reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak dziadówka bo co chwile poleguje,mimo ze mnie nic nie boli,ale jakaś magiczna siła ciągnie mnie ciągle na kanapę i ciężko mi z nią wygrać 😝
Wczoraj wieczór przeliczyłam sobie ten progesteron 320nmol/l i wyszło mi 100 tych pl jednostek więc mam nowy powód do stresu co by to za miło nie było,bo taki progesteron jest dla 30tygodniowej ciąży a nie 5+1.
Ale czego sie obawiasz? Zasniadu ?

reklama
Ja nawt ksiazke zaczelam czytac: Pilot ci tego nie powie... Lukasz mi mowi nie czytaj tego bo w samolot nie wsiadziesz. A nie wiem jak wy mam cos takiego dziwnego ze jak sie czegos boje to lubie sprawdzac na to swoja reakcje :o to tak jak sie boisz ogladac jakiegos filmu i patrzysz przez zakrte oczy rozszerzonymi palcami :D

Ale czego sie obawiasz? Zasniadu ?
Mysle ze zaśniad moge wykluczyć bo ty beta inaczej rosła wedle diagnozy wujka google ale przy transferze miałam torbiel i boje sie ze sie rozrasta i moze ciąży zagrażać. A jesli to nie torbiel to czemu ten progesteron az taki duży? Co prawda mialam 2 ciałka żółte i biore kupe progesteronu,ale mozliwe zeby wzrosło AŻ do tego poziomu?

@fredka84 uuuuummmm chodz do mnie ;) Ja ci bede polewac bedziesz pila a ja sie posmieje z ciebie ;) Ogladam te telefonistki ale jakos nie moge sie wciagnać... Łukasz jutro o 8 rano jedzie na strzelnice a jak bedzie wracal to przywiezie mi kolego zone i corke bo ten kolega robi patent i bedzie musial dluzej zostac.
Za długo to byś nie musiała polewać... Ja 3 drinki i leżę [emoji12]. No chyba że jest żarcie i tańce to więcej wypiję. I co do tańców...
U nas w pracy co roku firma wysyła wszystkie dziewczyny do SPA nad morzem. Ogólnie to nudy są bo mnie te zabiegi i masaże drażnią - wszystko tak powoli robią, puszczą smętna muzę a ja to szybka jestem [emoji12] Ale zawsze w sobotę jest impra z wyczesany żarciem, jakimiś pokazami i przebieranki. Tam to się alkohol strumieniami leje [emoji12].
W tamtym roku był temat Alicja w krainie czarów i się za kota przebrałam, tak trochę na biedaka ale ogon puszysty miałam.
W tym roku jest temat Królowe życia i wyjazd z pracy jest przesunięty jak akurat będę brała te leki od Paśnika i nie jadę [emoji22]. Nie nachleję się [emoji22].
Babki z pierwszego zdjęcia do stały jakieś nagrody za przebranie
IMG_20190310_005146.jpeg
IMG_20190309_195210.jpeg
1582999180346.jpeg

Mysle ze zaśniad moge wykluczyć bo ty beta inaczej rosła wedle diagnozy wujka google ale przy transferze miałam torbiel i boje sie ze sie rozrasta i moze ciąży zagrażać. A jesli to nie torbiel to czemu ten progesteron az taki duży? Co prawda mialam 2 ciałka żółte i biore kupe progesteronu,ale mozliwe zeby wzrosło AŻ do tego poziomu?
Możliwe, ja miałam na początku ciąży 92ng/ml a więc blisko 100, wtedy dr mi zmniejszyła trochę progesteron i zwykle miałam wartości 50-70 :)

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Usg dobrze, LH i progesteron zbadany czekam na wynik. W poniedziałek mam przyjechać na kolejne pobranie krwi i oznaczenie LH i ustalenie transferu. Na poniedzialek niby wskazuje owulacja _ zobaczymy. Zdecydowałam się że podajemy dwa zarodki. Badania nam aktualne przez 4 dni jeszcze więc szkoda było by stracić ważność i znowu je powtarzać.
Myślę że muszę działać z tym ostatnim podejście, bo przerwa nic nie zmieni... A dalej będę musiała. Entuzjazmu jakoś brak ale stanie w miejscu też nie dobre.
Masz rację ☺️Działaj!!!
Idź za ciosem. Niech się uda. Odważna decyzja, wiec niech będzie potem mega pozytywny efekt!!! ✊✊✊

Za długo to byś nie musiała polewać... Ja 3 drinki i leżę [emoji12]. No chyba że jest żarcie i tańce to więcej wypiję. I co do tańców...
U nas w pracy co roku firma wysyła wszystkie dziewczyny do SPA nad morzem. Ogólnie to nudy są bo mnie te zabiegi i masaże drażnią - wszystko tak powoli robią, puszczą smętna muzę a ja to szybka jestem [emoji12] Ale zawsze w sobotę jest impra z wyczesany żarciem, jakimiś pokazami i przebieranki. Tam to się alkohol strumieniami leje [emoji12].
W tamtym roku był temat Alicja w krainie czarów i się za kota przebrałam, tak trochę na biedaka ale ogon puszysty miałam.
W tym roku jest temat Królowe życia i wyjazd z pracy jest przesunięty jak akurat będę brała te leki od Paśnika i nie jadę [emoji22]. Nie nachleję się [emoji22].
Babki z pierwszego zdjęcia do stały jakieś nagrody za przebranieZobacz załącznik 1086433Zobacz załącznik 1086434Zobacz załącznik 1086435
Ale mega!!! Zajebisty kitek😍, nie czepiaj się kotka 😆😆😆Ja to bym chciala tak do SPA z pracy pojechać... W ogóle chyba tylko z raz w życiu bylam...

Chciałabym się przeprowadzić -ale Oni chyba nie są na mnie gotowi [emoji2957] [emoji2957] [emoji2957]
A serio to nie ma opcji-bynajmniej na razie.
Z pracą nie przegapiłaś ,bo chyba zbyt wiele nie pisałam :p;) nie chcę zapeszać :)
Czeka mnie 8 tygodni szkolenia w Głogowie,mam zarezerwowany spoko hotel z fajnym żarciem :)
do domu tylko na weekendy,także mój Małż zostanie "Słomianym wdowcem"-i dobrze ,może zatęsknimy na nowo,bo ostatnio już mam Go dość[emoji12][emoji12][emoji12]

@fredka84 ,Freeeeeeeeeeeedzia!!!! a ja ostatnio dopiera zczaiłam ,że Ty ze Szczecina jesteś!
Może wypadałoby jakąś kawę popełnić????[emoji41][emoji41][emoji41]:wink:
Który Głogów? Bo mam jakiś obok[emoji6]

reklama
@Liliana87 a ty jak sie czujesz? Ty jeste zawsze taka aktywna a teraz jak lezysz to pewnie kara dla ciebie co?
No nie jest lekko. Nosi mnie. Z boku na bok , bo dupa boli, a nie dość,ze płaska to juz sie boje pomyśleć jakie teraz będzie przedluzenie kręgosłupa.. w tv nie zawsze coś fajnego leci.. A ile można oglądać. Czytac tez jakos mi sie nie chce. Dziś oglądałam Nasz nowy dom. Czesto na to trafiam
I zawsze ryczę. Ludzie mieszkają w takich warunkach;(
Oczywiscie jak sie naogladam tych remontów to juz bym chciala cos u nas Zmienić. Dobrze,ze kasy nie ma[emoji23]
A jak Ci mija dzień? Odwiedziny sąsiadki udane?? Na strzelnicę sie nie wybierasz?

Do góry