reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry dziewczyny, za waszą sugestia zrobiłam w sobotę betę, dzisiaj odebrałam wynik.... Mój lekarz obawia się że to biochemiczna, wynik mam powtórzyć w czwartek (przypomnę że transfer 5dniowej blastki miałam 21.02) Od soboty trochę krwi , ale tak naprawdę zauważalnej na końcu aplikatora podczas wprowadzania luteiny. Brak innych objawów ciąży, sama nie wiem co myśleć, może wy macie jakieś doświadczenia.

Załączniki

• Screenshot_20200303_081331_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200303_081331_com.android.chrome.jpg
    198,6 KB · Wyświetleń: 110
reklama
Dziewczyny ale wam walne historie. Znajoma to za dużo powiedziane ale wiem o kogo chodzi. Młode małżeństwo kilka lat po ślubie ciąża 21 tydzień. Z powodu jakiejś bakterii trafiła do szpitala i dziecka nie udało się uratować. Dostała coś na wywołanie i urodziła w łazience szpitalnej. Masakra.

Dziewczyny ale wam walne historie. Znajoma to za dużo powiedziane ale wiem o kogo chodzi. Młode małżeństwo kilka lat po ślubie ciąża 21 tydzień. Z powodu jakiejś bakterii trafiła do szpitala i dziecka nie udało się uratować. Dostała coś na wywołanie i urodziła w łazience szpitalnej. Masakra.
😰 nie no to jest tragedia...

@sandra777.12 ale Ci zazdroszczę, ja już 4kg na plusie, chyba za szybko tyje :( skończę tą ciążę pewnie +30kg... Niby wchodzę we wszystkie stare ubrania, ale na brzuchu też już nie zapnę, tylko leginsy lub spodnie ciążowe.
A jeszcze powiem Ci, że ostatnio czytałam u mamyginekolog artykuł na blogu dotyczący łożyska i np. ja nie wiedziałam, że łożysko przodujące to coś innego niż łożysko na przedniej ścianie. No i łożysko przodujące można rozpoznać dopiero po 20TC ponieważ do tego czasu łożysko wędruje i przemieszcza się, ale jak jego położenie u Ciebie się nie zmieni to będziesz miała wskazanie do CC.
Kochana najważniejsze, że Twój Kubuś jest zdrowy ;) pózniej zgubisz jak będziesz za nim biegać ;)

A co do łożyska to wiem, że może się przemieścić. Dlatego narazie to jest takie „zobaczymy jak będzie później”. Tylko u mnie przez 1,5 tyg się nic nie zmieniło .. No ale jeszcze 4 tyg, teraz dziecko bardzo szybko rośnie więc się okaże ;)

Ja też tego nie wiedziałam.Dowiedziałam się jak moja przyjaciółka miala łożysko przodujące i zaczelam czytać o tym. Od 30tc nie chcieli jej ze szpitala wypuścić nawet do ogrodu. Ale tak jak napisałaś, miała wskazanie do planowego cc, zrobili je po skończonym 37tc i jest wszystko ok.
@sandra777.12 masz jeszcze czas i łożysko może się podnieść. Ale nawet jak zostanie na dole to też je musisz się tym martwić 😊
Wiem, już chyba wszystkich wypytałam i też przeczytałam całego neta 😂 No ale trzeba uważać i obserwować krwawienia .. jak większe to na IP

To straszna historia... czy to znajoma czy nie [emoji25]

reklama
Do góry