Tasza
Fanka BB :)
Za dobry wynik[emoji110]Wczoraj wróciłam ze szpitala Borowska Wrocław gdzie miałam robioną amniopuncje. Przyjęli mnie na oddział we wtorek a w środe po 9 robili amniopuncje i wypisali po 13. Nie chciałam tam dłużej siedzieć. Pierwszego dnia badania ciśnienia, pobranie krwi, usg i 2 wywiady lekarkie. Drugiego dnia usg, badanie moczu i amniopuncja. Po amnio leżenie dwie godziny, usg bobasa czy u niego wszystko dobrze, rozmowa z lekarzem i pod warunkiem że nic się nie dzieje do domu. Kontrolnie za 7 dni na usg u swojego lekarza prowadzącego. Badanie do przeżycia, mało przyjemne. Informacja od lekarza płyny płodowe ładne. Wynik 100 % pewności, wykrywa 7 chorób i oczywiście płeć dziecka [emoji16]. Ryzyko powikłań wynosi 1:1000 przy stosowania usg. Czas oczekiwania na wynik 3 tygodnie. Przy okazji dowiedziałam dlaczego jest tak ważne picie 2 litrów wody dziennie ja niestety mam z tym problem [emoji22]. Gdy mało pijemy mamy mniej wód płodowych i dziecko mam mniej miejsca. Widziałam na usg dzień przed punkcją jak się ta ilość zmniejszyła gdy piłam jej za mało. Dodatkowo mniejsza ilość wody to bardziej zagęszczony mocz i bakterie pozostają w organizmie, nie wypłukujemy ich i mamy zapalenie [emoji20]. Więc dziewczyny pijemy dużo wody [emoji16][emoji120]. Teraz czas oczekiwania najgorszy. Pozdrawiam i ściskam [emoji182]