reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@motylek24 tam sie leczyla. To jest dobra klinika. Porozmawiaj z nia moze ona ci cos podpowie i chyba te na czasie bedzie wracala po swojego mrozaczka. Tez niedrozne jajowody. wiem ze to teraz strasznie wyglada. ale to sie za chwile zmieni. Zrob sobie NK t jest niewielki koszt chyba cos ponad 100 zl. Moze encorton to jest steryd cos pomoze. Brałas go wczesniej?
Moze masz za wysoko homocysteine tez to mozesz sprawdzic tez nie wiele kosztuje. Jaki masz kwas foliowy? Metylowany? Od homocysteiny @Liliana87 jest specjalistka ona ja sobie pieknie zbila modulatorami chyba tez dopytaj.

reklama
Hej Kochana [emoji8]
Jutro mam wizytę... Dziś dostałam wynik i ciekawość silniejsza.. Sama coś próbowałam szukać w necie. Tyle czekam... Wszystko zawieszone... Nie wiem jak jutro to wszystko przeżyje, bo boję się jak cholerna co ona powie. A potem na tydzień idzie na urlop.. Najgorsze jak powie, że wszystko ok i co robić dalej... Już trochę ostatnio brakuje mi cierpliwości i siły. W pracy Sajgon... tyle roboty.. W domu rodzinnym był pożar i mój ojciec w ciężkim stanie leży w szpitalu nie wiemy czy przeżyje. Żyje codziennie i czekam czy zadzwonią że szpitala że złymi wiadomościami czy nie.. [emoji22][emoji22][emoji22] Ten początek roku jest straszny.
Ogolnie sił brak...
Współczuję nerwów.

Moze masz za wysoko homocysteine tez to mozesz sprawdzic tez nie wiele kosztuje. Jaki masz kwas foliowy? Metylowany? Od homocysteiny @Liliana87 jest specjalistka ona ja sobie pieknie zbila modulatorami chyba tez dopytaj.
Mozecie z partnerem tez zrobic test na przeciwciala przeiwplemnikowe z krwi i z nasienia tez nie wielki koszt i to juz immunolog zazwyczaj zleca. Tez duzo wnosi do diagnostyki i czesto jest przyczyna. Chyba @fredka84 je ostatnio robila tez dopytaj.

@motylek24 tam sie leczyla. To jest dobra klinika. Porozmawiaj z nia moze ona ci cos podpowie i chyba te na czasie bedzie wracala po swojego mrozaczka. Tez niedrozne jajowody. wiem ze to teraz strasznie wyglada. ale to sie za chwile zmieni. Zrob sobie NK t jest niewielki koszt chyba cos ponad 100 zl. Moze encorton to jest steryd cos pomoze. Brałas go wczesniej?
Nie ...
Samo NK wystrczy i beda wiedzieli w diagnostyce ?

Podczytuje Was od jakiegoś czasu. Jesteście niasamowitą grupą wsparcia. Troszkę o mnie. Mam 37 lat w kwietniu 38 lat. Starania o bobasa 8 lat. 3 inseminacje w 2016 nie udane. Następnie mozolnie zbieranie środków na in vitro. Pierwsze podejście w listopadzie 2019 w Invimed Wrocław doktor Aneta Kozioł ( super lekarka). Amh 1,68. Krótki protokół efekt 6 pęcherzyków. 4 się zapłodnili. W sumie tylko jeden przetrwał i nadawał się do mrożenia. Byłam przerażona ( nie ukrywam liczyłam na lepszy efekt) . Finanse tylko na jedno podejście. Byłam załamana. U nas czynnik męski u mnie prolaktyna podwyższona. Transfer wyznaczony na 9 grudnia 2019. Byłam bardzo sceptyczna biorąc pod uwagę że zarodek był mrożony w 4 dobie a w 5 włącza się czynnik męski. I wiecie co udało się pierwsze podejście i sukces [emoji2]. Całe życie pod górkę a tu taki sukces. Ale nadal strach mnie nie opuszcza. Obecnie 12 tydzień ciąży, mdłości meczą, wymioty kilka razy dziennie. Dzisiaj miałam prenetalne i mamy skierowanie do genetyka, strach się nasilił [emoji20].
Ale się rozpisałam. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki aby wasze starania zakończyły się sukcesem /bobaskami. Kilka fot mojego bobasa z dzisiaj[emoji16].
Witaj. Masz moją panią doktor[emoji3][emoji3][emoji3]A czemu do genetyka, co lekarzowi się nie podoba ?

A w ogóle po telefonie z kliniki najpierw zadzwoniłam do męża on coś jeszcze chciał gadać a ja mówię kotek kończę bo muszę na forum napisać [emoji23][emoji3590] Cieszę się ze was tu mam bo w rodzinie nikt nie wie wiec nie mogę tego z nimi przezywać a to dla mnie trudne i dziwne bo z siostra i mama zawsze byłyśmy blisko i wszystko co sie działo razem przeżywaliśmy ...
Po to jesteśmy[emoji4][emoji4][emoji4][emoji9]

Nie ...
Samo NK wystrczy i beda wiedzieli w diagnostyce ?
Podwyzszone NK utrudnia implantacje zarodkow traktuja go jak przeszkode i zwlaczaja. Ponadto ich za duza produkcja moze nawet uszkodzic zarodek a co gorsze nawet utrudniac rozwoj ciazy. Zwalcza sie je najczesciej sterydem u mnie zawsz jest nawet profilaktycznie przepisywany przed transferem encorton. Taniocha ale ma oczywiscie swoje skutki uboczne jak to steryd. Ja sie po niem nie najlepeij czuje ale co to znaczy przy takiej ilosci lekow jakie bierzemy ;)

reklama
Do góry