reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochana musisz być dzielna ! Wiem co czujesz ... ale teraz w mojej obecnej sytuacji 100 razy bardziej wolałabym brąz niż kurna potok. Ale tego nie wybieramy. Pamiętaj, że około 40 % kobiet w czasie ciąży ma plamienia. Wszystko w środku jest bardzo mocno ukrwione (a jeszcze pchamy tam palucha) i nie ma się co dziwić, że coś tam od czasu do czasu poleci.
Ja zaczęłam schodzić z progesteronu, ale zrobiłam wczoraj badanie No i zobaczy jak wyjdzie ;) w pon dopiero mam wyniki, a kończę z wkładaniem palucha we wtorek [emoji322]

Także mała [emoji1307] Teraz „tylko” przeżyć ciąże [emoji23] damy radę ;) pomyśl sobie, że w te święta Bożego Narodzenia będziesz miała na rękach Wasz wymarzony skarb [emoji3590][emoji3590]
Pocieszylas mnie. Też już czekam kiedy zacznę schodzić. Przez ta luteine podjezykowa mam cały język i policzki białe nie wspomnę o tym,ze ciagle mi gorzko w buzi, bo zanim się to dziadostwo rozpuści..
Ahh, już sobie wyobraziłam choinkę..

reklama
Ojjj nie zawsze mam tyle siły.. ostatnie razy to ryczałam jak dziecko, ale to nic nie zmieni 😑
Muszę dać radę i wiem, że dam ;) tyle czekałam, żeby być w tej ciąży.
Powiem Wam, że po tych akcjach co mam teraz nie wyobrażam sobie zajść 2 razy w ciąże .. z drugiej strony i tak nie mamy zarodków.

Jeszcze tylko i aż 6 miejscy 😍 każdy dzień przybliża nas do celu !!
Kurcze z tym łożyskiem to dobrze aby się podniosło. Dziwne że zwolnienia nie dostałaś dalej. Mieszkasz w PL? bo jakieś takie nie nasze to lekarskie postępowanie .

Ja też polecam. Po transferze brałam lutinus przez dwa tygodnie, też podrażnienie i dyskomfort. Prolutex wspominałam sto razy lepiej, zastrzyk raz dziennie i bez kłopotu. Cena ta sama, znaczy wtedy była taka sama , teraz nie wiem.
7 szt prolutexu w Gdyni kosztuje 150zl z refundacją A luteina 30 tabletek chyba 8zl.
No już napisalam wyżej, zobaczymy po następnym wyniku progesteronu co wymyśli;)

Ojjj nie zawsze mam tyle siły.. ostatnie razy to ryczałam jak dziecko, ale to nic nie zmieni [emoji58]
Muszę dać radę i wiem, że dam ;) tyle czekałam, żeby być w tej ciąży.
Powiem Wam, że po tych akcjach co mam teraz nie wyobrażam sobie zajść 2 razy w ciąże .. z drugiej strony i tak nie mamy zarodków.

Jeszcze tylko i aż 6 miejscy [emoji7] każdy dzień przybliża nas do celu !!
A kiedy planujesz zaczac sobie coś szykowac dla dzidzi?
Ja sie wczoraj odwazylam i wyciągnęłam segregator ciążowy.. zaczelam to uzupełniać;)

Dziewczyny jest straszny problem z prolutexem w Krakowie,tylko w 1aptece a Katowicach pokazuje ze jest dostepny.czy dostajecie jakies zamienniki? Czy tylko lekarz zaleca progesteron doustnie i dopochwowo?
Ja mam przepisany
prolutex x1
Progesterone besins 3x2
Duphaston 3x1
Crinone 1x1
Ale ponoc Prolutex najlepiej się przyswaja.

W Krk Prolutex kupowałam w aptece Słonecznej na Mehoffera, koło Gyncentrum, tyle, że drogi był :/ i to już było jakiś czas temu, więc musiałabyś zapytać czy mają

Synevo robi praktycznie wszystkie badania immunologi. A w labie na pewno będzie taniej niż w klinice 😊
Np powiem ci ze różnie to bywa bo np w kłonicę za pakiet badań genetycznych zapłaciłam tylko 600 zł a w Łabie jedno badanie tyle kosztowało wiec naprawdę trzeba się podpytać a w synevo jest ogólnie bardzo drogo ale jeśli miałabym możliwość zrobić u siebie w mieście to nawet byłabym skłonna przepłacić

Wiesz co, ale ja mam ogólnie dużo luteiny.
3x2 luteine 100 dopochwowo
3x2 luteine 50 pod język
3x1 duphaston i wlasnie zastrzyki z prolutexu.
Zobaczę w marcu jaki mam poziom progesteronu, może mi z czegoś zejdzie. Mam duże dawki bo w dniu transferu mialam 14 progesteron. Potem w 15dpt juz troche ponad 40.
Dziewczynki może wy mi wytlumaczycie o co chodzi z tym progesteronem. Nie miałam świeżego transferu bo progesteron 1,8 a do crio dobrze żeby był wysoki to ja już nic nie kumam skoro podają zarodek w tym samym dniu czy to po punkcji czy po naturalnej owulacji ...

reklama
Bardzo się cieszę ze walczysz ❤ Jak znosisz stymulację ? Czy coś się zmieniło ? Leki, dawki ? Immunologia ?

Tym razem długi protokół, gonapeptyl, menopur i gonal, immunologia też przebadana, dostałam accofil do transferu na brak kirów, poza tym nic złego tam nie wyszło, ale u nas na pewno jest problem z nasienieniem. Stymulację znoszę całkiem dobrze, ale stres się pojawił, teraz jedna wielka niewiadoma i oczekiwanie, wiesz jak jest :)

Do góry