reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Myślałam o tym detektorze, ale mąż mowi ze zwariowalam. Chyba nie rozumie ze bardzo sie boje
No wczoraj mialam lepszy dzień. A z ta wizytą poczekam.. Może w przyszlym tygodniu dla uspokojenia. Dzieki za wsparcie! Glupi kuzwa sen..
Nie przejmuj się, nic się nie stanie. Czasem trudno detektorem tętno znaleźć, wtedy padniesz na zawał. Nawet w zaawansowanej ciąży położne w szpitalu szukały tętna chwilę. Oczywiście zrobisz jak zechcesz ale po co dodatkowe nerwy. Lepiej skoczyć na USG do innego ginekologa, dzidziuś pomacha mamusi, spokój na kilka dni:)

reklama
Oszaleje:(:( wizyta dopiero w marcu. Nie chce miec takich snów. Będę chciała to sama za moim przyzwoleniem coś sie porobi a nie z nocy :(:( najbardziej sie boje ze serduszko przestanie.... Tfu tfu tfu tfu. I nawet o tym nie bede wiedziała:(
Jejku;( prosze Cię... Nie myśl tak! Ja wiem,ze to czekanie jeat straszne. Ja mam wizytę, na której powinnismy zobaczyć zarodek dopiero za ponad tydzień. I też codziennie mysle,ale po chwili na siłę oddalam mysli.. trzeba wierzyć w nasze Kropeczki!!! [emoji173][emoji173][emoji173]

Nie przejmuj się, nic się nie stanie. Czasem trudno detektorem tętno znaleźć, wtedy padniesz na zawał. Nawet w zaawansowanej ciąży położne w szpitalu szukały tętna chwilę. Oczywiście zrobisz jak zechcesz ale po co dodatkowe nerwy. Lepiej skoczyć na USG do innego ginekologa, dzidziuś pomacha mamusi, spokój na kilka dni:)
Twoje podejście jest super, taki spokój w tych Twoich wypowiedziach😊 podziwiam Cie za to. Właśnie poczytałam o tym detektorze..chyba faktycznie to nie dla mnie. Bo problemy ze znalezieniem tetna sa dosc częste. Z wizyta poczekam.. Muszę wycwiczyc w sobie opanowanie. Bo po 1. Oszaleje po 2. Zbankrutuje

Normalnie pewnie nie, ale za zaczelam badać immunologię, na razie z badań wyszły trochę za wysoko NK i jeszcze stosunek CD4/CD8.
To chyba normalne wiesz? Mi tez nachodzą zle mysli i po chwili się pukam w głowę!!!
Jasne że sprawdzę (zalecane mam w sobotę ale nie wiem czy nie pójdę w piatek) ale mam raczej zle przeczucia progesteron 15 estradiolu 85 a ta beta szału nie robi.
Smutno mi ale i tak się cieszę że chociaż pierwszy raz od roku zobaczyłam na teście 2 kreski.
Najgorsza jest ta niepewność i czekanie i ciągle Tworzenie w głowie wirtualnej rzeczywistości o tym że będzie się tym cudem jednym na milion gdzie wszyscy mówi że się nie uda a tu szok.
Chyba dalej gram w to moje Jumanji.
Tobie bardzo gratuluję marzę o takich wynikach.[emoji8]
Tak poza wszystkim jakie bierzesz leki? Twój progesteron jest niski, coś trzeba zwiekszyc. Bezpieczne wartości to powyże 25-30 ng/ ml

Twoje podejście jest super, taki spokój w tych Twoich wypowiedziach😊 podziwiam Cie za to. Właśnie poczytałam o tym detektorze..chyba faktycznie to nie dla mnie. Bo problemy ze znalezieniem tetna sa dosc częste. Z wizyta poczekam.. Muszę wycwiczyc w sobie opanowanie. Bo po 1. Oszaleje po 2. Zbankrutuje
Ja do detektora mam podobne podejscie jak motylek24. Nie kupowalam bo balam sie ze bedę miała problem ze znalezieniem tetna i bedzie gorzej zamiast lepiej. Ale ja tez nie kupowalam wagi do ważenia dziecka zeby sprawdzać jak przybiera na wadze, zeby nie popaść w paranoje i nie ważyc codziennie jak moje 2 kolezanki...

Ostatnia edycja:
A ja dziś wstalam i zachcialam sobie zasilać na test dla spokoju. Nasikalam ale za dużo nie mialam siusiu, mocz nawet nie doleciał bo się pokazała tylko kreska w okienku T... Wzięłam drugi do pracy, mówię, wiecej moczu naprodukuje i nasikam . Nasikalam duzzzoo. A na nim nic! Nawet mocz sie nie wlewal dalej.. wkurzylam sie. Idę dziś do apteki po jakies inne testy bo oszaleje. Względny spokój mi daje takie nasikanie conkilka dni A tu taki klops.. testy strumieniowe Pink ;/ chyba jakieś wadliwe..bo az tak..

Ja z 10min temu dostałam od siostry męża filmik na Messengera jak jest śliczna córeczka robi pierwsze kroki.
Cieszę się że ma dzieciaczki ale ukłucie zazdrości było [emoji22].
Taki nasz los dziewczyny, trzeba trzymać fason, nic więcej nie poradzimy [emoji17]
Kiedyś zapomnisz o tych trudach, zobaczysz niedługo sama będziesz takie filmiki wysylac rodzinie😙

reklama
A ja dziś wstalam i zachcialam sobie zasilać na test dla spokoju. Nasikalam ale za dużo nie mialam siusiu, mocz nawet nie doleciał bo się pokazała tylko kreska w okienku T... Wzięłam drugi do pracy, mówię, wiecej moczu naprodukuje i nasikam . Nasikalam duzzzoo. A na nim nic! Nawet mocz sie nie wlewal dalej.. wkurzylam sie. Idę dziś do apteki po jakies inne testy bo oszaleje. Względny spokój mi daje takie nasikanie conkilka dni A tu taki klops.. testy strumieniowe Pink ;/ chyba jakieś wadliwe..bo az tak..
Sikaj do kubeczka i zanuzaj test. Bezpieczniejsze :)

Do góry