reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny, byłam dzisiaj na drugim podglądzie tj.7 dzień stymulacji.Lewy jajnik nadal śpi :( w prawym 10 pęcherzyków. Punkcja dopiero piątek/sobota. Tak sobie myślę że skoro od soboty wzrosły mi pęcherzyki z 5 do 10 to za 4 dni dodatkowej stymulacji to chyba "pęknę" ...... a poza tym dziś lekarz mi powiedział ze mam polipowate endometrium i dość grube jak na taka fazę cyklu. Kurde nie wiem o co chodzi - nie dopytałam. Usuwałam polipy przed całą procedurą w październiku w tamtym roku.. teraz znowu by były polipy......buuu

Myslalam ostatnio o tobie i juz mialam pisac to mnie Łukasz rozproszyl ;) Termin histero juz coraz blizej ;) U nas jesli chodzi o korona na razie spokoj, ja tez jakos dziwnie nie panikuje i nie robie zapasow ale jak zwykle Łukasz pomyslal za mnie i dzisiaj jedzie na wieksze zakupy...W PL slyszalam ze we Wroclawiu jest chora osoba w bardzo ciezkim stanie z niewydolnoscią oddechowa ;( Wiec nie jest za wesolo ;( Ja mysle ze musimy sie oswoic z ta ciezka sytuacja i poprostu uwazac na siebie bo napewno ofiar bedzie wiecej a i nie zapowiada sie zeby to mialo w najblizszym czasie przejsc ;( Ale nie wolno tez popadac w paranoje i chociaz probowac normalnie funkcjonowac. Ja sie jedeynie boje wyjazdow do kliniki bo wiadomo ile tam sie ludzi przewija a do tego robia zabiegi i chyba tam jakos latwiej sie zarazic. Mialam tez wizyte u ortodonty to nie pojde, tak samo jak narazie sobie fryzjera daruje ;) Raczej nie bede teraz korzystac z takich uslug... Usmialam sie wczoraj z Łukasza bo dzwonil do niego ten nasz przyjaciel sasiad bo akurat zjechal do PL i chcial przyjsc bo mial do mnie jakies prezenciki to mu Łukasz nie pozwolil bo on prcuje w Niemczech :baffled: ale sie wkurzylam bo ja tak lubie prezenciki :D no ale nie mialam nic do powiedzenia ;)
W Polsce to juz ponoc 17 osob masakra. Ja mam nadzieję ze niedługo wszystko wroci do normy i będziemy mogli zyc normalnie. Oglądałam program w telewizji i wypowiadał się lekarz ze nie którzy nawet nie wiedzą ze maja tego wirusa a roznoszago wszędzie😱
Ale ja jestem zdania ze wszystko jest nam przeznaczone i co ma byc to bedzie.
Rozumiem w 100 %twojego meza bo moj Łukasz tak samo by się zachowywał. Te Lukasze juz tak maja😉ale za to nas bardzo kochaja☺️

Dziewczyny znacie suplementy Duo Life ? Któraś może stosuje ?? Byłam wczoraj na takiej pokazówce i dziewczyna prowadząca później w prywatnej rozmowie mi powiedziała , ze sama miała problemy z zajściem i myśleli o invitro . 3 miesiące stosowali z mężem suplementy i udało się natural ... nie jestem naiwna -zdaje sobie sprawę , ze można wszystko powiedzieć , żeby sprzedać produkt . Ale dziś studiuje ulotki I składy i są kurczę naprawdę dobre . Cena za mies terapii ( 2 flaszki - na noc i dzień )ok 80 euro . Co myślicie ?
A możesz wysłać link gdzie jest podany skład? Suplementy sama możesz sobie dobrac jeśli się do stymulacji przygotowujesz żeby jakość oocytow była trochę lepsza i nie przepłacać za produkty w których głównie za marketing się płaci. Ja po miesiącu z Profertilu zrezygnowałam bo w tej samej cenie mam suplementy na dłuższy okres plus w zastrzykach lepiej wchlaniajace się. Mój pozostał przy Profertilu 2 x dziennie bo woli jedna kapsulke niż się bawić w różne tak jak ja

Dziewczyny. Mam pytanie. Jak to jest w Waszych klinikach z wizytami u wybranego lekarza. Ja wybralqm klinikę i konkretnego lekarza. Jednak tak naprawde przyjal mnie ylko na pierwszej wizycie a teraz co podglad to inny lekarz. U Was tez tak jest czy raczej przez caly czas prowadzi Was wybrany przez Was lekarz? Kurcze..bo juz sama nie wiem czy robic z tego awanture czy to tak jest wszędzie??

Staram się chodzić do jednego, ale jest u mnie w mieście tylko raz w tygodniu, więc czasami jeździłam do Katowic. Na szczęście dr stara się tak planować, żeby wizyta wypadała akurat wtedy kiedy jest w klinice, a teraz przed punkcją żebym specjalnie nie jeździła do Katowic co 2 dni to skierował mnie do innej lekarki (konsultowała z nim telefonicznie jakimi dawkami leków prowadzić dalej stymulację) i na ostatnią wizytę przed punkcją też do lekarki, która potwierdziła, że można robić punkcję. Samą punkcję robi ten lekarz, który akurat w danym dniu ma dyżur, ale na szczęście akurat trafiłam na mojego

reklama
Do góry