reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przepraszam, umknęło mi to pytanie, kiedyś już pisałam, ze Połać, że endomenda IV stopnia, niedrożny jeden jajowód, BMI w normie, AMH było 1.7 ale badanie świeżo po laparoskopii, więc mogło trochę podskoczyć od tamtego czasu. Jestem wkurwiona jak 150. Jebana niesprawiedliwość. Nie przeżyje tego... nie przeżyje!!! :(
Spokojnie ;) Ja naprawde nie wyobrazam sobie co czujesz ;( Ale wspolnymi silami zastanowimy sie razem co warto zrobic. Porozmawiaj z nasza @Lola83 . Co do Polacia to ja nigdy z nim nie mialam do czynienia i raczej nie chce miec. Znam go tylko z widzenia. Ja jestem u Ra...dwana Paw...la. Mialas dofinasowanie?

reklama
Sprostowanie. Nasienie jest ok
A mieliscie robiona chromatyne nasienia czy tylko takie zwykle badanie? No tez tego nie rozumiem jak mogl po 3 protokolewpasc na pomysl podleczenia endometriozy. No naprawde malo smieszne... A jak poprzednie protokoły? A w tej jak sie stymulowalas, jakie mialas leki, jaki protokol i ile pecherzykow a ile komorek ?

Spokojnie ;) Ja naprawde nie wyobrazam sobie co czujesz ;( Ale wspolnymi silami zastanowimy sie razem co warto zrobic. Porozmawiaj z nasza @Lola83 . Co do Polacia to ja nigdy z nim nie mialam do czynienia i raczej nie chce miec. Znam go tylko z widzenia. Ja jestem u Ra...dwana Paw...la. Mialas dofinasowanie?
O tyle dobrze, że miałam dofinansowanie. Czemu nie chcesz mieć z nim do czynienia? Raczej ma dobre opinie, jak zreszta wszyscy w Gamecie. Raczej nie mogą sobie na konowałów pozwolić. Zresztą już sama nie wiem. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki co powinnam zrobić. Dodam, że na własną rękę robilam badanie na obecność przeciwciał ANA, ASA i AOA- negatywne.

masakra ja nie wiem jak jest u mnie treaz ale jesli tak to sie zalamie ;( A ile u ciebie bylo komorek bo pecherzykow mialas 21 chyba pobranych...
21 pęcherzyków, 16 dojrzalych komórek, 12 się zapłodniło, ale finalnie tylko 3 blastki (jedna aktualnie chyba sobie rośnie... Dowiem się we wtorek)
Z 3ech rozmrazanych komorek zapłodniły się wszystkie trzy i mamy z tego czwartą blastkę.

@Netiaskitchen a ty w dniu punkcji wiedzialas ile masz komorek dojrzalych? Ja po punkcji w tym samym dniu wiedzialm dokladnie ile mam komorek juz gotowych do zaplodnienia. 4 godziny po punkcji...
O dojrzałych tez wiedziałam od razu. Dosłownie jak wyszliśmy z punkcji i weszliśmy do lekarza do gabinetu omowic co dalej to już dostaliśmy taki raport ile pobrali, ile dojrzałych i ile poszło do mrożenia.

A mieliscie robiona chromatyne nasienia czy tylko takie zwykle badanie? No tez tego nie rozumiem jak mogl po 3 protokolewpasc na pomysl podleczenia endometriozy. No naprawde malo smieszne... A jak poprzednie protokoły? A w tej jak sie stymulowalas, jakie mialas leki, jaki protokol i ile pecherzykow a ile komorek ?
Pierwszy protokół długi (menopur + gonapeptyl)- 1 pęcherzyk i 1 komórka nieprawidłowa; drugi protokół krótki (menopur, później orgalutran)- 4 pęcherzyki, 2 komórki, 1 prawidłowa, 1 zarodek 8A, transfer nieudany; trzecia procedura (menopur + Gonal f + pozniej włączony orgalutran) - 10 pęcherzyków 20 mm, 3 komórki, 2 nadające się do zapłodnienia, 1 w ogóle się nie zapłodniła, druga się zapłodniła, ale dziś obumarła

Uzupełniając swój poprzedni post- chromatyny nie badaliśmy

21 pęcherzyków, 16 dojrzalych komórek, 12 się zapłodniło, ale finalnie tylko 3 blastki (jedna aktualnie chyba sobie rośnie... Dowiem się we wtorek)
Z 3ech rozmrazanych komorek zapłodniły się wszystkie trzy i mamy z tego czwartą blastkę.
O widzisz to jednak warto zamrazac oocyty. Nulka a jak jest u was z nasieniem? Bo kurcze tak malutko mi sie wydaje 3 blastki z 12 komorek co nie? A z pierwszej stymulacji mialas 6 blastek... Jak ja bym chciala miec teraz te 4 blastki ;(...

reklama
Pierwszy protokół długi (menopur + gonapeptyl)- 1 pęcherzyk i 1 komórka nieprawidłowa; drugi protokół krótki (menopur, później orgalutran)- 4 pęcherzyki, 2 komórki, 1 prawidłowa, 1 zarodek 8A, transfer nieudany; trzecia procedura (menopur + Gonal f + pozniej włączony orgalutran) - 10 pęcherzyków 20 mm, 3 komórki, 2 nadające się do zapłodnienia, 1 w ogóle się nie zapłodniła, druga się zapłodniła, ale dziś obumarła
Kochana a coś robili z endometrioza ? 4 stopień moim zdaniem ewidentnie na laparoskopię się nadaje .. nie wspominali nigdy , ze warto zrobić ?

Do góry