reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak wstępnie przejrzałam forum i powiem Wam, że ogólnie jakaś dobra passa trwa. I oby tak było i żeby to marzenie każdej z Was się spełniłoi. Mimo że rok 2013, to ta 13 chyba jakaś szczęśliwa.

Ehhh, aż miło poczytać takie pozytywne informacje :-)

reklama
Wanda - Gratuluję Mamusiu! :)
Ja też w dniu transferu nadgorliwie wypełniłam pęcherz - siusianie do połowy proponuję wnieść na listę tortur :-D
Twoje dzieci będą się razem wspierać i pomagać sobie w przyklejaniu się - dlatego umieściły się niedaleko :)
Trzymam kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-)

Mnie jakiś czas nie było na necie - czytałam książki :) i się relaksowałam, więc dzisiaj nadrabiam zaległości :-)

Pingwinek - super wieści :)... a mówiłyśmy, że tak będzie? Cieszymy się z Tobą. Spokojnych 9 m-cy Ci życzę.

Madzialenak - super, że maluszek zdrowy jak dzwon i że super bije mu serduszko.

SonySony - Super, że masz ze sobą 2 maluszki. Jesteś już w ciąży :tak:

Wanda - super wynik z komóreczkami. A Estradiol bardzo ładny. A odnośnie utrogestanu to też brałam go. Lekarz mój powiedział, że jest lepszy niż nasze. No i super, że jesteś już mamusią i masz maluszki na zimowisku. Życzę Ci, żeby te co masz zostały z Tobą do końca 9 m-ca :tak:

Gosia_1983 - to leczysz się we Wroc tam gdzie ja :-). Tylko, że ja jak Oskaa u dr G. Następnym razem jak czegoś nie będziesz wiedziała to pytaj się lekarza. Mój udziela wyczerpujących informacji na zadane przeze mnie pytania.

Masia - a na jaką klinikę zmieniłaś teraz? Gdzie się teraz leczysz?

TeQuilla - witaj :-) In vitro to nic strasznego, a tak jak w normalnym życiu czy się uda za pierwszym razem czy nie to zależy od szczęścia tylko.

Oskaa - super wynik pęcholi :-) Ekstra robota.

Aduś - pesymistko ty jedna. Masz piękną betkę i taką nadal będziesz miała. Tej wersji się trzymajmy :tak: Ciesz się tym, że jesteś w ciąży kobieto.

Gotadora - dzięki, że pytasz. Ja sobie zrobiłam przerwę od net. Dzisiaj byłam we wroc u lekarza swojego i mam już pakiet zastrzyków do stymulacji ( od 1 do 5 dnia cyklu - Gonapeptyl, od 3 do 5 dnia cyklu - Gonal F w końskiej dawce - 300 i jeszcze od 3 do 5 dnia cyklu Pergoveris - 1 x 2 ampułki). Zaczynam w lutym. A teraz dostałam Pregnyl 2 ampułki i dzisiaj już wzięłam i od 30.01 do 03.02. mam brać lutenyl. Czy ktoś wie o co chodzi z tymi ostatnimi lekami? Bo nigdy nie brałam i nie mam pojęcia na co konkretnie są ( niby czytałam w ulotce, ale nie wiem do końca).

Martka273 - witaj :)... może nie być objawów przy implantacji. Kobiety już tak miały. Więc nie martw się. Poza tym implantancja może nie być na początku, ale później.

Domat - a ty nie pomyliłaś progesteronu z estradiolem? To 900 to nie Estradiol?

Aisha_23 - maleństwo prześliczne :tak: Też bym chciała zobaczyć u siebie taki piękny obrazek.

Agapl - Super wynik z pęcholami. Co tam u Ciebie kochana?

Gotadora - jak tam z Twoimi pęcherzykami?

Mikimoo - witaj wśród nas. Super betkę masz.

Sylwia_1985 - super wyniki :)... Zobaczysz, że teraz będzie dobrze wszystko na 100%

Chicka - witaj. Teorii spiskowej nie ma co snuć. Po prostu do 5 dnia mało co które pęcherzyki dotrwają. Często podaje się więc w klinikach takie co dotrwały do 3 dnia.

Uff... ale naprodukowałyście przez ten czas co mnie nie było :-D. Ledwo co przeczytałam Wasze posty.

A teraz ponownie o mnie.

Dzisiaj byłam we wroc u lekarza swojego i mam już pakiet zastrzyków do stymulacji ( od 1 do 5 dnia cyklu - Gonapeptyl, od 3 do 5 dnia cyklu - Gonal F w końskiej dawce - 300 i jeszcze od 3 do 5 dnia cyklu Pergoveris - 1 x 2 ampułki). Zaczynam w lutym ( około 7). Na usg wyszło mi, że mam w tym cyklu ( bez stymulacji) 1 pęcherzyk duży i kilka małych. A teraz dostałam Pregnyl 2 ampułki i dzisiaj już wzięłam i od 30.01 do 03.02. mam brać lutenyl. Czy ktoś wie o co chodzi z tymi ostatnimi lekami? Bo nigdy nie brałam i nie mam pojęcia na co konkretnie są ( niby czytałam w ulotce, ale nie wiem do końca).

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! Długo się nie odzywałam, czekałam na rozwój wypadków. My może zaczniemy stymulację w połowie lutego. Na ostatniej wizycie lekarz zlecił pobranie wymazu a dla męża posiew nasienia no i oczywiście wszystkie HCV i HIV i inne.. Zobaczymy co dalej.
Tak się cieszę, że się dziewczynom udało..., a tym które dziś miały transfer życzę II pięknym kresek na teście kontrolnym i wysokiej bety :-)
Mam pytanie: czy Wasi mężowie też mieli zlecone posiewy??

