reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No kochana, Ty masz piekny prawie czysty brzuszek. Muszę spróbować tez lżej sciskac falde. A powiedz mi, acard lekarz kazal Ci włączyć? Bo mi odstawil, mówiąc,ze przy neoparinie za duże ryzyko krwotoku. A teraz na izbie moja dr sie zdziwiła i mowila,ze acard dziala na co innego i heparyna na co innego. Na co jej ordynator,ze jeżeli nie mam przeciwciał (Ja zrozumiałam,ze cioci o antyfosfolipidowe, ale może mowil o innych) to nie misze brac..
U mnie acard jest zaleceniem od Profesora Malinowskiego od początku ciąży ponieważ mam problemy z krzepliwością krwi.. jakoś mi to w mailu napisał , o nawet znalazłam "ponadto wykładniki nadrzepliwości - niski czas APTT i wysoki czas TT", jednak przez pierwsze 8 tygodni ciąży miałam tak, że jak go włączałam i miałam plamienia, to kazał odstawić i jak dostałam krwawienie w 8tyg to kazał odstawić do końca 12tygodnia ciąży i włączyć od 13 tyg i tak też zaleciła lekarka od transferu i lekarz który mnie przyjął na IP z krwawieniem też powiedział, że w takiej sytuacji acard sobie włączyć ale w drugim trymestrze i tak też zrobiłam. No i zobaczymy jak to teraz będzie, mam nadzieję, że będzie spokój 🙂

reklama
Mi sie to w nich podoba ze maja wyswietlacz dopasowany do oka ;) zeby nie zmeczyc. Ja z kolei mam tego najnowszego. Dostalam od Łukasza ale mimo wszystko wole ksiazki. Lubie je wachac i zaczynac od ostatniej strony. Ksiazka to ksiazka i nic tego nie zastapi. Tylko musze kupic jakies etui. Podswietlenie mozna regulowac. Aha wrzucam wam jeszcze zdjecie z pokoju na oddaniu nasienia. Takie filmiki im tam puszczają :)
Byłam w takim pokoju na pierwszym badaniu z mężem było miło. Później gdy musiał powtórzyć badanie w szpitalu już poszedł sam bo chcieliśmy sprawdzić czy da radę bo żeby nie było gafy przy punkcji.Nigdy do od nie zapomnę jak powiedziałam że poczekam na dole i ledwo tam doszłam siadlam chwilke A mój maż wraca.....szybki Bil ..A gdy zmierzał w moim kierunku byłam pewna że nie oddał nasienia

Cześć Dziewczyny :*
wlasnie jestem po drugiej nieudanej IUI, dwa lata starań i endometrioza. Ogólne wyniki super i u mnie i u męża a dziecka nie ma... zdecydowaliśmy się na invitro w kwietniu :) miło Was czytać i widzieć ze jesteście w ciąży!!! Marzy mi się ten stan! Dajcie znać jakie są statystyki tego forum po którym podejściu byłyście w ciąży, czy polecacie coś na udany transfer? Boje się tego ale równie mocno chce mieć dziecko! Buziaki
Cześć 😊Witamy, zapraszamy 😊
Złotych środków nie ma, potrzeba dużo determinacji, niewiele mniej kasy, pewnie trochę szczęścia, jak to w życiu 😊
Opowiedz nam skąd jesteś? Jakie badania macie za sobą? Gdzie będziecie podchodzić do in vitro?

Byłam w takim pokoju na pierwszym badaniu z mężem było miło. Później gdy musiał powtórzyć badanie w szpitalu już poszedł sam bo chcieliśmy sprawdzić czy da radę bo żeby nie było gafy przy punkcji.Nigdy do od nie zapomnę jak powiedziałam że poczekam na dole i ledwo tam doszłam siadlam chwilke A mój maż wraca.....szybki Bil ..A gdy zmierzał w moim kierunku byłam pewna że nie oddał nasienia
Hahaha potrzebował odmiany 🤣

Cześć 😊Witamy, zapraszamy 😊
Złotych środków nie ma, potrzeba dużo determinacji, niewiele mniej kasy, pewnie trochę szczęścia, jak to w życiu 😊
Opowiedz nam skąd jesteś? Jakie badania macie za sobą? Gdzie będziecie podchodzić do in vitro?
Dziękuje :) mam 29lat, jestem z Łodzi i leczymy się w Gamecie od roku. Mamy już wszystkie badania do invitro zrobione . Czekam tylko na męża aż wróci do Polski w kwietniu i od razu podchodzimy do procedury. Pieniądze odłożone mamy ale boje się porażki boje się ze moje komórki może są niepełnowartościowe nie chciałabym korzystać z banku komórek ... ale po punkcji zobaczymy jaka jest rzeczywistość. Jesteście dla mnie bohaterkami bo dalyscie radę przez to przejść! I gratuluje tym co się udało <3 trzymam kciuki za resztę dziewczyn !!

reklama
U mnie acard jest zaleceniem od Profesora Malinowskiego od początku ciąży ponieważ mam problemy z krzepliwością krwi.. jakoś mi to w mailu napisał , o nawet znalazłam "ponadto wykładniki nadrzepliwości - niski czas APTT i wysoki czas TT", jednak przez pierwsze 8 tygodni ciąży miałam tak, że jak go włączałam i miałam plamienia, to kazał odstawić i jak dostałam krwawienie w 8tyg to kazał odstawić do końca 12tygodnia ciąży i włączyć od 13 tyg i tak też zaleciła lekarka od transferu i lekarz który mnie przyjął na IP z krwawieniem też powiedział, że w takiej sytuacji acard sobie włączyć ale w drugim trymestrze i tak też zrobiłam. No i zobaczymy jak to teraz będzie, mam nadzieję, że będzie spokój [emoji846]
Hmm. Zapytam o to lekarza, bo w szpitalu cos mi powiedzial,ze mam wynik z krzepliwoscia zle Ale to pewnie przez heparynę. Teraz jak mam te plamienia to i tak chyba dobrze,ze to nie biorę.. A pamiętasz jak długo po tym krwawieniu plamilas? Bo ja ciągle coś tam brązowego mam ;(

Do góry