reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mamy taka jedna dame u nas w mieście, babkę przed 50, wystylizowaną na 30, żona bylego policjanta, który ma szkołę z nauką jazdy.. i ta pinda zawsze, zawsze staje nam centralnie na podjeździe, zastawiajac nam bramę wjazdową. Staje tam bo obok jest mięsny i piekarnia. I nie rozumie jak sie do niej mowi,ze nie mamy jak wjechać... wychodzi z mięsnego, wrzuca zakupy i zamyka auto..idzie sobie na dalsze zakupy.. już tyle karnych kutasow miala naklejonych na piekne auto, nawet centralnie na fejsa i nic. Wsiada i odjezdza Nawet regularne umieszczanie jej na spotted nie pomaga[emoji85][emoji85][emoji85][emoji85] tępa dzida z premedytacją.
Przebij opone, jak nie pomoze - drugi raz.
U nas jak ktos Ci n bramie zaparkuje, wzywasz straz, daja mandat i odholowuja co tez kosztuje. U Was tak nie mozna?

reklama
No nie moge tego zrozumieć. Tym bardziej, ze kiedyś mi powiedziala,ze te 10 lat ich staran to był zmarnowany czas , bez sensu przeplakala itd. Bo da się żyć inaczej. I powiedziała na koniec "ale mi nie miał kto tego powiedzieć "... także mam wrażenie, ze jednak mimo wszystko nie jest w porządku do końca..
Nadrabiam forum i tak czytam po kolei te wiadomości, może się mylę i mamy tutaj psycholożki wiec niech potwierdza lub nie, ale ona to by Cię mega wspierała, jakby Ci nie było lepiej niż jej! Jakbyś tez miała adoptować, to by była przyjaciolka od serca normalnie! To ze jej się nie udało naturalnie, to nie znaczy ze ma dołować Ciebie. Szkoda mi jej i nie. W końcu ma corke adoptowana, powinna ja kochać i być szczęśliwa, wiec o co jej kurna chodzi...

:-D @Camilleka ja zawsze uzywam pomidorow LIMA bo on sa takie fajne miesiste. Zalewam je wrzatkie i obieram ze skorki a pozniej je traktuje taka fajna praską ale tego ie musisz robic sol juz do słoika, złoiki normalnie pasteruzyje albo robie to w piekarniku. Do tych omidorow wkladam tez okolo 3 zabki czosnku i dosc duzo pietruszki ale natke i nie szatkuje jej tylko tak w calosci. Ten przecier raz ze wiesz co jesz :) to jest bardzo esencjonalny i zupka z tego tez pysznosci. Duzo zalezy od pomidorow jak juz wczesniej napisalam ja lubie do tego lime bo ona ma mniej pestek i jest taka miesista. Co do sloiczkow t mialam taka faze ogorki robilam na kilkanascie spozobow z kurkuma, z curry, kiszone, salatki ogorkowe z cebulka, musy truskawkowe, konfitury sliwkowe a njadziwniejsze to jzu kiedys pisalam zrobilam w sloiczki takie male pokrojonego w kostki anansa z truskawkami i zasypalam to cukrem waniliowym a calosc zalalam rumem. - o to cos dla ciebie bo gdzie bym je nie wziela to wszyscy z tego bardzo zadowoleni to jest dosc mocne bo i anans i truskawka tego rumu dosc duzo sie napija :-D ja te sliczki zawsze tak przystrajam serwetkami owijalam to wstazkami i kazdy opisuje sklad i date produkcji ;)

Przebij opone, jak nie pomoze - drugi raz.
U nas jak ktos Ci n bramie zaparkuje, wzywasz straz, daja mandat i odholowuja co tez kosztuje. U Was tak nie mozna?
U nas zlikwidowali straż.. A jak Kiedyś próbowaliśmy z policją, to stwierdzili,ze to już nie pas drogowy i ukarać nie mogą.. poza tym znajomi po fachu..
Jak by człowiek był złośliwy to by jakiegoś śmierdzącego dzika wpuścił albo magnesikiem sypnął.. Tylko niestety kamery miejskie wiszą.

Nadrabiam forum i tak czytam po kolei te wiadomości, może się mylę i mamy tutaj psycholożki wiec niech potwierdza lub nie, ale ona to by Cię mega wspierała, jakby Ci nie było lepiej niż jej! Jakbyś tez miała adoptować, to by była przyjaciolka od serca normalnie! To ze jej się nie udało naturalnie, to nie znaczy ze ma dołować Ciebie. Szkoda mi jej i nie. W końcu ma corke adoptowana, powinna ja kochać i być szczęśliwa, wiec o co jej kurna chodzi...
No dokładnie tak jak piszesz. A niech sobie radzi z tym swoim rozdwojeniem. Dla mnie dziwny czlowiek.

Bazylia... No weź.. mi sie przypomniało. Moja przyjaciółka opowiadala nam historię jednego kolegi. Chodził z jej mężem do klasy. Taki dziabąg. Wysoki ciapciak cale Zycie. Jego rodzice od zawsze sklep monopolowy całodobowy. Dobrze prosperujący. On jedynak. Mial wszystko. Poszli kiedys na wycieczkę z kapcia, 20km nad jezioro pod miasto. Młody dostal nowe , wypasione najacze.. wszyscy mu zazdrościli. Jak doszli to tak się wkur**wił. Zdjął te buty i je wywalił do jeziora i nawyzywał starych, ze lub za małe kupili. Potem się okazało,ze miał nieobcięte paznokcie u stóp [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Jak ja nie lubie takich rozpieszczonych burakow ;) jakos tak mi sie skojarzyl taki to albo dostanie firme po rodzicach a i tak pewnie je nie utrzyma bo to zycia nie jest nauczone, albo poporstu sobie w zyciu nie poradzi bo nauczony ze wszystko ma z automatu ;) a i najczesciej sie okazuje ze to tacy popaprance, fleje i latwo wpadajacy w nalogi ;)

:-D @Camilleka ja zawsze uzywam pomidorow LIMA bo on sa takie fajne miesiste. Zalewam je wrzatkie i obieram ze skorki a pozniej je traktuje taka fajna praską ale tego ie musisz robic sol juz do słoika, złoiki normalnie pasteruzyje albo robie to w piekarniku. Do tych omidorow wkladam tez okolo 3 zabki czosnku i dosc duzo pietruszki ale natke i nie szatkuje jej tylko tak w calosci. Ten przecier raz ze wiesz co jesz :) to jest bardzo esencjonalny i zupka z tego tez pysznosci. Duzo zalezy od pomidorow jak juz wczesniej napisalam ja lubie do tego lime bo ona ma mniej pestek i jest taka miesista. Co do sloiczkow t mialam taka faze ogorki robilam na kilkanascie spozobow z kurkuma, z curry, kiszone, salatki ogorkowe z cebulka, musy truskawkowe, konfitury sliwkowe a njadziwniejsze to jzu kiedys pisalam zrobilam w sloiczki takie male pokrojonego w kostki anansa z truskawkami i zasypalam to cukrem waniliowym a calosc zalalam rumem. - o to cos dla ciebie bo gdzie bym je nie wziela to wszyscy z tego bardzo zadowoleni to jest dosc mocne bo i anans i truskawka tego rumu dosc duzo sie napija :-D ja te sliczki zawsze tak przystrajam serwetkami owijalam to wstazkami i kazdy opisuje sklad i date produkcji ;)
Dziękuje już zrobiłam screen ekranu 😄. Ah te z rumem to na pewno zrobię 😋🤪

Myślisz że czeka mnie teraz kutas [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Mamy taka jedna dame u nas w mieście, babkę przed 50, wystylizowaną na 30, żona bylego policjanta, który ma szkołę z nauką jazdy.. i ta pinda zawsze, zawsze staje nam centralnie na podjeździe, zastawiajac nam bramę wjazdową. Staje tam bo obok jest mięsny i piekarnia. I nie rozumie jak sie do niej mowi,ze nie mamy jak wjechać... wychodzi z mięsnego, wrzuca zakupy i zamyka auto..idzie sobie na dalsze zakupy.. już tyle karnych kutasow miala naklejonych na piekne auto, nawet centralnie na fejsa i nic. Wsiada i odjezdza Nawet regularne umieszczanie jej na spotted nie pomaga[emoji85][emoji85][emoji85][emoji85] tępa dzida z premedytacją.

Jak ja nie lubie takich rozpieszczonych burakow ;) jakos tak mi sie skojarzyl taki to albo dostanie firme po rodzicach a i tak pewnie je nie utrzyma bo to zycia nie jest nauczone, albo poporstu sobie w zyciu nie poradzi bo nauczony ze wszystko ma z automatu ;) a i najczesciej sie okazuje ze to tacy popaprance, fleje i latwo wpadajacy w nalogi ;)
No już na niego przepisali monopol, sprzedaje tam drożdżówki ale dalej sprawy załatwia za niego tatuś ;)

reklama
Do góry