Zresztą za wszystkie trzymam kciukiCzyli za mało źle, za dużo też nie dobrze trzymam za nas obie kciuki ❤
reklama
Liliana87
Fanka BB :)
Też tak myślę.. mi sie zrobiły ogniska endometriozy po laparotomii.. A po laparoskopii torbiele miesiac w miesiac.. nigdy wcześniej nie miałam i to zawsze z lewej strony, z lewej tez mialam pozamaciczna i zawsze z lewej mi zawsze roslo wiecej i większe pęcherzyki.A co do endometriozy- ja mam, ale łagodna przejawiająca się wyłącznie w torbieli ok 2cm na lewym jajniku, która po usunięciu odrasta- to ja Wam powiem, że gdzieś czytałam (chyba tu nawet na forum), że endometrioza lubi się pojawić po laparoskopii... I ja chyba niestety jestem na to przykładem... Wszystko ładnie, zawsze piękne podglądy u ginekologa, pierwsza stymulacja też ok, ładne jajniki no ale jak to przy in vitro- sprawdzimy drożność jajowodów przez laparoskopię. No ok. A tu nagle po laparoskopii na USG po 2tygodniach torbiel ok 2cm, która jest ze mną do dziś... Przy punkcji mi ją kiedyś nakluli, ale odrosła. Laparoskopię miałam chyba w 2015 roku.. także nie wiem, może przypadek, może nie było wcześniej na USG widać, ale kurde.. jakoś jednak dziwny ten zbieg okoliczności. Nic nie było, wszystko pięknie, wręcz książkowo, a po laparoskopii bach torbiel.
Jak bylam na warsztatach obudź w sobie życie w Poznaniu to tam lekarz z Invimedu powiedzial,ze każda, każda ingerencja chirurgiczna wpływa negatywnie na nasz organizm i jakość komórek, bo zawsze się zrobia zrosty w srodku, a to pożywka dla endometriozy.. mówił też o usunięciu jajowodow przy peknietej ciazy..ze oni zawsze usuwają bo on nie będzie i tak sprawny, wręcz może zaszkodzić.
Moja przyjaciółka miala dwie cesarki. Po pierwszej juz miala rzeźnie, po drugiej nawet nie wiedzieli jak zszywac. Takie zrosty. Teraz i jelita z pęcherzem pozrastane.. bol nieziemski, ciągle plamienia.. tak bardzo współczuję nam wszystkim kobietom, tyle musimy przejść pod kątem spraw kobiecych... ;(
bazylia128
Jprl [emoji23][emoji23][emoji23]
bazylia128
Ja tez Teraz sie zastanawiam czy ja nie mam za duzej dawki bo mam tyle samo co tyCzyli za mało źle, za dużo też nie dobrze trzymam za nas obie kciuki ❤
Ostatnio 3 blastki, a teraz 2Jejjjkuuuuu bidulinko Ile sie musisz nacierpiec... Czyli teraz masz trzy zarodki? Niiiiiieeeeee bedzie potrzebna juz zmiana kliniki Zobaczysz ❤
Hm... a moze to ja mam za małą? A kiedy wizyta kontrolna?Ja tez Teraz sie zastanawiam czy ja nie mam za duzej dawki bo mam tyle samo co ty
@bazylia128 @Hope1989
Wielkie i mocne za bezbolesne zastrzyki i piękne jajca! A niech Was ilość i przede wszystkim JAKOŚĆ zaskoczą
Wielkie i mocne za bezbolesne zastrzyki i piękne jajca! A niech Was ilość i przede wszystkim JAKOŚĆ zaskoczą
Dziękuję ❤❤❤ te zastrzyki naprawde moglyby mniej bolec, ale jesli to sprawi, ze marzenie się spełni to do końca zycia moge się kłuć@bazylia128 @Hope1989
bazylia128
To beda te blastkiOstatnio 3 blastki, a teraz 2 ❤
reklama
bazylia128
Dopiero we wtorek i zobaczymy jak dalejHm... a moze to ja mam za małą? A kiedy wizyta kontrolna?
Podziel się: