reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje Wam kochane

Kinga - nareszcie jestes! Twoja stymulacja pojdzie pieknie, skoro w cyklu bez stymulacji masz juz jeden i kilka pecherzykow! trzymam kciuki&&&&
Oskaa - dziekuje! Za chwile Ty, prawda?&&&&
Olo - dzieki! Moj narzeczony tez musial miec aktualny posiew - wiec to normalne, powodzenia&&&&
Pingwinku - dziekuje! po transferze lezalam na kanapie, jak zalecilas i sluchalam muzyki, a teraz ogladam Przystanek Alaska, a w przerwie gadam do tych malentasow i moj pies tylko patrzy na mnie zdziwiony, ze nikogo nie ma w domu, a ja mowie na glos
Mikimo - dzikuje, dzisiaj absolutny relaks - tak jak mowisz
Agapl - dziekuje i przekonuje je zeby sie zadomowily

a czy czesto po transferze bralyscie no-spe? Bo mi powiedzieli, ze smialo i jak zapytalam czy w razie mocnego bolu, to powiedzieli ze przy slabym tez i nawet w dniu gdy bede wiedziala ze bedzie bardziej aktywny mam brac. a mnie od punkcji troche pobolewa - slabo, ale czuje go, wiec nie wiem czy brac profilaktycznie?
pani polozna mowila, zeby no-spy sie bac i brac.
a Wy jak robicie?

reklama
Gosia_1983 - powiem szczerze, że jestem zawsze zadowolona z tego co mi tłumaczy lekarz. Z tego co się orientuję w Invimed wroc mają fajny program i przez każdą wizytą widzę, że lekarz pamięta ( lub sprawdza) co i jak. Nigdy nie było sytuacji, żeby dopiero się zapoznawał jak ja przyjdę.
A i coś jeszcze weź sobie w klinice namiary na e-maila do swojego lekarza. Przeważnie taki sposób komunikacji z lekarzem jest przyjęty w klinice.

Ostatnia edycja:
Agapl- mam krótki protokół i jak lekarz zadecydował będę mieć teraz końskie dawki leków. 7 zaczynam w zasadzie wyciszanie, ale od 9 już stymulacja. Kiedy masz kolejną wizytę? I kiedy mniej więcej punkcja będzie?

Kinga,czytam w necie,ze ten Pregnyl jest na pekniecie pecherzykow ale dlaczego juz teraz mialas go wziac??? Nie wiem. Mnie zapisala lekarka ostatnio ovitrelle przed rozpczaeciem wyciszana ale to dlatego,ze mialam mala cyste na jajniku i lakarka chciala ja sprowokowac w ten sposob do pekniecia.

Wanda_dd - nie ma co przesadzać z lekami. Jak faktycznie boli to weź. Ale profilaktycznie to nie ma sensu. Jak Twoje samopoczucie dzisiaj? Masz już jakieś fajne komedie w planie do oglądania? :-) Ja ze swojej strony polecam oglądanie bajeczek. Super relaksuje.

agapl - tak jak czytam to właśnie doszłam do wniosku, że temu, że mam pęcherzyki w cyklu naturalnym teraz to lekarz dał mi zastrzyk na wzrost i pęknięcie. Tak byłam przejęta dzisiejszą wizytą, że nie zapytałam o ten zastrzyk akurat.

Kinga, moze przez ten Pregnyl lekarz chce Cie w ten sposob wczesniej przygotowac do wyciszania. To tylko taka moja dedukcja ale moze dziewczyny Ci pomoga lepiej niz ja.
Koejna wizyte mam jutro a nastepna w poniedzialek. Punkcja mysle,ze w srode a transfer w sobote.

Kinga, no wlasnie. Logicznie myslac tak to wyglada. Dzis dostalas pregnyl na pekniecie pecherzykow, by doszlo szybko do owulacji, ktora jest w ten sposob rowniez kontrolowana terminowo. Nastepnie bedzisz wyciszana i stymulacja. Dawke gonalu masz faktycznie konska. Trzymam kciuki za udana stymulke!!!

Wanda, tak, już za chwileczkę ja :-)
Kinga, ja jeszcze dziś 1/2 gonepeptyl, 137,5 Gonal i jutro kontrola. Ostatnio dr mówił, ze punkcja wtorek-środa. Zobaczymy co tam jutro usg pokaże.

reklama
Do góry