Wanda :-) Jesteś w ciąży :tak::-):tak: Teraz niech twoje Maluszki pięknie się zagnieżdżają. Masz super humor, optymizm od Ciebie tryska i niech tak zostanie.

Kinga ja nie pomogę, nie wiem czemu musisz brać te leki teraz. A za stymulację już zaciskam, bo to niedługo :-)

Mikimo, nie ma za co. Ciesze sie ,ze pomoglam :-)

Wanda, super. Bobaski zapewne juz sie czuja u Ciebie w brzuszku jak ryba w wodzie ;-):-) niech sobie wija ladnie gniazdko.

Mnie jakiś czas nie było na necie - czytałam książki :) i się relaksowałam, więc dzisiaj nadrabiam zaległości :-)

Pingwinek - super wieści :)... a mówiłyśmy, że tak będzie? Cieszymy się z Tobą. Spokojnych 9 m-cy Ci życzę.

Madzialenak - super, że maluszek zdrowy jak dzwon i że super bije mu serduszko.

SonySony - Super, że masz ze sobą 2 maluszki. Jesteś już w ciąży :tak:

Wanda - super wynik z komóreczkami. A Estradiol bardzo ładny. A odnośnie utrogestanu to też brałam go. Lekarz mój powiedział, że jest lepszy niż nasze. No i super, że jesteś już mamusią i masz maluszki na zimowisku. Życzę Ci, żeby te co masz zostały z Tobą do końca 9 m-ca :tak:

Gosia_1983 - to leczysz się we Wroc tam gdzie ja :-). Tylko, że ja jak Oskaa u dr G. Następnym razem jak czegoś nie będziesz wiedziała to pytaj się lekarza. Mój udziela wyczerpujących informacji na zadane przeze mnie pytania.

Masia - a na jaką klinikę zmieniłaś teraz? Gdzie się teraz leczysz?

TeQuilla - witaj :-) In vitro to nic strasznego, a tak jak w normalnym życiu czy się uda za pierwszym razem czy nie to zależy od szczęścia tylko.

Oskaa - super wynik pęcholi :-) Ekstra robota.

Aduś - pesymistko ty jedna. Masz piękną betkę i taką nadal będziesz miała. Tej wersji się trzymajmy :tak: Ciesz się tym, że jesteś w ciąży kobieto.

Gotadora - dzięki, że pytasz. Ja sobie zrobiłam przerwę od net. Dzisiaj byłam we wroc u lekarza swojego i mam już pakiet zastrzyków do stymulacji ( od 1 do 5 dnia cyklu - Gonapeptyl, od 3 do 5 dnia cyklu - Gonal F w końskiej dawce - 300 i jeszcze od 3 do 5 dnia cyklu Pergoveris - 1 x 2 ampułki). Zaczynam w lutym. A teraz dostałam Pregnyl 2 ampułki i dzisiaj już wzięłam i od 30.01 do 03.02. mam brać lutenyl. Czy ktoś wie o co chodzi z tymi ostatnimi lekami? Bo nigdy nie brałam i nie mam pojęcia na co konkretnie są ( niby czytałam w ulotce, ale nie wiem do końca).

Martka273 - witaj :)... może nie być objawów przy implantacji. Kobiety już tak miały. Więc nie martw się. Poza tym implantancja może nie być na początku, ale później.

Domat - a ty nie pomyliłaś progesteronu z estradiolem? To 900 to nie Estradiol?

Aisha_23 - maleństwo prześliczne :tak: Też bym chciała zobaczyć u siebie taki piękny obrazek.

Agapl - Super wynik z pęcholami. Co tam u Ciebie kochana?

Gotadora - jak tam z Twoimi pęcherzykami?

Mikimoo - witaj wśród nas. Super betkę masz.

Sylwia_1985 - super wyniki :)... Zobaczysz, że teraz będzie dobrze wszystko na 100%

Chicka - witaj. Teorii spiskowej nie ma co snuć. Po prostu do 5 dnia mało co które pęcherzyki dotrwają. Często podaje się więc w klinikach takie co dotrwały do 3 dnia.

Uff... ale naprodukowałyście przez ten czas co mnie nie było :-D. Ledwo co przeczytałam Wasze posty.

A teraz ponownie o mnie.

Dzisiaj byłam we wroc u lekarza swojego i mam już pakiet zastrzyków do stymulacji ( od 1 do 5 dnia cyklu - Gonapeptyl, od 3 do 5 dnia cyklu - Gonal F w końskiej dawce - 300 i jeszcze od 3 do 5 dnia cyklu Pergoveris - 1 x 2 ampułki). Zaczynam w lutym ( około 7). Na usg wyszło mi, że mam w tym cyklu ( bez stymulacji) 1 pęcherzyk duży i kilka małych. A teraz dostałam Pregnyl 2 ampułki i dzisiaj już wzięłam i od 30.01 do 03.02. mam brać lutenyl. Czy ktoś wie o co chodzi z tymi ostatnimi lekami? Bo nigdy nie brałam i nie mam pojęcia na co konkretnie są ( niby czytałam w ulotce, ale nie wiem do końca).

Właściwie dr Żurawski jest na urlopie teraz jade do dr Gizlera i nie miałam jak zadzwonić bo nie wiem czy wypada do nich dzwonić podczas urlopu dlatego zapytałam tutaj. A nastepnym razem wszystkiego zapytam sie na miejscu teraz też mam pare pytań ale zapyta 31 dr Gizlera podobno oni wszystko wiedza o pacjentkach bo maja kartoteki udostępnione w komputarze. miło sie czyta jak tylu dziewczyna sie udało ta mam wiekszą nadzieje ze mi też sie uda chociaz nie wiem czy to bedzie miało jakis wpływa jak transfer bedzie z mrożonego nasienia

reklama
Do góry