reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ooooo, moja piękna już wstała??? Ja dziś o 7-mej wstałam - kuźwa przy sobocie [emoji50]
Jeszcze trochę i ciebie dogonię że wstawaniem [emoji8]
Wiesz jak fajne WSTAC SKORO SWIT NA NA NA NA 😍 😍 😍 Na poczatku mi sie nie chcialo i za kazdym razem sobie zadawalam pytanie co ja Q...A ODPI....LAM ;) Ale pozniej masz tyle czas dla siebie i oczuwam tyle endorfin, pozniej to przechodzi w ADHD i nie kontrolowane wybuchu entuzjazmu, wydzieranie sie w samochodzie do radia bo spiewaniem tego nie mozna nazwac :no:👍😂 wskoczeniu mezowi jak dziecko na biodra, opowiadaniu mu 50 - ciu zupelnie nic nie znaczacych historii, czolganiu sie po podlodze z psami - dziwic sie ze ze mna wytrzymuja ;) A pozniej mnie dopada tak przyjemne uczucie zmeczenia ze az sie tym rozkoszuje i nawet nie wiem kiedy zasypiam i za chwle sie budze i tak od nowa ;)

reklama
Cześć :)
WłaŚnie miałam Ci odpisywać,że i tak żle i tak niedobrze:(
Bo u mnie wieeecznie coś wychodziiiii,niby leczę a i tak dooooooooopa :( NIE ZOSTAJE NIC INNEGO ,JAK WALCZYĆ,leczyć ,co można i czekanć na ten właściwy zarodek...
Mnie zastanawia bardzo przykład koleżanki-7 lat starała się o drugą ciążę.U nas 9 zarodków,zawsze prawie pozytywne bety,potem poronienia 5,6 tydz. Przeprowadziła się do USA,tam przebadała uzyskane zarodki,podeszła tylko na progesteronie 1x dziennie,3x1 estriadiol i aspiryna w mini dawce i proszę:8 tydz ciąży,najgorsze chyba już za Nią...i o co chodzi???

Tarczyca albo do usunięcia,albo jodowanie-jedno z dwóch na pewno :( Zobaczymy,co będzie szybsze,skuteczniejsze,bezpieczniejsze.Ufam temu profesorowi,więc bardzo dużo oczekuję od tej wizyty.
Dodatkowo nie wiem co się dzieje,ale już drugi raz w lutym(!) mam @,gdzie moje cykle od 26 lat zawsze co 30,31 dni:no::no::no: tera w 17 i 25dc.....echhhh....

Także Kochana .Cieeerpliwości NAM życzę ,której mi mega,mega brakuje....Liczę,że nowa praca zajmie mnie na tyle,że czas szybko zleci :)
Jadę już 2go. Fajnie ,bo okazało się ,że po drodze zabieram swoją przyszłą asystentkę-więc i podróż zleci szybciej(5h jazdy[emoji13]) i będzie okazja się poznać :)
Ten przypadek koleżanki to faktycznie szok [emoji50][emoji50][emoji50]. Tylko ty się do USA nie przeprowadzaj [emoji12].
Z tymi cyklami też dziwne że się tak skróciły... Zapytaj na wizycie tego lekarza co on na to[emoji846].
A ja chyba coś przegapiłam z twoją pracą[emoji51]. Gdzie ty 2-giego pędzisz i aż 5 godzin jazdy??? Zaspokój moja ciekawość [emoji12]

Ten przypadek koleżanki to faktycznie szok [emoji50][emoji50][emoji50]. Tylko ty się do USA nie przeprowadzaj [emoji12].
Z tymi cyklami też dziwne że się tak skróciły... Zapytaj na wizycie tego lekarza co on na to[emoji846].
A ja chyba coś przegapiłam z twoją pracą[emoji51]. Gdzie ty 2-giego pędzisz i aż 5 godzin jazdy??? Zaspokój moja ciekawość [emoji12]

Chciałabym się przeprowadzić -ale Oni chyba nie są na mnie gotowi 🤪 🤪 🤪
A serio to nie ma opcji-bynajmniej na razie.
Z pracą nie przegapiłaś ,bo chyba zbyt wiele nie pisałam :p;) nie chcę zapeszać :)
Czeka mnie 8 tygodni szkolenia w Głogowie,mam zarezerwowany spoko hotel z fajnym żarciem :)
do domu tylko na weekendy,także mój Małż zostanie "Słomianym wdowcem"-i dobrze ,może zatęsknimy na nowo,bo ostatnio już mam Go dość😜😜😜

@fredka84 ,Freeeeeeeeeeeedzia!!!! a ja ostatnio dopiera zczaiłam ,że Ty ze Szczecina jesteś!
Może wypadałoby jakąś kawę popełnić????😎😎😎:wink:

