reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@fredka84 uuuuummmm chodz do mnie ;) Ja ci bede polewac bedziesz pila a ja sie posmieje z ciebie ;) Ogladam te telefonistki ale jakos nie moge sie wciagnać... Łukasz jutro o 8 rano jedzie na strzelnice a jak bedzie wracal to przywiezie mi kolego zone i corke bo ten kolega robi patent i bedzie musial dluzej zostac.
No i doczytalam;)

reklama
Jak dziadówka bo co chwile poleguje,mimo ze mnie nic nie boli,ale jakaś magiczna siła ciągnie mnie ciągle na kanapę i ciężko mi z nią wygrać [emoji13]
Wczoraj wieczór przeliczyłam sobie ten progesteron 320nmol/l i wyszło mi 100 tych pl jednostek więc mam nowy powód do stresu co by to za miło nie było,bo taki progesteron jest dla 30tygodniowej ciąży a nie 5+1.
Lez sobie kiedy tylko masz ochote;)
A czy progesteron moze byc A duży? W sensie czy ma to jakis wpływ? Ja nie robiłam już dawno, mm zrobic przed wizytą ale nie wiem czy nie pojsc dla spokoju jakos w tym tygodniu.. musze pomyśleć. W szpitalu mi pobrali morfologie, crp i nie wiem czy coś jeszcze ale mówili że wyniki ok. Zobacze w tygodniu na wypisie. Przypomnij kiedy masz wizytę?

Za długo to byś nie musiała polewać... Ja 3 drinki i leżę [emoji12]. No chyba że jest żarcie i tańce to więcej wypiję. I co do tańców...
U nas w pracy co roku firma wysyła wszystkie dziewczyny do SPA nad morzem. Ogólnie to nudy są bo mnie te zabiegi i masaże drażnią - wszystko tak powoli robią, puszczą smętna muzę a ja to szybka jestem [emoji12] Ale zawsze w sobotę jest impra z wyczesany żarciem, jakimiś pokazami i przebieranki. Tam to się alkohol strumieniami leje [emoji12].
W tamtym roku był temat Alicja w krainie czarów i się za kota przebrałam, tak trochę na biedaka ale ogon puszysty miałam.
W tym roku jest temat Królowe życia i wyjazd z pracy jest przesunięty jak akurat będę brała te leki od Paśnika i nie jadę [emoji22]. Nie nachleję się [emoji22].
Babki z pierwszego zdjęcia do stały jakieś nagrody za przebranieZobacz załącznik 1086433Zobacz załącznik 1086434Zobacz załącznik 1086435
Wow, fajnie,ze macie takie imprezy ;)
Szkoda,że akurat w tym czasie, ale wiadomo co ważniejsze. Mnie tez kilka imprez w pracy minęło przez transfery czy punkcje, ale nie ma co zalowac;)
Kotek mega. Zobacz, nawet niebieskie wlosy Ci pasują [emoji41]

Ale mega!!! Zajebisty kitek[emoji7], nie czepiaj się kotka [emoji38][emoji38][emoji38]Ja to bym chciala tak do SPA z pracy pojechać... W ogóle chyba tylko z raz w życiu bylam...
Aj tam, nie ma czego żałować. My już tak jeździmy ok 7 lat i ja wiem że jakbym miała sama za to płacić to bym nie pojechała. Nie rajcują mnie te rzeczy [emoji849]. Tylko te imprezy są fajne, bo jest ok 100 babeczek ( też z innych firm) i nie masz pojęcia jak same bez facetów potrafią się bawić

Lez sobie kiedy tylko masz ochote;)
A czy progesteron moze byc A duży? W sensie czy ma to jakis wpływ? Ja nie robiłam już dawno, mm zrobic przed wizytą ale nie wiem czy nie pojsc dla spokoju jakos w tym tygodniu.. musze pomyśleć. W szpitalu mi pobrali morfologie, crp i nie wiem czy coś jeszcze ale mówili że wyniki ok. Zobacze w tygodniu na wypisie. Przypomnij kiedy masz wizytę?
Na usg do swojej ginekoloszki mysle sie zapisac na 10/03 z myślą ze bedzie juz serduszko bo to będzie 6+4.
A mąż poleci do Pl do kliniki na wizyte 15/03 zeby sie dowiedzieć co z lekami,co do kiedy brać i dokupić co brakuje.
Przy pierwszym transferze jak miałam progesteron 45 to pytalam dr czy nie za wysoki to mówił,ze nie ma czegos takiego jak za wysoki progesteron,no ale 45 a 100 to jednak różnica dająca do myslenia.
A jak Twoja kawa z mlekiem, dalej się cos leje? Strawilas juz te przysmaki szpitalne?

