rano. Znow zapomnialam zasłonić rolety na noc i gnojek się nudzi. Normalnie przychodzi do mnie i mi łapkę wciska w poliki, marudząc przy tym... A jak go eksmituje za drzwi to koncerty pod nimi urządza.. A teraz po 6 kiedy ja już wybudzona to on się pokłada do spania.. koty to mają życie..
@fredka84 mam nadzieje, że nocy Ci nie zabrakło i wszystkie pierogi pogotowałaś. Pewnie będziesz miała niezly zapas w zamrażarce;)
@bazylia128 ciekawe czy dzisiaj będzie kacyk? A na bieganko kacykowe to jeszcze za wcześnie..
Oby dzisiejszy dzień byl lepszy od wczorajszego;) u mnie będzie, bo mój mezus wraca wieczorkiem;)
O, to super wieczór Cię czeka😍Nareszcie!!!

reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

❤❤❤Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia❤❤❤
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą😍
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości✊✊✊

Shake it up baby, twist and shout 💪💪💪
Będzie sie działo 👍👍👍

kontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2020-03-20 @Waleczna36 - Beta
2020-03-21 @Smętna30 - wizyta serduszkowa
2020-03-21 @Linaaa - wizyta w klinice przed stymulacja
2020-03-24 @Tasza - USG
2020-03-30 @Liliana87 USG prenatalne
2020-03-31 @Czarna1985 - histeroskopia
2020-04-02 @klaudiaanita - USG
2020-04-03 @sandra777.12 - USG połówkowe
2020-04-03 @Aneczka85_01 - wizyta w kliniece start stymulacji
2020-04-06 @Lola83 - wizyta w klinice start tymulacji
2020-04-07 @sandra777.12 - wizyta u ginekologa
2020-04-09 @Dakita30 - USG połówkowe
2020-04-09 @Candy_ - USG połówkowe
2020-05-02 @Łucja_ - termin porodu❤
2020-05-27 @goffa13 -termin porodu❤
2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu❤
2020-06-08 @nieagatka - termin porodu❤
2020-07-02 @Sterlicja - termin porodu❤
2020-07-08 @juchaa_87 - termin porodu❤
2020-07-08 @Apola - termin porodu❤
2020-07-30 @nadzieja xxx - termin porodu❤
2020-08-20 @sandra777.12 - termin porodu❤
2020-08-23 @Dakita30 - termin porodu❤
2020-08-25 @Candy_ - termin porodu❤
2020-09-03 @Nencia - termin porodu❤
2020-09-28 @E-lenna - termin porodu❤
2020-10-04 @Artemida90 - termin porodu❤
2020-10-08 @Liliana87 - termin porodu❤

2020-11-06 @Netiaskitchen - termin porodu❤

Urodziny:🎂🎂🎂🍾🍾🍾

11.01 Olusja1987
12.01 Bazylia128
29.01 Śliwka12345
02.02 Liliana87
16.02 s.ols3404
23.02 Dakita 30
28.02 Aduś16
01.03 Ananasowa93
05.03 Czarna1985
07.03 mary.m
06.04 Netiaskitchen❤
15.04 Waleczna36
28.04 Fredka84
01.05 Candygirl600
08.05 Sandra777.12
10.05 Migdalove
31.05 Cytrynka122
14.06 klaudiaanita
15.06 Cikulinka
15.06 Wiórka
26.06 Camilleka
07.07 Artemida 90
13.07 Laurka2019
04.08 Monikao777
13.09 Lola83
27.10 Anulka36
11.11 KarolinaJ79
24.11 Tasza
05.12 Nadzieja xxx

@Waleczna36 - mocne kciuki ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ za dzisiejsza bete 😘😘😘 Niech nam wszystkim dzisiaj pokaze piekny trzy cyfrowy wynik. Jestesmy z toba 😘😘😘

Miłego dnia💋💋💋❤❤❤

Nasze kliniki działają bardzo podobnie i jak widać dzwonią w drugiej dobie.
Jeszcze zastanawiam się co u ciebie było w tych pozostałych pęcherzykach, puste?. Pytałaś lekarza co jest grane, dlaczego tak?
Wlasnie poprzeddnim razem tez tak dzwonili... Tylko dlaczego oni wtedy mi owiedzieli ze 4 blastki i jedna 3 dniowa? Teraz mi tylko powiedzial ze dwie odpadly i ze beda je chcieli utrzymac do blastki bo widzial w mojej historii ze takie mialam... Na razie nie mysle o wizycie z lekarzem o niczymy tylko sie modle zeby mi tel nie zadzwonil...