Wiesz jak fajne WSTAC SKORO SWIT NA NA NA NA [emoji7] [emoji7] [emoji7] Na poczatku mi sie nie chcialo i za kazdym razem sobie zadawalam pytanie co ja Q...A ODPI....LAM ;) Ale pozniej masz tyle czas dla siebie i oczuwam tyle endorfin, pozniej to przechodzi w ADHD i nie kontrolowane wybuchu entuzjazmu, wydzieranie sie w samochodzie do radia bo spiewaniem tego nie mozna nazwac :no:[emoji106][emoji23] wskoczeniu mezowi jak dziecko na biodra, opowiadaniu mu 50 - ciu zupelnie nic nie znaczacych historii, czolganiu sie po podlodze z psami - dziwic sie ze ze mna wytrzymuja ;) A pozniej mnie dopada tak przyjemne uczucie zmeczenia ze az sie tym rozkoszuje i nawet nie wiem kiedy zasypiam i za chwle sie budze i tak od nowa ;)
O hu...[emoji23]. Chyba muszę ograniczyć kontakty z tobą [emoji23][emoji23][emoji23]
Z tobą jaszczurko nikt się nie równa [emoji23]. Jesteś jedyna w swoim rodzaju [emoji8][emoji8][emoji8]

Chciałabym się przeprowadzić -ale Oni chyba nie są na mnie gotowi [emoji2957] [emoji2957] [emoji2957]
A serio to nie ma opcji-bynajmniej na razie.
Z pracą nie przegapiłaś ,bo chyba zbyt wiele nie pisałam :p;) nie chcę zapeszać :)
Czeka mnie 8 tygodni szkolenia w Głogowie,mam zarezerwowany spoko hotel z fajnym żarciem :)
do domu tylko na weekendy,także mój Małż zostanie "Słomianym wdowcem"-i dobrze ,może zatęsknimy na nowo,bo ostatnio już mam Go dość[emoji12][emoji12][emoji12]

@fredka84 ,Freeeeeeeeeeeedzia!!!! a ja ostatnio dopiera zczaiłam ,że Ty ze Szczecina jesteś!
Może wypadałoby jakąś kawę popełnić????[emoji41][emoji41][emoji41]:wink:
Żarcie baaaardzo ważne w hotelu [emoji12][emoji12][emoji12].
Teraz to będziesz szychą[emoji12]. Będę ci na pani w postach pisała [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja w Szczecinie mam tylko klinikę i dojeżdżam do niej ponad 100km. Niby nie tak daleko ale problem mam z braniem urlopu, bo wizyty wiecznie na godziny przedpołudniowe mam[emoji49].
Najszybciej to będę w kwietniu na wizycie - może by się udało nam zobaczyć [emoji8]. Będę się odzywać bliżej tego terminu [emoji8]
A wiesz że kiedyś jak czekałam pod gabinetem, to chwilę porozmawiałam z taką ekstrawagancką babeczką. Była ubrana w szarą sportową bluzę, pudrową spódnicę za kolano z tiulu i wypasione trampki. Jak ja zobaczyłam to od razu o Tobie pomyślałam [emoji12][emoji12][emoji12]. Nie wiem dlaczego

Dziękuję, ze pytasz. Ja czuje się dobrze, choć dzis od rana czuje delikatnie caly brzuch. Jeszcze coś tam leci brązowe. Odkąd jestem w ciazy to budzę się o 2 nocy, rowniutko, jak z zegarkiem w ręku. Czasami uda mi sie jeszcze zasnąć, czasami nie..
Mój Marunia to sobie wczoraj przechlapal. Był ostatni dzien w pracy. Robili pozegnanie jego i jeszcze jakiegoś emeryta. Także widzialam go wczoraj przy obiedzie i potem juz sie nie zjawił, bo wiedział, ze chlora pogonie. Wrocil do domu w stanie niewazkosci A dziś od rana sie podlizuje.. zaczyna szkolenia 9 marca, chyba w Szczecinie. Ten tydzień ma na załatwienie wszystkich dokumentów, badań, ubezpieczeń itd.
Pokaż kochana ta szklarnie;) mozesz co jakiś czas wrzucać jak kielkuja zieleninki, lubię patrzeć;) fajnie,ze masz wszystko ogarnięte na weekend. Dawno już nie miałam takiego porządku i wewnętrznego spokoju.
Moj Łukasz znowu uslyszal jakas reklame w radio i mi to kupil i kaze lykac to jest jakas nowość, dziewczynki czy ktoras z was to stosuje? Nie denerwuj sie na Marunia ;) Moj brat tak ma na imie. Jeden Marek a drugi Jarek
:D Facet czasami musi tym bardziej ze mial powod ku temu ;) Ta szklarenke musze przeniesc w jakies bardziej naslonecznione miejsce ;) Ale bede dbac o nia jak o dziecko ;) Ja zawsze sie staram robic zakupy i porzadki w czwartki. To wszystko zalezy od intetnsywnosci tygodnia. Wtedy zawsze Łukasz przychodzi albo przyjedzie po mnie samochodem...W piatki sa za duze kolejki a przy moim adhd nie potrafie wystac w tych kolejkach i poza tym to zauwazylam ze jak juz za dlugo stoje to sie jeszcze rozgladam po polkach i wkladam do koszyka zupelnie nie potrzebne rzeczy ;) Dzisiaj wieczorem tez juz zrobie obiad na niedziele to w niedziele do poludnia przelezymy w pizamach ;) Pizame tez kupilam sobie w lidlu taka z disneya i oczywiscie kroliki na wielkanoc ;) Lubie takie pierdoly. Poza tym ja sie w tym roku nie moge doczekac Wielkanocy bo wiem ze wtedy juz duza czesc ROBOTY bedzie za nami ;) Moze juz nawet bede po transferze ;_ Napewno nie zrobie bety do wielkanocy. Nie chce sobie w razie czego psuc swiat ;) Pochwal sie co tam mialas dzisiaj juz na snaidanko?

