reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry dziewczyny, za waszą sugestia zrobiłam w sobotę betę, dzisiaj odebrałam wynik.... Mój lekarz obawia się że to biochemiczna, wynik mam powtórzyć w czwartek (przypomnę że transfer 5dniowej blastki miałam 21.02) Od soboty trochę krwi , ale tak naprawdę zauważalnej na końcu aplikatora podczas wprowadzania luteiny. Brak innych objawów ciąży, sama nie wiem co myśleć, może wy macie jakieś doświadczenia.

Załączniki

• Screenshot_20200303_081331_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200303_081331_com.android.chrome.jpg
    198,6 KB · Wyświetleń: 107
reklama
Dziewczyny ale wam walne historie. Znajoma to za dużo powiedziane ale wiem o kogo chodzi. Młode małżeństwo kilka lat po ślubie ciąża 21 tydzień. Z powodu jakiejś bakterii trafiła do szpitala i dziecka nie udało się uratować. Dostała coś na wywołanie i urodziła w łazience szpitalnej. Masakra.

Dziewczyny ale wam walne historie. Znajoma to za dużo powiedziane ale wiem o kogo chodzi. Młode małżeństwo kilka lat po ślubie ciąża 21 tydzień. Z powodu jakiejś bakterii trafiła do szpitala i dziecka nie udało się uratować. Dostała coś na wywołanie i urodziła w łazience szpitalnej. Masakra.
😰 nie no to jest tragedia...

@sandra777.12 ale Ci zazdroszczę, ja już 4kg na plusie, chyba za szybko tyje :( skończę tą ciążę pewnie +30kg... Niby wchodzę we wszystkie stare ubrania, ale na brzuchu też już nie zapnę, tylko leginsy lub spodnie ciążowe.
A jeszcze powiem Ci, że ostatnio czytałam u mamyginekolog artykuł na blogu dotyczący łożyska i np. ja nie wiedziałam, że łożysko przodujące to coś innego niż łożysko na przedniej ścianie. No i łożysko przodujące można rozpoznać dopiero po 20TC ponieważ do tego czasu łożysko wędruje i przemieszcza się, ale jak jego położenie u Ciebie się nie zmieni to będziesz miała wskazanie do CC.
Kochana najważniejsze, że Twój Kubuś jest zdrowy ;) pózniej zgubisz jak będziesz za nim biegać ;)

A co do łożyska to wiem, że może się przemieścić. Dlatego narazie to jest takie „zobaczymy jak będzie później”. Tylko u mnie przez 1,5 tyg się nic nie zmieniło .. No ale jeszcze 4 tyg, teraz dziecko bardzo szybko rośnie więc się okaże ;)

Ja też tego nie wiedziałam.Dowiedziałam się jak moja przyjaciółka miala łożysko przodujące i zaczelam czytać o tym. Od 30tc nie chcieli jej ze szpitala wypuścić nawet do ogrodu. Ale tak jak napisałaś, miała wskazanie do planowego cc, zrobili je po skończonym 37tc i jest wszystko ok.
@sandra777.12 masz jeszcze czas i łożysko może się podnieść. Ale nawet jak zostanie na dole to też je musisz się tym martwić 😊
Wiem, już chyba wszystkich wypytałam i też przeczytałam całego neta 😂 No ale trzeba uważać i obserwować krwawienia .. jak większe to na IP

To straszna historia... czy to znajoma czy nie [emoji25]

reklama
Do góry