reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Przypomnialo mi sie jak tu na forum trafilam i od razu wiedzialam ze zostane bo mnie jedna osoba tak mocno rozsmieszyla. Sytuacja wygladala tak ze ktoras z was poprosila o rozpiske co sie dzieje z zarodkiem po transferze i ktos nagle z tekstem: A teraz ja wchodze cala na bialo !!!!! i wrzucila ta rozpiske :D:D:D Nie jestem pewna czy to nie byla czasami moja @fredka84 :D:D:D

Smiej się śmiej, ale kiedyś miałam włosy za tylek, scielam do ramion i mój się zorientował dopiero po dwóch tygodniach, że coś jest inaczej [emoji23]
Teraz już go uprzedzam, że idę do fryzjera to przynajmniej wie, że ma powiedzieć 'ślicznie wyglądasz!', polecam ta metodę na spokój w małżeństwie [emoji23][emoji23][emoji23]

Płucz gardło rumiankiem.
Jak masz mdłości to imbir pomaga, witamina C (u mnie woda z sokiem cytrynowym) też zmniejsza ryzyko rozmów z kibelkiem, na zgage migdały lub mleko migdalowe oraz rennie.

W Polsce są jeszcze tabletki prevomit, to jest wyciąg z imbiru i cytryny, ale pewnie w NL tego nie dostaniesz...

Tylko ze mnie mdli tylko na czczo - w ciągu dnia jak coś zjem jest spokój. Także jak już poczuje żołądek ze coś zjadł to mam spokój. A w nocy tragedia

Przypomnialo mi sie jak tu na forum trafilam i od razu wiedzialam ze zostane bo mnie jedna osoba tak mocno rozsmieszyla. Sytuacja wygladala tak ze ktoras z was poprosila o rozpiske co sie dzieje z zarodkiem po transferze i ktos nagle z tekstem: A teraz ja wchodze cala na bialo !!!!! i wrzucila ta rozpiske :D:D:D Nie jestem pewna czy to nie byla czasami moja @fredka84 :D:D:D
Pamietam tego posta!

To była @Elizabeth68 😊teraz dawno nie zaglądała do nas chyba...

Załączniki

• Screenshot_20200209_115101_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200209_115101_com.android.chrome.jpg
    294,3 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Tylko ze mnie mdli tylko na czczo - w ciągu dnia jak coś zjem jest spokój. Także jak już poczuje żołądek ze coś zjadł to mam spokój. A w nocy tragedia

To musisz mieć koło lozka jakieś krakersiki pelnoziarniste lub chlebek vasa i w nocy podgryzać. Tylko fajnie by było przeplukac zęby po tym, chociaż takie mdłości to 2-3 tygodnie, więc w sumie zębom nic się nie stanie. Podobno spadek cukru w organizmie po nocy może takie mdlosci wywoływać, teraz twój organizm zużywa więcej energii, bo tworzy się łożysko. Potem będziesz po prostu częściej glodna, bo dziecię będzie podkradać Ci jedzenie ale to już nie będzie takie gwaltowne. U mnie wystarczyło tylko zwiększyć śniadanie i podwieczorek i było git.

Do góry