No nie jest lekko. Nosi mnie. Z boku na bok , bo dupa boli, a nie dość,ze płaska to juz sie boje pomyśleć jakie teraz będzie przedluzenie kręgosłupa.. w tv nie zawsze coś fajnego leci.. A ile można oglądać. Czytac tez jakos mi sie nie chce. Dziś oglądałam Nasz nowy dom. Czesto na to trafiam
I zawsze ryczę. Ludzie mieszkają w takich warunkach;(
Oczywiscie jak sie naogladam tych remontów to juz bym chciala cos u nas Zmienić. Dobrze,ze kasy nie ma[emoji23]
A jak Ci mija dzień? Odwiedziny sąsiadki udane?? Na strzelnicę sie nie wybierasz?
Też na tym ryczę [emoji22]. Super że tym biednym ludziom pomagają [emoji846]
Ja dziś zrobiłam ostatnie podejście z tą szafą, wysłałam stolarzowi tą twoją i ma mi wycenić [emoji849][emoji849][emoji849]

Mysle ze zaśniad moge wykluczyć bo ty beta inaczej rosła wedle diagnozy wujka google ale przy transferze miałam torbiel i boje sie ze sie rozrasta i moze ciąży zagrażać. A jesli to nie torbiel to czemu ten progesteron az taki duży? Co prawda mialam 2 ciałka żółte i biore kupe progesteronu,ale mozliwe zeby wzrosło AŻ do tego poziomu?
Jak wrzucialas wyniki to sama oczy zrobilam na progesteron ale bardziej pozytywnie ze tak wlasnie wszystko jest ok. Ale czy gdyby byla jakas torbiel to przeciez to bedzie widac na usg i ona sie pewnie pozniej wchlonie czy sie myle? A ty masz duphaston? Pewnie tak. To wlasnie jak jest jakas torbiel zazwyczaj duphaston przepisuja.

Hej hej:) u mnie dzisiaj wg kallulatora (korzystam z tego Link do: Kalkulator ciąży - który to tydzień? Ciąża tydzień po tygodniu bo tu pokazuje od razu kiedy inne trymestry sie zaczna;)) 9tc+3
Tylko nie mam pewnosci czy dobrze liczy, chociaz termin porodu by sie zgadzał z tym co mówił lekarz. A wizyta juz w ten poniedzialek😊😊😊 trzymajcie kciuki Plisss✊✊✊. Bo ja tez sie strasznie boje😥 ostatni raz widzialam Kropka 3tyg temu, rowne 3tyg bedzie w poniedz. Jedzie ze mną mąż. Boję się zlych wiadomości 😥😥 dziś mnie ćmilo tak mocniej niz zwykle..ale tlumacze sobie ze no musi sie dobrze rozepchać😉
Fajnie ze jestes z rodzicami i masz ich obok siebie. To wazne:) odrzuca mnie od slodkiego ale zjadlabym taki torcik😁 a powiedz Ty juz te badania 1trymestrze robilas?
[/QUOTE]
✊✊✊Za wizytę.Ale będzie dobrze, nic sie nie martw😘

Też na tym ryczę [emoji22]. Super że tym biednym ludziom pomagają [emoji846]
Ja dziś zrobiłam ostatnie podejście z tą szafą, wysłałam stolarzowi tą twoją i ma mi wycenić [emoji849][emoji849][emoji849]
Też mnie wzrusza ten program!!! Moj M mnie denerwuje bo mówi, ze to wszystko wyreżyserowane, lokowanie produktu itp ale ja wlasnie nawet jak tam coś lokowane, to uważam ze oni robią tyle dobra dla tych ludzi, że szok!!! I zawsze się rozklejam. Fajnie, ze mi przypomnialyscie, bo przez to ze ja teraz malo tv ogladam, to zapomnialam ze pewnie są nowe odcinki☺️

reklama
Na usg do swojej ginekoloszki mysle sie zapisac na 10/03 z myślą ze bedzie juz serduszko bo to będzie 6+4.
A mąż poleci do Pl do kliniki na wizyte 15/03 zeby sie dowiedzieć co z lekami,co do kiedy brać i dokupić co brakuje.
Przy pierwszym transferze jak miałam progesteron 45 to pytalam dr czy nie za wysoki to mówił,ze nie ma czegos takiego jak za wysoki progesteron,no ale 45 a 100 to jednak różnica dająca do myslenia.
A jak Twoja kawa z mlekiem, dalej się cos leje? Strawilas juz te przysmaki szpitalne?
Myślę, że już będzie wtedy serduszko ;)
Ja tez Bede musiała w pon dzwonic do kliniki i prosić o receptę na prolutex. I będziemy potem to szukac jak ostatnio.
Ja jeszcze plamie. Mniej ale leci. Takie ciemne nitki pomiędzy ta kawa z mlekiem. Po ostatnim krwawieniu caly czas plamilam. Teraz bez heparyny to zobaczymy jak będzie. Bardzo bym chciala by przestało.. No co do jedzenia, nie było tak źle ale wiadomo.. maz mi na kolację zrobil bułkę to go pogonilam i zazyczylam sobie płatki kukurydziane na mleku z łyżeczką cukru ;)

Do góry