reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzizas z kim ja musze pracowac? [emoji2358][emoji85][emoji16]
Moja wewnetrzna zylka jest w glowie zboczuchy jedne i jak zaczyna napieprzac to chyba ja widac na zewnatrz, a na pewno slychac, bo jej drganiu zazwyczaj towarzysza niecenzuralne slowa [emoji16][emoji23]
Zdjecie tylka innym razem [emoji38]
[emoji23][emoji23][emoji23] - jak w przedszkolu [emoji23].
O tyłek upomnę się za jakiś czas [emoji23]

reklama
Widzę ze temat seksu na tapecie, u mnie odwrotnie ochota baaardzo duża ale strach mnie stopuje. Nawet wczoraj mnie mąż tak rozgrzał ze nie myślałam o niczym innym. Ale po chwili zaczęłam płakać bo chwilowa przyjemność przecież może zagrozić maleństwu. Dodatkowo strach spotęgował widok jak maleństwo reaguje na każde naciskanie podbrzusza...także strach żeby go nie zgnieść podczas miłosnych uniesień.
Nie ma takiej opcji żebyście zaszkodzili maluszkowi.Pamirtaj szczęśliwa mama to dzidzia szczesliwa

Dziewczynki dacie wiarę ze z kliniki odpisali mi ze wynik jest w granicach normy i nie ma potrzeby włączania leku. Chyba się wścieknie !!! Pójdę do swojego lekarza ale boje się ze mi nie wypisze ...

No jak nam to powiedziała to miałyśmy ochotę go zbiorowo udusić. Ale ona "wolę tak niż jakby miał mnie zdradzać"... I co takim powiesz?
Hmmm jeśli się kobieta to tego zmuszała to faktycznie lipa.Ja w ciąży też mam słabe libido i chyba ogólnie jestem przeciętna kobieta i dość często nie mam ochoty hehe.Maz jak to facet mógłby codziennie.Radzimy sobie z tym w różny sposób 😁.Ale też się kobiecie nie dziwię że bała się o zdradę bo różnie bywa może miała mi temu powody i dlatego tak postepowala

To moja pierwsza i jedyna ciaza w życiu, nie wiem co może zaszkodzić dziecku. Nie chce potem mieć do siebie wyrzutów sumienia ze poszłam na całość i coś się stało. Mam blokadę i nie wiem kiedy ona puści
Jeśli masz ochotę i nie ma przeciwwskazań kochana działaj działajcie!!!!może spróbujcie powolutku delikatnie.Co innego jakbyś się zmuszała ale jak ochota jest ...A może za niedługo puści blokada.

Dokładnie ja tez mam nadzieję ze szybko wroci wszystko do normy. Ale ta panika ludzi mnie przeraża. Na szczęście u nas jedzenie jesr tylko problem jest z kupnem ryżu, makaronu z takimi suchymi rzeczami . Moi znajomi odwolali wycieczke do Tajlandii mimo ze odkladali na nią 2 lata. Kurcze świat wariuje ,ale ludzie chyba bardziej.
A ty jak sie czujesz kochana? Z maluszkiem wszystko ok?
Może i dobrze że odwołali bo to już nawet o strach nie chodzi .Koleżanka też się wybrała i poprostu nie polecieli loty odwolali

No ja zapomniałam zapytać pani doktor jak to jest z przytulankami raz, że po transferze, a dwa, że po pozytywnej becie. Nie plamie, nie krwawię, tylko mi cycki rozsadza z bólu (ale to chyba normalne, co?)

I poczekamy do wizyty, jak pani doktor powie, że nie ma przeciwwskazań to na pewno nie będę teraz przez rok w celibacie żyła ze strachu. Jak nic się nie dzieje to maluszek ponoć to czuje jako "przyjemne kołysankę", więc myślę że jak nie ma przeciwskazań to błąd sobie odbierać przyjemności. Chociaż u mnie to w tej kwestii Mąż jest bardziej "osrany", że zaszkodzi Kropkowi i do wizyty trzyma ręce przy sobie.

A po porodzie i tak zawsze chłop jest trochę na bok odstawiony, więc trzeba korzystać póki maleństwo jeszcze w brzuszku 😁❤️

reklama
Przerąbane masz z tą pracą [emoji33]. A co się dzieje, że musisz tak długo pracować?
Wykonczysz się nam kochanie [emoji8]
U mnie jest dobrze i mam nadzieję że tak długo pozostanie, w sklepach pełno towaru ale na mydło nie patrzalam [emoji849]. Ja czekam na rozwój wydarzeń... Nic jeszcze nie kupiłam, ani maseczki, ani żelu ani jedzenia na zapas. Jedyne co mnie martwi, to leczenie zalecone przez Paśnika. Ale już napisałam do niego e-maila czy mam się bać czy nie?
Kochana jestem ciekawa ci Ci odpisze bo ja jak ANA wyjdzie ujemnie to słabsza immunosupresja a jak + to silniejsza. A dodatkowo słucham jeszcze telewizji i wzmożony nadzór jest na granicy a ja podchodzę w Czechach !!! Kurczę już 16 przypadków a będzie bardzo dużo !!! Napisz od razu jęk Ci odpisze!

Do góry