reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki może wy mi wytlumaczycie o co chodzi z tym progesteronem. Nie miałam świeżego transferu bo progesteron 1,8 a do crio dobrze żeby był wysoki to ja już nic nie kumam skoro podają zarodek w tym samym dniu czy to po punkcji czy po naturalnej owulacji ...
Ja sie kompletnie na tym nie znam. Słucham lekarza i tyle[emoji2368][emoji2369] pamietam,ze jak mialam swiezy transfer to dopiero po transferze wszedł wynik i wtedy moj progesteron byl ponad 100, więc nie musialam wykupowac prolutexu. A przy drugim i trzecim transferze progesteron mial mniej niż 20 i już musialam ten prolutex włączyć.

reklama
Ogólnie to w zeszłym tyg, zrobiłam sobie listę „must have” i na Allegro wszystko dodałam do obserwowanych [emoji23] ale jeżeli chodzi o kupno.. to poczekam jeszcze do min 20 tyg ;) wózek mam mniej więcej wybrany- waham się między dwoma. Cybex Priam 2.0 albo Bugaboo Fox ;)
Np fotelik to trzeba jechać i dopasować do auta, więc też pózniej ;) laktator też wybrany [emoji23] Nie wiem jeszcze czy będę kupować torbę do wózka (taką „mamową”) czy nie lepiej kupić sobie jakaś nową, duża i pózniej też ją używać [emoji3166]
Ja jestem z tym bardziej oragniętych [emoji41]

Też mam taki segregator, zawsze go ze sobą nosze, do szpitala i na wizyty. Ale nigdy go na nich nie użyłam [emoji23] oni wszystko mają w systemie i nic ode mnie nie chcą ;) jedno dobre [emoji1360]
No to naprawdę jesteś ogarnieta;) Ja póki co nawet boje się myslec. Moja siostra rodziła we wrześniu, ona wszystko tez miała już wcześniej naszykowane. Na pewno bedzie mi podpowiadała, myślę,ze jak befzie dobrze to dużo od niej w spadku dostanę bo będzie rok różnicy między bobasami. Ona ma wózek jakis Anex. I też niedługo maly wyskoczy w spacerowke, więc mówi,że jak będę chciała to żebym sobie kupiła spacerowke i wtedy do niej weźmiemy od nich gondole. Ale tak jak napisalam,jeszcze nie myślę i nie planuje. Jak będę spokojna i będzie ok to wtedy będę robila taka listę jak Ty;)

Trzymam kciuki 💪 trzecia stymulacja to pewnie coraz większy stres, to ostatnia refundacja? Lekarz zmienił Ci teraz zestaw leków? Musi się udać ❤
Nooooo, z każdym podejściem coraz gorzej jeśli chodzi o stres. To ostatnia refundacja i tak, zmienił mi leki, a dokładniej dołożył Gonal F. Obyyyy!!!! Bo chyba strzelę sobie w łeb. We wtorek podgląd, więc będzie wiadomo czy coś się dzieje. Póki co przyjmuję 300 Menopuru i 150 Gonalu. Dzięki za kciuki! Trzymaj mocno! :)

No to naprawdę jesteś ogarnieta;) Ja póki co nawet boje się myslec. Moja siostra rodziła we wrześniu, ona wszystko tez miała już wcześniej naszykowane. Na pewno bedzie mi podpowiadała, myślę,ze jak befzie dobrze to dużo od niej w spadku dostanę bo będzie rok różnicy między bobasami. Ona ma wózek jakis Anex. I też niedługo maly wyskoczy w spacerowke, więc mówi,że jak będę chciała to żebym sobie kupiła spacerowke i wtedy do niej weźmiemy od nich gondole. Ale tak jak napisalam,jeszcze nie myślę i nie planuje. Jak będę spokojna i będzie ok to wtedy będę robila taka listę jak Ty;)
W tym tc to też jeszcze tak nie myślałam ;)
Chociaż wózki i foteliki to oglądałam dużo wcześniej 🤦🏼‍♀️
No ale jeszcze jest czas 😊
Moja siostra jak zaszła w ciąże (też po perypetiach) to pamietam, że wózek kupiła chyba w 10 tc 😱 sama byłam zaskoczona. Ja wiem, że wszystko będzie dobrze ale jednak jeeeeeszcze nie 😇

Nooooo, z każdym podejściem coraz gorzej jeśli chodzi o stres. To ostatnia refundacja i tak, zmienił mi leki, a dokładniej dołożył Gonal F. Obyyyy!!!! Bo chyba strzelę sobie w łeb. We wtorek podgląd, więc będzie wiadomo czy coś się dzieje. Póki co przyjmuję 300 Menopuru i 150 Gonalu. Dzięki za kciuki! Trzymaj mocno! :)

U mnie też tym razem ten zestaw, tylko mniejsza dawka menopuru (75) plus gonapeptyl. Już czuję się jakbym połknęła balon :)masz dużą dawkę, na pewno pęcherzyki pięknie urosną :) powodzenia 💪 💪 💪

Hej. Aż głupio pisać, że was nie nadrobię. W sumie prawie sie tu nie udzielam. Ale ja po prostu nie mam czasu. Nawet spać nie mam czasu.
Generalnie krew przed chwilą oddana. Czekam na wynik. % już kupione na wypadek niskiej bety. Normalnie ledwo dojechalam do labu bo mi się ręce tak trzesly.
Buziaki babeczki. Kciuki za każdą z Was na każdym etapie starań.
✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻❤️❤️❤️

reklama
Do góry