reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wczoraj wróciłam ze szpitala Borowska Wrocław gdzie miałam robioną amniopuncje. Przyjęli mnie na oddział we wtorek a w środe po 9 robili amniopuncje i wypisali po 13. Nie chciałam tam dłużej siedzieć. Pierwszego dnia badania ciśnienia, pobranie krwi, usg i 2 wywiady lekarkie. Drugiego dnia usg, badanie moczu i amniopuncja. Po amnio leżenie dwie godziny, usg bobasa czy u niego wszystko dobrze, rozmowa z lekarzem i pod warunkiem że nic się nie dzieje do domu. Kontrolnie za 7 dni na usg u swojego lekarza prowadzącego. Badanie do przeżycia, mało przyjemne. Informacja od lekarza płyny płodowe ładne. Wynik 100 % pewności, wykrywa 7 chorób i oczywiście płeć dziecka [emoji16]. Ryzyko powikłań wynosi 1:1000 przy stosowania usg. Czas oczekiwania na wynik 3 tygodnie. Przy okazji dowiedziałam dlaczego jest tak ważne picie 2 litrów wody dziennie ja niestety mam z tym problem [emoji22]. Gdy mało pijemy mamy mniej wód płodowych i dziecko mam mniej miejsca. Widziałam na usg dzień przed punkcją jak się ta ilość zmniejszyła gdy piłam jej za mało. Dodatkowo mniejsza ilość wody to bardziej zagęszczony mocz i bakterie pozostają w organizmie, nie wypłukujemy ich i mamy zapalenie [emoji20]. Więc dziewczyny pijemy dużo wody [emoji16][emoji120]. Teraz czas oczekiwania najgorszy. Pozdrawiam i ściskam [emoji182]
Za dobry wynik[emoji110]

reklama
i narazie jestem w szoku :) Zamrozili 6 blastocyst....1 blastke w 4 dobie o oznaczeniu 411, 4 w 5tej dobie o ozn. 511 a szósta w 6-stej dobie....podobno wszystkie ładnie się podzieliły i nie mają nieprawidłowości. Ale wiecie co oznaczają te cyferki 411 i 511??
Aaaaaa dziewczyno rozbiłaś bank 👏👏👏👏🌈🌈❤ te cyfry to klasyfikacje. Baaaardzo dobre blastki! 5AA i 4AA 🤙

@bazylia128 jak sie czujesz? Dzwonisz dzisiaj zapytac jak sie dzidziole dzielą? :)
Dziekuje kochana, czuje sie juz naprawde coraz lepiej, mam wiecej sily ale jeszcze troche czuje skutki samej stymulacji i punkcji. Mysle ze napewno mam hiperke ale spokojnie daje sobie rade... Łukasz juz sie zamknal w swojej pracy a ja mam zamiar zaraz wyjsc na podworko ispedzic tam sporo czasu z moimi pieszczochami. ciesze sie ze nie mieszkam w bloku bo to wyjscie na podworko jest dla mnie zbawienne. Dostalam smsa ze buty juz sa w drodze ;) wiec mam nadzieje ze niedlugo bede mogla je wyprobowac. Mam dzisiaj zamiar chyba cos upiec ;) Odstawilam diete na bok i jem duzo bialka... Nie dzwonie, czekam cierpliwie na tel... Chyba ze jutro zadzwonie ;)

i narazie jestem w szoku :) Zamrozili 6 blastocyst....1 blastke w 4 dobie o oznaczeniu 411, 4 w 5tej dobie o ozn. 511 a szósta w 6-stej dobie....podobno wszystkie ładnie się podzieliły i nie mają nieprawidłowości. Ale wiecie co oznaczają te cyferki 411 i 511??
4 i 5 to chyba dzień albo stopień podziało, a te jedynki znaczą że są piękne! Dojrzałe, okrąglutkie i wymarzone 😉 ja dostałam świeżaka 4.1 i mam zamrożoną blastę 4.1.2 więc masz idealne zarodki 😍

Objawy raz są raz nie. Mnie cycki jak by w ogóle nie bolą. Czasem je tak trochę jakby czuje. Na początku brzuch bolał codziennie. Teraz pobolewa ale chwilę i puszcza. Rzadziej. Mdłości tez mam ale zauważam jakby mniej. Krócej. Nie martw się;)

Dziękuję Ci bardzo! Bo jak człowiek przestaje cokolwiek czuć to zaczyna świrować 🤪

Dziekuje kochana, czuje sie juz naprawde coraz lepiej, mam wiecej sily ale jeszcze troche czuje skutki samej stymulacji i punkcji. Mysle ze napewno mam hiperke ale spokojnie daje sobie rade... Łukasz juz sie zamknal w swojej pracy a ja mam zamiar zaraz wyjsc na podworko ispedzic tam sporo czasu z moimi pieszczochami. ciesze sie ze nie mieszkam w bloku bo to wyjscie na podworko jest dla mnie zbawienne. Dostalam smsa ze buty juz sa w drodze ;) wiec mam nadzieje ze niedlugo bede mogla je wyprobowac. Mam dzisiaj zamiar chyba cos upiec ;) Odstawilam diete na bok i jem duzo bialka... Nie dzwonie, czekam cierpliwie na tel... Chyba ze jutro zadzwonie ;)
Jesteś bardzo dzielna ✌ trzymam kciuki za nie. Mi sie wydaje ze tez mialam hiperke ale lekką. Jedz białko, zupy i pij dużo wody. Też mnie korci żeby coś sobie kupić ale podobają mi się same dtogie rzeczy a hajs się niestety teraz bedzue tylko kurczył 😭

Z żalu zeżarłam wczoraj całą paczke ciastek. Nie wiem co z tym moim schudnuęcuem będzie 🙉

U nas pada od rana ;( korzystaj z pogody.
A jak coś upieczesz to oczywiście fotka mile widziana;)
Ja bylam rano w biedronce. I pomyślałam,że może w weekend upiekę kopiec kreta, więc kupilam banany i śmietany kremowki;) zobaczymy czy mnie poniesie [emoji513][emoji513][emoji513]

reklama
4 i 5 to chyba dzień albo stopień podziało, a te jedynki znaczą że są piękne! Dojrzałe, okrąglutkie i wymarzone [emoji6] ja dostałam świeżaka 4.1 i mam zamrożoną blastę 4.1.2 więc masz idealne zarodki [emoji7]
Tak, to prawda. My tez mieliśmy 4 blastki i wszystkie 4AA i lekarz mówił,że to piekne blastusie. One dobrze rokują;)

Do góry