reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No przeciez ANA badalam i jest ujemny... Chce Kir zbadac ale to juz wiem ;) A to sie bada w jakims okreslonym cyklu ?
No jak ANA zbadane to jedno mniej. Jak pierwszy raz badasz to IMK i cytokiny najlepiej w drugiej fazie cyklu a KIR obojętnie... jeszcze się bada cross match lub allo-mlr którego mnie akurat Pasnik nie zlecił a jak go wczoraj znów zapytałam to stwierdził że to nie to patrząc na to jak u mnie te ciążę przebiegają i tym bardziej jak już coś znajdzie w tych kilku podstawowych.

reklama
Musicie popytać w centrach, w esotiqu, trimphie itd bo oni często im robia kursy. Ja poszłam do esotiqu wlasnie i mi babka dobrala. Tam są droższe ale fajne staniki. Tylko kupilam trzy jakos w czerwcu potem wyszła IO, schudłam prawie 8kg i teraz staniki za duże w szufladzie [emoji85]
Aaaaa ja myślałam , ze masz kurs zrobiony 🤣🤣🤣🤦🏻‍♀️

Wróciłam z podglądu jajków. I tak..lewy jajnik wogóle nie odpowiedzial na stymulacje 😢 w prawym 13 pęcherzyków.....Punkcja w piątek...się strasznie "stracham" ...i napewno nie będę miala transferu swiezaka bo wyszly mi po tej stymulacji polipy 😢😭😭 i czeka mnie histeroskopia 😢😭😭 do dupy to wszystko 😭😭 czyli transfer pewnie najwczesniejszej za 2 cykle..załamka 😢😭😭 co jeszcze się wydarzy..ciekawe czy będą wogole zarodki..😢 echhh...

Tak wstawie zdjecie moze dzisiaj wieczorkiem bo narazie mam czas tylko na panike i rozklejanie sie ;)
Głowa do góry !! Też pamiętam swoją pierwszą stymulację.. wszystko nowe, niczym się nie przejmowałam. Byłam szczęśliwa, że w końcu będę w ciąży .. taaaa, wyszło jak wyszło. A druga stymulacja to już nie było tak kolorowo. Panikowałam (może nie aż tak jak Ty kochana 😂) ale to nie jest już takie nowe, wiesz co, z czym działa. Że in vitro to nie jest takie hop siup 😑 ale stres w niczym nie pomaga ;(
Znajdź sobie jakieś zajęcie. Nie analizuj wszystkiego, na wiele rzeczy nie masz wpływu ;* trzymaj się 😘

Oho, dziś tu jakaś prawdziwa zbiorowa burza hormonalna jest. Co to za zbiorowa panika? Drogie Panie cycki w górę! Jeszcze tylko kilka dni i @bazylia128 i @anjaa25 będziecie po punkcji, hormony zaczną schodzić i wszystko wróci do normy 😘

@bazylia128 skoro mi się udało, a nie wierzyłam, to Tobie tym bardziej się musi udać, wszystko masz pod kontrolą, wszystko przebadane, wyniki dobre, zacznij myśleć sercem bo Twój przyszły kropek potrzebuje spokoju a nie huśtawki emocjonalnej od początku 😘

@anjaa25 czekanie jest najgorsze, każdy dzień to wieczność, szczególnie jak nie idzie po naszej myśli, ale pamiętaj, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo 😘 Twój organizm i hormony odpoczną od stymulacyjnej gorączki i Kropkowi będzie lepiej się rozgościć w mięciutkim, pięknym, czystyn endometrium bez przeszkód 😘

A Ty @fredka84 wyłaź z tego doła! Tęsknimy! Jesteś nam tu potrzebna! Paśnik wie co robi, a Ty nie jesteś pier...dolnięta tylko dmuchasz na zimne w trosce o siebie i przyszłe maleństwo. Lepiej odpuścić miesiąc niż nabawić się jakiegoś dziadostwa i być zmuszoną do odpuszczenia na dużo dłużej prawda?

Wróciłam z podglądu jajków. I tak..lewy jajnik wogóle nie odpowiedzial na stymulacje [emoji22] w prawym 13 pęcherzyków.....Punkcja w piątek...się strasznie "stracham" ...i napewno nie będę miala transferu swiezaka bo wyszly mi po tej stymulacji polipy [emoji22][emoji24][emoji24] i czeka mnie histeroskopia [emoji22][emoji24][emoji24] do dupy to wszystko [emoji24][emoji24] czyli transfer pewnie najwczesniejszej za 2 cykle..załamka [emoji22][emoji24][emoji24] co jeszcze się wydarzy..ciekawe czy będą wogole zarodki..[emoji22] echhh...
Będą. Pobiorą piekne jaja a z Tobą zrobia porządek. Niech wszystko sprawdza dokladnie i przygotują podłoże. Nie martw się. Szybko zleca te dwa cykle. Teraz najważniejsze żeby wyhodować piekne zarodki. [emoji110][emoji110][emoji110]

Głowa do góry !! Też pamiętam swoją pierwszą stymulację.. wszystko nowe, niczym się nie przejmowałam. Byłam szczęśliwa, że w końcu będę w ciąży .. taaaa, wyszło jak wyszło. A druga stymulacja to już nie było tak kolorowo. Panikowałam (może nie aż tak jak Ty kochana 😂) ale to nie jest już takie nowe, wiesz co, z czym działa. Że in vitro to nie jest takie hop siup 😑 ale stres w niczym nie pomaga ;(
Znajdź sobie jakieś zajęcie. Nie analizuj wszystkiego, na wiele rzeczy nie masz wpływu ;* trzymaj się 😘
Wiem wiem ja do pierwszej stymualcji jak na skrzydlach polecialam ;) Wiesz jak to jest Im wiecej wiesz tym bardziej sobie zdajesz sprawe z tego ILE JESZCZE NIE WIESZ 😂 😂 😂 to chyba na podobnej zasadzie dziala. Juz sie opanowalam bo mi moj D napisal jak mu zaczelam smecic ze chcialam miec ten zespol :laugh2::laugh2::laugh2: zebym juz nie kombinowala bo to bardzo grozna choroba !!! Pewnie mnie zjebki czekaja na nastepnej wizycie :confused2::-) :):-) :) Bede musiala zastosowac swoja tajna bron... Usmiech od samego wejscia do gabinetu ;)

Wiem wiem ja do pierwszej stymualcji jak na skrzydlach polecialam ;) Wiesz jak to jest Im wiecej wiesz tym bardziej sobie zdajesz sprawe z tego ILE JESZCZE NIE WIESZ 😂 😂 😂 to chyba na podobnej zasadzie dziala. Juz sie opanowalam bo mi moj D napisal jak mu zaczelam smecic ze chcialam miec ten zespol :laugh2::laugh2::laugh2: zebym juz nie kombinowala bo to bardzo grozna choroba !!! Pewnie mnie zjebki czekaja na nastepnej wizycie :confused2::-) :):-) :) Bede musiala zastosowac swoja tajna bron... Usmiech od samego wejscia do gabinetu ;)
Wariatka 😂😂 i tak Ci się dostanie 😎

A co do wiedzy to głupi się rodzimy i umieramy ;) „im mniej wiesz tym lepiej śpisz” 😎

reklama
Do góry