reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja nawet nie wiem jakie są aplikacje i jak to liczyć. Nieagatka chyba mi wyliczyla kiedys I jakoś się z lekarzem zgadzało. Ja OM mialam tez 31.12 , transfer 4dniowej blastki 21.01 a z usg w czwartek pokazało 8t0d.

Ja już jestem głupia powiem ci [emoji23] miałyśmy w tym samym dniu miesiączkę tylko ja miałam transfer 16.01 - 5dniowy zarodek - nie wiem czy blastka bo nic na temat niej nie powiedzieli - tylko ze 5dniowy.

Czyli tak u mnie

OM 31.12.2019
DT 16.01.2020 (dzień transferu)
5dniowy zarodek

Może ktoś mądry mi to ogarnie bo nie wiem co i jak. Cykle mam długie w pizdu i żaden kalkulator mi tego nie ogarnia

reklama
Nie kochana żadnych biadań mi nie zlecili jeszcze, w czwartek mam wizytę z doktor która mnie prowadziła przez in vitro to może ona coś zleci. Tutaj usg robią pielęgniarki i niewiele mówią. Także więcej dowiem się w najbliższy czwartek. Zaraz policzę sobie jak u mnie wyjdzie na twoim kalkulatorze. Kiedy miałaś OM?
29.12 byla ostatnia ale wg tej wirtualnej miesiaczki to 25.12. Ja u siebie wpisuje cykl 28dni. Bo tak jest wyliczony przez dr. I Ciebie sobie wyliczylam na tej mojej stronie to masz dzis 9tc+1. Miedzy nami 2dni roznicy wiec by sie zgadzalo:)
@Liliana87 Ciebie tez pozwolilam sobie wklikac;) i dzis 8tc+2.
Zobaczymy czy pokryje sie ta strona z moja wizyta.

Ja już jestem głupia powiem ci [emoji23] miałyśmy w tym samym dniu miesiączkę tylko ja miałam transfer 16.01 - 5dniowy zarodek - nie wiem czy blastka bo nic na temat niej nie powiedzieli - tylko ze 5dniowy.

Czyli tak u mnie

OM 31.12.2019
5dniowy zarodek

Może ktoś mądry mi to ogarnie bo nie wiem co i jak. Cykle mam długie w pizdu i żaden kalkulator mi tego nie ogarnia
Wg mnie dzis 9t1d. Data porodu 4.10.2020

29.12 byla ostatnia ale wg tej wirtualnej miesiaczki to 25.12. Ja u siebie wpisuje cykl 28dni. Bo tak jest wyliczony przez dr. I Ciebie sobie wyliczylam na tej mojej stronie to masz dzis 9tc+1. Miedzy nami 2dni roznicy wiec by sie zgadzalo:)

No to by się mniej więcej zgadzało bo aplikacje miesiączkowe przeliczyly różnie. Ale w większości zgadza się ze dziś 9tydz zaczęłam

Ja już jestem głupia powiem ci
emoji23.png
miałyśmy w tym samym dniu miesiączkę tylko ja miałam transfer 16.01 - 5dniowy zarodek - nie wiem czy blastka bo nic na temat niej nie powiedzieli - tylko ze 5dniowy.

Czyli tak u mnie

OM 31.12.2019
5dniowy zarodek

16.01 -5 (bo tyle dni mial zarodek) -15. Wtedy wyjdzie ta miesiaczka wirtualna.. I od tej daty cykl 28dni. Ja tak zrozuialam. Tak licze i wychodzi;)

Eeee mi wychodzi na Twojej stronce 8+4 i już nic nie rozumiem [emoji33][emoji33]

Aaaaaaa mówiłam [emoji23][emoji23][emoji23] to ja [emoji56] jak ja na nie wpadłam to były 2 sezony [emoji23] i też jednym ciągiem obejrzałam [emoji41]
A co do kontynuacji to teraz był 5 sezon ale podzielony na 2 części, czyli teraz czekamy na finałową cześć [emoji3590]
Wlasnie sobie powoli dawkuje ostatni sezon domu z papieru, bo kolejny w kwietniu , ale widzę,że nie ma co bo jest następna alternatywa;)

Czyli tak u mnie

OM 31.12.2019
5dniowy zarodek

Ja tez 5dniowa- poprawiłam wpis.
To by sie zgadzało. Tydzien różnicy
Nieagatka liczyła tak, od transferu odejmijesz 5 dni bo pieciodniowa, i od tego jeszcze jakieś umowne 15 dni na miesiączke. I tak jakoś to wychodzi . Lekarz tez jakos tak liczył tylko jemu wyszlo ze mialam miesiączke 02.01 - mówił,że to nie ma wiekszego znaczenia. Terwz jak pójdziesz na usg to z rozmiarów dzidzi Ci wyliczą.

I tak by sie zgadzalo;) bo w czwartek usg pokazało 8w0d ;)

reklama
Do góry