reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chyba właśnie to jest najgorsze ze człowiek nie wie co jest normalne a co niepokojące. Czy brak objawów jest ok czy właśnie tkliwosc i cmienie na dole. Ja raz czuje cos bardziej a raz w ogóle nic. Czasem chce mi się wymiotowac ale tez nie codziennie. Nieraz zasypiam w MiG a czasem nie mogę uznać i o. A potem się zastanawiam czy tak ma byc
Dlatego go co możemy najlepszego zrobić dla siebie i naszych dzieci to nie analizować i odciąć głowę, jeśli nie ma realnych powodów do niepokoju to sobie ich nie wymyślamy!!! Wiem, że łatwo się pisze, ale mi to coraz częściej się udaje i oby nam wszystkim w końcu towarzyszył spokój i radość ☺️♥️

reklama
Dokładnie, zawsze mężowi mowię - No pamiętasz ?? Jest pare dni za nami 😂 (i wszystko już się rozjaśnia). Nie ukrywam jest to stresujące, ale też wiem, że w mojej sytuacji to się zdarza i nie powinnam być zaskoczona aaaaaleeee 😑
Wczoraj to się tak rozryczałam, że mój mąż to miał oczy jak 5 zł, myślał, że może boli mnie brzuch ale nic. Po prostu miałam chwile, w której się zastanawiałam- ile jeszcze dam radę ?

Także ciesz się ciążą i Kubusiem ;) będzie wszystko dobrze 👍🏼 Jesteśmy coraz bliżej celu, każdy dzień nas do tego przybliża 🥰

@Breath_less jak u Ciebie mamuśka ?
Wcale się nie dziwię, można być silną, ale każda z nas też ma jakieś granice. Dobrze, że się wyplakałaś, wszystko jest na dobrej drodze, oby Twoja nowa asysta medyczna Cię wspomogła i oby te krwawienia skończyły się jak najszybciej :) i u Waszego Andrzejka też będzie ok!😘 Daj znać jutro po wizycie jak wrażenia ☺️✊

Chyba właśnie to jest najgorsze ze człowiek nie wie co jest normalne a co niepokojące. Czy brak objawów jest ok czy właśnie tkliwosc i cmienie na dole. Ja raz czuje cos bardziej a raz w ogóle nic. Czasem chce mi się wymiotowac ale tez nie codziennie. Nieraz zasypiam w MiG a czasem nie mogę uznać i o. A potem się zastanawiam czy tak ma byc
Ktoś tutaj napisał,ze chyba do 9 tygodnia nie ma objawow,ze to raczej działa podświadomość. Też tak mam, czasem w dzień moment i drzemka, budzę się po 4 i mam problem ze spaniem. Mnie brzuch na dole dość często cmi. Na przemian, raz z jednej raz z drugiej. Generalnientwrwz jak duzi leżę to średnio się czuje. Właśnie poitwieralam okna i wietrze,żeby powietrza złapać. Jestem blada i mam siniaki pod oczami. No i trochę schudłam. Ale jem normalnie w sensie nie mam apetytu ale pilnuje zeby zjesc sniadanie, obiad i kolację. Też mnie muli , mdli ale nie wymiotowalam jeszcze. Maz wrocil z apteki i nie sprzedali mu żadnej osłonki. Powiedzieli że w 1 trymestrze absolutnie. Ze jogurty to też nie za bardzo bo one zakwaszaja organizm. Zaraz pojedzie do zielarskiego i kupi mi siemienie lniane, jakieś mielone to sobie będę dosypywala gdzie sie da ;) no i rumianek;) moj wybawca.

Dlatego go co możemy najlepszego zrobić dla siebie i naszych dzieci to nie analizować i odciąć głowę, jeśli nie ma realnych powodów do niepokoju to sobie ich nie wymyślamy!!! Wiem, że łatwo się pisze, ale mi to coraz częściej się udaje i oby nam wszystkim w końcu towarzyszył spokój i radość [emoji3526][emoji3531]
No i dobrze posłuchać terapeuty;)

Mam info z laboratorium embriologicznego. Z 3 rozmrażanych komórek zapłodniły się wszystkie. Jeden zarodek padł prawie od razu a dwa w sobotę jeszcze walczyły (to wiecie). Własnie dzwonili, ze jeden wczoraj czyli w 6dobie osiągnął stadium blastki 4.2.3 i został zamrożony 😊
Normalnie się popłakałam z radości 😊😊😊
Czyli mamy razem 4.
Warto było zamrozić te 3 komórki ❤️

Witam Was Dziewczyny. Jestem po 2 nieudanych probach in vitro + ICSI w UK i zastanawiam sie nad kolejna proba, ale juz w Polsce. Czy jest tu ktos z UK moze? Czy ktos moze podzielic sie swoim doswiadczeniem? Czy komus nie udalo sie w UK, a powiodlo w Polsce? Pozdrawiam M.
Witaj. Jest tutaj bardzo duzo dziewczyn z poza granic Polski. Na pewno coś podpowiedzą;)

Byłam w takim pokoju na pierwszym badaniu z mężem było miło. Później gdy musiał powtórzyć badanie w szpitalu już poszedł sam bo chcieliśmy sprawdzić czy da radę bo żeby nie było gafy przy punkcji.Nigdy do od nie zapomnę jak powiedziałam że poczekam na dole i ledwo tam doszłam siadlam chwilke A mój maż wraca.....szybki Bil ..A gdy zmierzał w moim kierunku byłam pewna że nie oddał nasienia
Ha ha ha szybki Bill, padłam [emoji23]

Mam info z laboratorium embriologicznego. Z 3 rozmrażanych komórek zapłodniły się wszystkie. Jeden zarodek padł prawie od razu a dwa w sobotę jeszcze walczyły (to wiecie). Własnie dzwonili, ze jeden wczoraj czyli w 6dobie osiągnął stadium blastki 4.2.3 i został zamrożony [emoji4]
Normalnie się popłakałam z radości [emoji4][emoji4][emoji4]
Czyli mamy razem 4.
Warto było zamrozić te 3 komórki [emoji3590]
Widzisz! Kolejna cudowna wiadomość ;)
My też mamy zamrożone jeszcze 3 oocyty:)

reklama
Do góry