reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wczoraj wróciłam ze szpitala Borowska Wrocław gdzie miałam robioną amniopuncje. Przyjęli mnie na oddział we wtorek a w środe po 9 robili amniopuncje i wypisali po 13. Nie chciałam tam dłużej siedzieć. Pierwszego dnia badania ciśnienia, pobranie krwi, usg i 2 wywiady lekarkie. Drugiego dnia usg, badanie moczu i amniopuncja. Po amnio leżenie dwie godziny, usg bobasa czy u niego wszystko dobrze, rozmowa z lekarzem i pod warunkiem że nic się nie dzieje do domu. Kontrolnie za 7 dni na usg u swojego lekarza prowadzącego. Badanie do przeżycia, mało przyjemne. Informacja od lekarza płyny płodowe ładne. Wynik 100 % pewności, wykrywa 7 chorób i oczywiście płeć dziecka [emoji16]. Ryzyko powikłań wynosi 1:1000 przy stosowania usg. Czas oczekiwania na wynik 3 tygodnie. Przy okazji dowiedziałam dlaczego jest tak ważne picie 2 litrów wody dziennie ja niestety mam z tym problem [emoji22]. Gdy mało pijemy mamy mniej wód płodowych i dziecko mam mniej miejsca. Widziałam na usg dzień przed punkcją jak się ta ilość zmniejszyła gdy piłam jej za mało. Dodatkowo mniejsza ilość wody to bardziej zagęszczony mocz i bakterie pozostają w organizmie, nie wypłukujemy ich i mamy zapalenie [emoji20]. Więc dziewczyny pijemy dużo wody [emoji16][emoji120]. Teraz czas oczekiwania najgorszy. Pozdrawiam i ściskam [emoji182]
Za dobry wynik[emoji110]

reklama
i narazie jestem w szoku :) Zamrozili 6 blastocyst....1 blastke w 4 dobie o oznaczeniu 411, 4 w 5tej dobie o ozn. 511 a szósta w 6-stej dobie....podobno wszystkie ładnie się podzieliły i nie mają nieprawidłowości. Ale wiecie co oznaczają te cyferki 411 i 511??
Aaaaaa dziewczyno rozbiłaś bank 👏👏👏👏🌈🌈❤ te cyfry to klasyfikacje. Baaaardzo dobre blastki! 5AA i 4AA 🤙

@bazylia128 jak sie czujesz? Dzwonisz dzisiaj zapytac jak sie dzidziole dzielą? :)
Dziekuje kochana, czuje sie juz naprawde coraz lepiej, mam wiecej sily ale jeszcze troche czuje skutki samej stymulacji i punkcji. Mysle ze napewno mam hiperke ale spokojnie daje sobie rade... Łukasz juz sie zamknal w swojej pracy a ja mam zamiar zaraz wyjsc na podworko ispedzic tam sporo czasu z moimi pieszczochami. ciesze sie ze nie mieszkam w bloku bo to wyjscie na podworko jest dla mnie zbawienne. Dostalam smsa ze buty juz sa w drodze ;) wiec mam nadzieje ze niedlugo bede mogla je wyprobowac. Mam dzisiaj zamiar chyba cos upiec ;) Odstawilam diete na bok i jem duzo bialka... Nie dzwonie, czekam cierpliwie na tel... Chyba ze jutro zadzwonie ;)

i narazie jestem w szoku :) Zamrozili 6 blastocyst....1 blastke w 4 dobie o oznaczeniu 411, 4 w 5tej dobie o ozn. 511 a szósta w 6-stej dobie....podobno wszystkie ładnie się podzieliły i nie mają nieprawidłowości. Ale wiecie co oznaczają te cyferki 411 i 511??
4 i 5 to chyba dzień albo stopień podziało, a te jedynki znaczą że są piękne! Dojrzałe, okrąglutkie i wymarzone 😉 ja dostałam świeżaka 4.1 i mam zamrożoną blastę 4.1.2 więc masz idealne zarodki 😍

Objawy raz są raz nie. Mnie cycki jak by w ogóle nie bolą. Czasem je tak trochę jakby czuje. Na początku brzuch bolał codziennie. Teraz pobolewa ale chwilę i puszcza. Rzadziej. Mdłości tez mam ale zauważam jakby mniej. Krócej. Nie martw się;)

Dziękuję Ci bardzo! Bo jak człowiek przestaje cokolwiek czuć to zaczyna świrować 🤪

Dziekuje kochana, czuje sie juz naprawde coraz lepiej, mam wiecej sily ale jeszcze troche czuje skutki samej stymulacji i punkcji. Mysle ze napewno mam hiperke ale spokojnie daje sobie rade... Łukasz juz sie zamknal w swojej pracy a ja mam zamiar zaraz wyjsc na podworko ispedzic tam sporo czasu z moimi pieszczochami. ciesze sie ze nie mieszkam w bloku bo to wyjscie na podworko jest dla mnie zbawienne. Dostalam smsa ze buty juz sa w drodze ;) wiec mam nadzieje ze niedlugo bede mogla je wyprobowac. Mam dzisiaj zamiar chyba cos upiec ;) Odstawilam diete na bok i jem duzo bialka... Nie dzwonie, czekam cierpliwie na tel... Chyba ze jutro zadzwonie ;)
Jesteś bardzo dzielna ✌ trzymam kciuki za nie. Mi sie wydaje ze tez mialam hiperke ale lekką. Jedz białko, zupy i pij dużo wody. Też mnie korci żeby coś sobie kupić ale podobają mi się same dtogie rzeczy a hajs się niestety teraz bedzue tylko kurczył 😭

Z żalu zeżarłam wczoraj całą paczke ciastek. Nie wiem co z tym moim schudnuęcuem będzie 🙉

U nas pada od rana ;( korzystaj z pogody.
A jak coś upieczesz to oczywiście fotka mile widziana;)
Ja bylam rano w biedronce. I pomyślałam,że może w weekend upiekę kopiec kreta, więc kupilam banany i śmietany kremowki;) zobaczymy czy mnie poniesie [emoji513][emoji513][emoji513]

reklama
4 i 5 to chyba dzień albo stopień podziało, a te jedynki znaczą że są piękne! Dojrzałe, okrąglutkie i wymarzone [emoji6] ja dostałam świeżaka 4.1 i mam zamrożoną blastę 4.1.2 więc masz idealne zarodki [emoji7]
Tak, to prawda. My tez mieliśmy 4 blastki i wszystkie 4AA i lekarz mówił,że to piekne blastusie. One dobrze rokują;)

Do góry