reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wanda od razu dopytam kiedy testujesz?? i jakie leki bieżesz??
ja świruje od wczoraj..
do tego podejścia podchodziłam zdystansowana , na spokojnie. a teraz szukam kontaktu z ludzmi ktorzy rozumieja..

siedzę teraz w domu, staram za wiele rzeczy nie robić... odpoczywać..
zwariowac można...

reklama
Sham staram sie byc dobrej myśli i uśmiechać się przez łzy ale mi nie wychodzi może jutro juz bedzie lepiej
a nick no cóż kto nie lubi dobrych trunków :-) a poza tym moja kicia ma tak na imię :-)

Tequila...ja tez mialam OHSS i odstapilam od transferu...kiedys tego zalowalam...ale teraz patrzac z perspektywy czasu i z perspektywy tego, ze mi sie udalo przy pierwszym crio mysle, ze jednak podjelismy z lekarzami dobra decyzje, najbardziej przeciwny byl moj maz, ktory bal sie, ze moze sie to dla mnie skonczyc zle...
sama powinnas sobie zrobic za i przeciw i z mezem sie zastanowic.
a ja moge sama zaproponowac, ze jezeli juz masz przestymulowanie to lepiej jak juz sie zdecydujesz na transfer wziac jednego zarodka...mimo wszystko prawdopodobienstwo rozwiniecia OHSS jest mniejsze...ciaza napedza dodatkowo hiperke.

Ostatnia edycja:
sony miałam podane 3 dniowe zarodki, a przy pierwszym podejściu 2 dniowe. Myślę, że lepiej podawać 3 dniowe niż 2, przynajmniej u mnie była duża różnica w rozwoju zarodków niby tylko 24 godziny więcej. Moje 3 dniowe miały 8 i 9 komórek a 2 dniowe 5 komórek.

sham tak udało mi się przy 3 transferze, opłacało się czekać :-). Sham takie bóle brzucha mogą się zdarzać, bądź pozytywnie nastawiona.

madzielenak mialas piekne zarodki :) ja takie mialam 4 dnia...i 4 dnia byly podane u mnie/
tequila to moj ulubiony trunek i wino :) tak wiec jesli sie nie uda mam zamiar sie napoic :)
Wanda jednak czekanie jest najgorsze z najgorszych...

Tequila - kochana, nie masz na to wplywu, a lekarz zrobi jak najlepiej dla Ciebie i dzieci - wiem, ze sie nastawilas, ale bedzie taki scenariusz jaki jest dla Ciebie najlepszy - trzymaj sie i troche pobucz, ale tylko troche
Sham - testuje 6 lutego i z kazdym dniem ucieka ze mnie troche powietrza. Dzisiaj rano jak sie obudzilam to dopiero po chwili sobie przypomnialam ze jestem w ciazy i tak mi sie smutno zrobilo ,ze nie czuje tego, nie mam wbitego w podswiadomosc...
I jeszcze jak teraz czytam, ze Wy mialyscie podane wieksze zarodki, a ja takie male czterokomorkowe... czy one maja mniejsza szanse?
a znowu jak pojawiaja sie takie gorsze mysli, to robie sobie wyrzuty, ze zawodze wlasne dzieci takim brakiem wiary, ale ja bym chciala jakis znak, malutki i bede wierzyc z calej sily...
zle sie dzisiaj czuje - tak psychicznie zle...
ale to przejdzie przeciez...

reklama
Martka - a ja przed chwila chcialam dostac jakis znak, ze bedzie dobrze! i Ty go wlasnie mi dalas Twoja beta! Gratulacje! dziekuje za dobre wiesci!

Do góry