reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też mnie wkurza ten najazd na sklepy... I te koszyki wypchane po brzegi wszystkim. Po co im to wszystko? No zebym musiala pieczywo i mleko kupować na stacji benzynowej? Szkoda, że mają ograniczony asortyment spozywczy, bo bym tam w ogole teraz robila zakupy. Obok oblężony lidl, a na stacji BP kolejki brak[emoji6]
Moja teściowa wczoraj kazała nam robić zapasy bo mają sklepy zamykać, boszzzz. Wybilam jej to z głowy, no kurde, bez przesady [emoji49]
I właśnie przez takie Grazynki (moja teściowa ma tak na imię) nie zrobimy podstawowych zakupów

reklama
I najlepszy mem ma koniec [emoji1]
605a2d7442af404a3c9b75a417a5f27f.jpeg

Mysle ze to dobry pomysł z tym badaniem. Jak tak poczytalam to pappa jest bardzo ryzykowna. Moj lekarz powiedzial ze jesli tylko fundusze pozwola to poleca te badanie dna wolnego plodu. I my bysmy tez sie zdecydowali. Konkretnie na SANCO. Robila któraś?
Zastanawiam sie tylko dlaczego te badania dna wolnego plodu sa zalecane po in vitro? Gdzie o tym czytalam tak wlasnie bylo napisane.
Artemidka głowa do góry! Juz niedlugo 2trymestr to moze troszke odetchniemy...
Jedyna barierą tego testu DNA płodowego jest cena. Jeśli ktoś wykonuje wolną betę i białko pappa odpłatnie to lepiej odpuścić u zrobić ten test DNA. Ja robiłam panoramę, akurat taku był w najbliższym laboratorium. Samo in vitro nie wpływa na zalecenia robienia tego testu.

reklama
Do góry