reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja dalej plamie, dość mocno i na brązowo ;( jej, jak to bardzo obniża samopoczucie ;( jak ja mam być spokojna ;(
Kochana musisz być dzielna ! Wiem co czujesz ... ale teraz w mojej obecnej sytuacji 100 razy bardziej wolałabym brąz niż kurna potok. Ale tego nie wybieramy. Pamiętaj, że około 40 % kobiet w czasie ciąży ma plamienia. Wszystko w środku jest bardzo mocno ukrwione (a jeszcze pchamy tam palucha) i nie ma się co dziwić, że coś tam od czasu do czasu poleci.
Ja zaczęłam schodzić z progesteronu, ale zrobiłam wczoraj badanie No i zobaczy jak wyjdzie ;) w pon dopiero mam wyniki, a kończę z wkładaniem palucha we wtorek 🎉

Także mała ✊🏻 Teraz „tylko” przeżyć ciąże 😂 damy radę ;) pomyśl sobie, że w te święta Bożego Narodzenia będziesz miała na rękach Wasz wymarzony skarb ❤️❤️

reklama
Ja płaciłam 800zl za pierwszego i po 400zl za 4 kolejne. Miałam 5 razem
Kurcze u mnie był tylko jeden zarodek ale na stronie kliniki nic nie pisze o dopłacie za kolejne zarodki.
Ostatnio tej mojej koleżance co to nie miała ani jeden dobrej komórki kazali płacić za całość , oczywiscie bez transferu. Miała jakieś opcje dodatkowe których na pewno nie wykorzystali. Świnie jedne. Poradziłam aby napisała reklamacje czy też poprosiła o pisemne wyjaśnienie dlaczego nie dostała zwrotu części środków. Nawet przeczytałam umowę i wiecie nie ma ani słowa o zwrocie kasy w przypadku takiej klapy. Rozumiem że mogli sobie coś doliczyć np. przygotowanie nasienia, obejrzenie tych komórek ale oni z nimi nic nie zrobili.
Muszę do nich zadzwonić na trensfer się umówić. Chcę na moim cyklu bez jeżdżenia do nich, tylko wyjazd na transfer w czerwcu lub lipcu. Monitoring cyklu zrobi mi moją ginekolog, ciekawe czy się zgodzą.

Dodzwonilam sie w koncu do gamety i mialam racej tj wszystkie zarodki do zamrozenia bez znaczenia czy blastocysta czy 3 dniowy sa juz w pakiecie czyli nic wiecej nie doplacam. po 35 roku mozna wszystko zaplodnic. Dopytalam jeszcze o to plukanie jajeczek to mi powiedziala ze 610 zl extra jako usluga dodatkowa jak sie zapytalam ile jeszcze musze doplacic to mi powiedziala ze juz mam wszystko rozliczone wiec wychodzina to ze mi to doktorek tez zrobi extra ;) Na razie wszystko wiem to mohe isc spokojnie chociaz chwile pobiegac buziaki dziewczeta ❤ ❤ ❤ aha @fredka84 jak to 5 ja myslalam ze mialas 4 blastki ?

Kochana ja mam prolutex i bardzo się z tego cieszę bo od luteiny dowcipnej miałam tylko wszystko podraznione i ciągle grzybice. Teraz mam tylko 1 luteine 100 i już mam nieciekawie. Polecam te zastrzyki. Nie lubię ich robić ale komfort w majtach jest :-) :)
Ja też polecam. Po transferze brałam lutinus przez dwa tygodnie, też podrażnienie i dyskomfort. Prolutex wspominałam sto razy lepiej, zastrzyk raz dziennie i bez kłopotu. Cena ta sama, znaczy wtedy była taka sama , teraz nie wiem.

Dodzwonilam sie w koncu do gamety i mialam racej tj wszystkie zarodki do zamrozenia bez znaczenia czy blastocysta czy 3 dniowy sa juz w pakiecie czyli nic wiecej nie doplacam. po 35 roku mozna wszystko zaplodnic. Dopytalam jeszcze o to plukanie jajeczek to mi powiedziala ze 610 zl extra jako usluga dodatkowa jak sie zapytalam ile jeszcze musze doplacic to mi powiedziala ze juz mam wszystko rozliczone wiec wychodzina to ze mi to doktorek tez zrobi extra ;) Na razie wszystko wiem to mohe isc spokojnie chociaz chwile pobiegac buziaki dziewczeta [emoji173] [emoji173] [emoji173] aha @fredka84 jak to 5 ja myslalam ze mialas 4 blastki ?
A widzisz, schowałam jedną przed Tobą [emoji23]. Pierwsza stymulacja 1blastka, druga 5 blastek. Na forum za dużo informacji, każdemu się może pomieszać [emoji41].
Ja też idę polatać, pa. U nas znów wichura [emoji33]

Kochana musisz być dzielna ! Wiem co czujesz ... ale teraz w mojej obecnej sytuacji 100 razy bardziej wolałabym brąz niż kurna potok. Ale tego nie wybieramy. Pamiętaj, że około 40 % kobiet w czasie ciąży ma plamienia. Wszystko w środku jest bardzo mocno ukrwione (a jeszcze pchamy tam palucha) i nie ma się co dziwić, że coś tam od czasu do czasu poleci.
Ja zaczęłam schodzić z progesteronu, ale zrobiłam wczoraj badanie No i zobaczy jak wyjdzie ;) w pon dopiero mam wyniki, a kończę z wkładaniem palucha we wtorek 🎉

Także mała ✊🏻 Teraz „tylko” przeżyć ciąże 😂 damy radę ;) pomyśl sobie, że w te święta Bożego Narodzenia będziesz miała na rękach Wasz wymarzony skarb ❤❤
Ty albo jesteś jakimś mega silnym człowiekiem albo tak dojrzała, rozsądną albo taka optymistką, w każdym razie Cię podziwiam. Ja tak jak @bazylia128 pisała, pewnie już bym była na oddziale zamkniętym.
Ale właśnie za tą Twoją siłę i wiarę Twoje dzieciątko Ci te przygody wynagrodzi i za 6miesiecy będziemy tu wspólnie wrzucać zdj naszych Maleństw w naszych ramionach 🥰☺️

Jejku to to chyba tu u nas najczesciej masz problemy. Nie jedna by na twoim miejscu w waratkowie wyladowala ;( Ale najwazniejsze ze wszystko jest ok. Kurcze jak wy macie nie fajnie z tymi zwolnieniami ;( W pl dostaniesz nawet u rodzinnego jak sciemnisz ze masz jelitowke ;) Mam w planach sie czegos dzisiaj napic ale zobaczymy co z tego wyjdzie buziaki
No niestety .. chyba będę się tak bujać do 20 tyg. Bo wtedy łożysko jest prawie na swoim wyjściowym miejscu. Bardzo bym chciała żeby było w prawidłowym miejscu. Chce wrócić do normalnego życia. No ale to nie koncert życzeń 🤷🏼‍♀️
Bynajmniej widzę mojego brzdąca raz w tygodniu 🥰

Napij się, puki możesz. Ja na początku ciąży to miałam taką ochotę żeby coś wypić 🤦🏼‍♀️ A ogólnie to pije od wielkiego dzwonu ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry