reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Za każdym razem szlam długim protokołem. Miesiąc wcześniej antyki, a potem stymulacja tymi samymi lekami menopur i gonapeptyl. Za drugim razem miałam dołożony testosteron w żelu, chyba androtop i genotropin. Było 8 pęcherzyków, 5 dojrzalych komórek, wszystkie się zaplodnily i wszystkie doszły do blastki,wiec zupełnie inny finał. Aż nie mogłam uwierzyć :) Niestety trzy nie zostały ze mna, ale mamy jeszcze dwa i walczę!!
A powiedz jak miesiąc byłaś na antykach to brałaś pod koniec coś oprócz antyków? Ja niby mam mieć krótki z agonista bo taki 7 lat temu najlepsze rezultaty przyniósł ale będę ponad miesiąc na antykach.. Więc czy to nie będzie jednak dlugi skoro antyki dołożył?
[/QUOTE]
Na antykach brałam już ten testosteron i hormon wzrostu. Myślę że jak zaczynasz od antyków to właśnie idziesz długim protokołem, ale specjalista nie jestem, więc może podpytaj lekarza.

reklama
My tez musieliśmy sobie odpuścić urlopy jakiekolwiek juz od zeszłego roku ;( A już mi tak brakowało, już mialam taki kryzys.. Ale Kropus ważniejszy. No i wiadomo, ze długo nie pojedziemy. Jesteśmy splukani na maksa, jeszcze trzeba trochę pieniędzy wydać na start w nowej pracy a nie wiem ile leki i wizyty pociągną. Ciezko czas ale oczywiście damy rade ;) Wy też dacie, ciąża wszystko wynagrodzi.
Ale macie fajne wspomnienia [emoji3590]. Ja marzę aby tam na wczasy pojechać [emoji846]. Niestety w tym roku sobie odpuszczamy bo nie wiem czy mi te moje dwa zarodeczki starczą i czy nie będę musiała zacząć od nowa [emoji853]

Dziewczyny z tego wszystkiego zapomniałam dziś wziąć drugiej tabletki estradiolu przed praca. Czy coś się może stać [emoji33][emoji33][emoji33] progesteron wzięłam a tej drugiej zapomniałam
Nieeeeee ;) niektórzy lekarze mówią, żeby odstawić estradiol w 8 tyg, jedni w 10 tyg a jeszcze inni pózniej ;) także jak dla mnie nie ma się czym stresować 😊
Ja pare razy pomyliłam, a najczęściej progesteron 😂
Mam zawsze o 5 pobudkę na duphaston i luteinę. Jednego wieczoru standardowo przed snem tabsy i poszłam spać.. No i wstałam w nocy, włożyłam sobie luteinę, zrobiłam sisiu i ide do łóżka. I tak sie zastanawiam - czemu 2 budzik nie dzwoni? Hmmm, No tak jak była 1 czy 2 w nocy 😂 to nie ma się co dziwić ;)
Tak więc nie panikuj, połknij ją i będzie git 👍🏼

Na Kubie też byłaś!?!? Ale czad [emoji7].
No pewnie, że wam było szkoda tych wydanych pieniędzy, ale co przeżyliście to wasze i wspomnienia zostaną do końca życia [emoji7].
Na Kubie pięknie, co nie?
Niesamowicie, cudnie i przede wszytskim Kuba to to, co z nia kojarzysz - upal, zapach cygar i muzyka na zywo na kazdym kroku. Dzieki brakowi bariery jezykowej moglismy porozmawiac z ludzmi, dowiedziec sie jak ich zycie wyglada. Wrocilismy zakochani, naprawde niesamowite miejsce z nieppwtarzalnym klimatem :)

FB_IMG_1582036172486.jpeg
FB_IMG_1582036133089.jpeg

A powiedz jak miesiąc byłaś na antykach to brałaś pod koniec coś oprócz antyków? Ja niby mam mieć krótki z agonista bo taki 7 lat temu najlepsze rezultaty przyniósł ale będę ponad miesiąc na antykach.. Więc czy to nie będzie jednak dlugi skoro antyki dołożył?
Na antykach brałam już ten testosteron i hormon wzrostu. Myślę że jak zaczynasz od antyków to właśnie idziesz długim protokołem, ale specjalista nie jestem, więc może podpytaj lekarza.
[/QUOTE]
Dzieki. To Invicta podaje HGH ?? czytalam o tym że to daje dobre efekty ale że w Czechach jest dostępne.. A czy na antykach musiałaś jakieś wizyty mieć czy wizyta dopiero jak zaczęłaś już właściwa stymulacje?

My tez musieliśmy sobie odpuścić urlopy jakiekolwiek juz od zeszłego roku ;( A już mi tak brakowało, już mialam taki kryzys.. Ale Kropus ważniejszy. No i wiadomo, ze długo nie pojedziemy. Jesteśmy splukani na maksa, jeszcze trzeba trochę pieniędzy wydać na start w nowej pracy a nie wiem ile leki i wizyty pociągną. Ciezko czas ale oczywiście damy rade ;) Wy też dacie, ciąża wszystko wynagrodzi.
W te wakacje w ogrodzie posiedzę i też nie będzie płaczu, bo kocham roślinki [emoji846]. Ale chciałoby się pozwiedzać jakieś inne kraje [emoji846]

reklama
Islandczycy są szaleni ale żeby aż tak ? Prosiłam położną żeby dała mi skierowanie na progesteron. Zaczynam schodzić a nie ukrywam, że się boje po moich przebojach z łożyskiem. Oczywiście mi nie dała, bo nie potrzeba ale skonsultuje to z ginekologiem. Noooo i zadzwoniła do mnie przed chwilą i mówi, żebym jutro już przestała TAK SERIO, OD RAZU brać luteinę/lutinus. A co do duphastonu No to codziennie 1 tab mniej (z 6 tab). Bóg ich chyba opuścił .. pójdę jutro do rodzinnego i wezmę skierowanie i sobie zrobię. Ja pierdziele 400 mg tak z dnia na dzień ? Nooo szaleni 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Do góry