A ja kocham banany 🥰🥰 miłością bezgraniczna, i to te najbardziej dojrzałe z kropkami. Nienawidzę zielonych. Przed ciąża nie jadłam wcale jak tylko zaszłam pierwsze co pomyślałam „zjadłabym banana” 🤣🤣
Niestety mój mąż tez nie lubi i jest konflikt 🤣🤣 ale ma pecha - z kobieta w ciąży się nie dyskutuje i nie odmawia
A ja pierdze bardzo po bananach ;)

Dziekuje 😭 😭 😭 jakos musze to sobie poukladac ;)
Kochana musisz myslec pozytywnie!i ja bede powtarzać,zeby byc w zgodzie ze sobą i sobie powtarzać przez całą procedurę "zrobiłam wszystko co moglam". Ja to sobie powtarzalam jak mantre przed i po transferze,bo mi troche psychika siadała i było ciężko,bo ciągle się o cos winilam.
Niestety nikt Nam nie powie za którym razem sie uda, Ale każda próba ma szansę powodzenia. Spójrzcie tylko na mój przykład:
okazało się że z 22 komórek pobranych- 14 prawidłowych -11 zapłodnionych i z tego 2 prawidłowe blastocysty(amh 1.17-2017).
na dwa tygodnie przed transferem przeziębiłam się i czym bliżej transferu tym było coraz gorzej, skończyło się na antybiotyku który zakończyłam 3 dni przed transferem. podczas transferu okazało się że mam pusty pęcherz mimo że chciało mi się siku i już stres że mi odwołają transfer ale uruchomiłam swój brain i sobie pomyślałam że przecież lepiej będzie dać mi się napić wody niż odwołać transfer no ale stres był. Ale nie ma tego złego Bo lekarz mówił że przy pustym pęcherzu wszystko w środku widać jak na dłoni,no i znalazł torbiel- trzecie jajko nie pękło. No i kolejny stres jak ta torbiel w płynie na implantacje. Zaraz po transferze mojego blastusia lekarz dostał informację od embriologa że drugi zarodek,ktory czekal na wynik Pgs jest prawidłowy i taka radość mną ogarnęła takie ciepło od środka taka wiara i nadzieja że to jest po prostu nie do opisania i tak sobie pomyślałam że nie ma lepszego środowiska dla blastusia w tej chwili niż stan w którym się znajduje.
Po wyjściu z kliniki próbowałam znaleźć aptekę ktora ma wszystkie leki ale było bardzo ciężko,nie mogłam skompletować recept więc co ?następny stresik czy zdarzymy kupić wszysto w 3dni pobytu w Polsce.
Potem poprosiłam męża żeby mi podał sok z torby i okazało się że zapomnieliśmy bagażu z kliniki, w której miałam leki na kolejne kilkda dni,także jak widzicie dziewczyny mimo że idzie ciężko z przeszkodami może to doprowadzić do sukcesu.

A tak w ogole witajcie dziewczynki [emoji8] Mój koteł drugi dzien z rzędu zrobił rozpierdziel i budził mnie od 4 rano. Znow zapomnialam zasłonić rolety na noc i gnojek się nudzi. Normalnie przychodzi do mnie i mi łapkę wciska w poliki, marudząc przy tym... A jak go eksmituje za drzwi to koncerty pod nimi urządza.. A teraz po 6 kiedy ja już wybudzona to on się pokłada do spania.. koty to mają życie..
@fredka84 mam nadzieje, że nocy Ci nie zabrakło i wszystkie pierogi pogotowałaś. Pewnie będziesz miała niezly zapas w zamrażarce;)
@bazylia128 ciekawe czy dzisiaj będzie kacyk? A na bieganko kacykowe to jeszcze za wcześnie..
Oby dzisiejszy dzień byl lepszy od wczorajszego;) u mnie będzie, bo mój mezus wraca wieczorkiem;)
Kawy rano nie wypilam i troche mnie glowa boli, nie wspominajac o cyyyccckach ;) Ale wypilam juz duzo wody i w nocy mi sie snilo ze pije wode wiec kacyk jakis musial byc ;) Ale wiesz jak mi to dobrze zrobilo... Łukasz mowil ze z tych nerwow to az sie policzki czerwone zrobily... Po 12 jade z tesciowa w miasto bo mnie poporosila ale pojedziemy tylko na chwilke do banku i moze wejdziemy do sklepu jednego... Snilo m sie ze Łukasz jest w ciazy i ja go tak kocykiem przykrywalam i nie kazalm mu wstawac ;) fixum dyrdum... Caly czas patrze na tel boy nie zadzwonil do wieczora... Mam ochote go wylaczyc ;)

@Waleczna36 daj znaki po becie 😘

@Liliana87 mój kot mnie budzinw nocy tylko wyedy jak jest głodny. Je*any napier*ala we wszystko co szeleści i dopóki nie wstane to nie ma szans zeby przestał.. :)

@bazylia128 też miałam takie sny porypane. Hormony plus emocje naprawdę robią sieczkę z mózgu. Ciągle jesteś w takim emocjonalnym szpagacie 😉 Przetrwasz to, mam nadzieję że bedzie nagroda 😊

reklama
@Waleczna36 daj znaki po becie 😘

@Liliana87 mój kot mnie budzinw nocy tylko wyedy jak jest głodny. Je*any napier*ala we wszystko co szeleści i dopóki nie wstane to nie ma szans zeby przestał.. :)

@bazylia128 też miałam takie sny porypane. Hormony plus emocje naprawdę robią sieczkę z mózgu. Ciągle jesteś w takim emocjonalnym szpagacie 😉 Przetrwasz to, mam nadzieję że bedzie nagroda 😊
Napewno dam znać, właśnie wróciłam z pobrania, cycuchy mnie zaczęły wczoraj boleć znowu. A rano nie wytrzymałam i zrobiłam sikanca, blady taki ze szkoda gadać więc nadziejii nie mam ale dla świętego pokoju dizs wszystko się okaże.

Do góry