Załączniki

• 20200229_084447.jpg
    20200229_084447.jpg
    873,7 KB · Wyświetleń: 83
  • 20200229_084511.jpg
    20200229_084511.jpg
    781,6 KB · Wyświetleń: 83
  • 20200229_085543.jpg
    20200229_085543.jpg
    932,6 KB · Wyświetleń: 85
No się wydało, po dobranocce się chodzi spać to się wcześnie wstaje [emoji23]
Ja jeszcze nic nie zrobiłam, tylko siebie ogarnęłam twarzowo bo nie lubię jak lump niewyspany wyglądać [emoji41].
Zaraz śniadanko i potem sprzątanie...
Dziś też sieje nasionka [emoji846]. Tylko kwiatki; jedne mam takie że przed siewem trzeba je trzymać w lodówce przez tydzień i dopiero wysiać[emoji50]
Jejku jak ja cie podziwiam za ten ogrod ;) A startujesz w jakis konkursach? Bo u nas na wsi sa takie powiatowe konkurs na najpiekniejszy ogrod ;)

Moj Łukasz znowu uslyszal jakas reklame w radio i mi to kupil i kaze lykac to jest jakas nowość, dziewczynki czy ktoras z was to stosuje? Nie denerwuj sie na Marunia ;) Moj brat tak ma na imie. Jeden Marek a drugi Jarek
:D Facet czasami musi tym bardziej ze mial powod ku temu ;) Ta szklarenke musze przeniesc w jakies bardziej naslonecznione miejsce ;) Ale bede dbac o nia jak o dziecko ;) Ja zawsze sie staram robic zakupy i porzadki w czwartki. To wszystko zalezy od intetnsywnosci tygodnia. Wtedy zawsze Łukasz przychodzi albo przyjedzie po mnie samochodem...W piatki sa za duze kolejki a przy moim adhd nie potrafie wystac w tych kolejkach i poza tym to zauwazylam ze jak juz za dlugo stoje to sie jeszcze rozgladam po polkach i wkladam do koszyka zupelnie nie potrzebne rzeczy ;) Dzisiaj wieczorem tez juz zrobie obiad na niedziele to w niedziele do poludnia przelezymy w pizamach ;) Pizame tez kupilam sobie w lidlu taka z disneya i oczywiscie kroliki na wielkanoc ;) Lubie takie pierdoly. Poza tym ja sie w tym roku nie moge doczekac Wielkanocy bo wiem ze wtedy juz duza czesc ROBOTY bedzie za nami ;) Moze juz nawet bede po transferze ;_ Napewno nie zrobie bety do wielkanocy. Nie chce sobie w razie czego psuc swiat ;) Pochwal sie co tam mialas dzisiaj juz na snaidanko?
Jak zaczęłam czytać to sobie myślałam że ci jakieś dragi kupił [emoji23].
Ja pytałam Paśnika co ma brać, i on w sumie nic nowego nie powiedział- kwas foliowy (ten taki inny, metylowy czy metylowany), witaminę D i witaminy z grupy B i to wsio.
A tam jaki masz skład?

reklama
Jejku jak ja cie podziwiam za ten ogrod ;) A startujesz w jakis konkursach? Bo u nas na wsi sa takie powiatowe konkurs na najpiekniejszy ogrod ;)
Coś ty, gdzie mój grajdół do konkursu [emoji23]. Ja mam wiecznie syf przez te moje psy [emoji12].
Tylko kilka stref jest godnych do pokazania ludziom [emoji23]

Do góry