reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja nie mogłam bo mnie zabrali na spoźnioną konsultację anestezjologiczną przed punkcją. Zresztą nigdy nie wchodziłam z moim do tego pokoju M.
Nie no w jak jest punkcja to mnie usypiaja i tam mnie robia a w tym czasie przychodzi pielegniarka po lukasza i go zabiera do pokoju 🤔 @fredka84 zaraz napisze ze pewnie ielegniarka mu wchodzi do pokoju 😜 Tak to w sumie raz na samym poczatku jeszcze przed in vitro robilismy badanie nasienia i ja wtedy z nim weszlam ;)

reklama
Ale sie ciesze a tak cichutko siedzialas ❤ Dasz rade ja sobie zawwsze tlumacze ze punkcja jest chyba bardziej meczaca dla lekarza bo my tylko spimy a oni musza odwalic cala robote ;) Zobacz jak @Netiaskitchen super sie czula po punkcji ;)
Nadal jest super,zupełnie jakbym nie miała punkcji w poniedziałek😊
Super, ze podobnie zaczynacie😊zawsze to raźniej kłuć się w dwie😉
W sumie to ta choroba moja, a bardziej młodego tak mnie zajmują, że nie stresuję się jeszcze sobotą. Więc z gilem do pasa idę udać się na zasłużony odpoczynek. Oby dało się trochę pospać w nocy, bo pediatra jutro na 10.40. Jak nie pośpię teraz to o 6 zabiję się o pierwszą ścianę...

Znacie albo polecacie jakiegoś dobrego immunologa w Poznaniu ?

Tam chyba zbytnio nie ma.. ja tam podchodzilam do ivf i szukalam. Dziewczyny polecaja tu Pasnika on jest w Lodzi i Waw
Warto pojechac do Lodzi bo tutaj na forum jest nr 1
To mamy podobna sytuacje.. a jakiej klasy zarodki Ci zostaly?
Odpocznij ...[emoji8] ale wiesz jedna dobra w tym wszystkim wiadomosc jest taka ze byla implantacja... to juz dobra wiadomosc. U mnie nie bylo ani razu bety pozytywnej.
Wiec mozw wystarczy sprawdzic wlasnie trombofilie, plus to co immunolog zleca
A kariotypy badaliscie? Z ilu komorek zaplodnionych mieliscie te 4 zarodki?
Poza tym u Was obojga wszystko ok?
Trzymaj sie kochana....

Ja wpisuje w kalendarz ;) A co bys chciala date porodu czy cos innego? Date badania? Napisz mi tylko date i ja zrobie reszte ;) Ale napisalam madrze DATE, DATE DATE ;)
9.04.2020 usg połówkowe, termin porodu 25.08.2020. Dziękuję 🤗. Jeszcze będzie poradnia genetyczna ale na dzień dzisiejszy nie znam daty muszę się zarejestrować.

Ja się właściwie nie zdecydowałam raz bo myślałam że to nie ma sensu a dwa że wydawało mi się że nie będę tego potrzebować. Oczywiście w swojej ogromnej naiwności wierzyłam że pierwsza implantacja na bank się uda nawet mi do głowy nie przyszło że będzie inaczej. Więcej my z mężem za resztę zarodków od razu chcieliśmy zapłacić za kilka lat do przodu tacy byliśmy przekonani o sukcesie. Wiem to głupie i naiwne. Ale ja na prawdę uważałam że to nas od razu "naprawi"[emoji25]
Dokładnie. My tez mieliśmy 9 dojrzalych A tylko 6 mogli zaplodnic. Od razu zaproponowali nam mrożenie oocytow. Przekonał nas,ze warto. No to się zgodzilismy.

reklama
Do góry