reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mozesz je tez na allegro zamowic ale sa dosc ciezkie czego sie nie spodziewalam a najlepsze ze bardzo tanie ;) 10 plastrow okolo 20 zł. A to moja niunia juz przygotowana do spania na narozniku dzisiaj :D [emoji23]
Ale fajna niunia;) bedzie Ci kopytka grzała;)
A myślisz że te okłady są dobre na takie zrosty po cesarce?? Bo mi po laparotomii sie zaczęły pojawiać ogniska endometriozy, może kiedyś będę musiała używać. Ale pytam w sumie w innym temacie. Bo moja przyjaciolka miala dwie cesarki z ponoc juz przy drugiej nie mieli jak tam pokazywać, tak przy pierwszej poszarpali. No i po tej drugiej została jej dziura w macicy. Ciagle plamienia, długie okresy i lekarka powiedziala,ze niech sie nie decyduje na 3 dziecko bo jak nie daj boże sie zarodek bedzie chcial tam gdzie dziura zaimplantowac to śmierć dla niej. I ona sie zdecydowała na operację. Zaszyli dziurę ale się okazało że ciało odrzuca szwy wewnętrzne i dziura jeszcze większa.. A zrosty ma wielkie w środku jelita z pęcherem itd. I ja to boli. Teraz ja skierowali na kolonoskopie zeby poszukać skad te bóle.. może by jej ta borowina cos pomogła??

reklama
Przy drugim transferze mialam 10 A teraz właśnie 20. W ogole dzis sobiw weszłam w Google, choć tefo nie robiłam przeszło dwa lata i zapytalam jakie sa objawy niedoczynności. Miałam od dawna wszystkie. A wynik i zawsze prawidłowe. Nawet przeciwciała tatczycowe. Ja ta trójkę tatczycowa co jakiś czas sama z siebie badalam bo u mnie babcia tarczyca, ciotki tarczyce.. I zawsze nerwy i mama wtedy do mnie, idź się zbadaj bo masz tarczyce!.. A jest możliwość ze jak będę jadła teraz ertyrox to mi minie ta niedoczynność? Czy już będę do końca zycia sie leczyla na tarczyce? Sorry, może to głupie pytanie ale nie wiem ;(
Wiesz jesli chodzi o tarczyce to ja nie jestem w temacie bo ja ja juz tyle razy przebadalam i u mnie wszystko bylo ok. Ale wiem ze teraz na ertyrox sa jakies problemy z kupieniem w aptece.

[emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]
Pamiętaj zeby w ciąży kontrolować całą trójkę, czyli ft3, ft4 i tsh raz w miesiącu. Różne są filozofie, ale mój endo dobry swoją drogą celował tak, żebym hormonami wbijała się za każdym razem w dolny próg normy. Inaczej można przebujać tarczycę i wskoczyć w nadczynność. I tą drogą przed ciążą brałam novothyral 25/50, pod koniec ciąży i teraz 75. Żyjesz normalnie tylko dawki wyższe.

Ale fajna niunia;) bedzie Ci kopytka grzała;)
A myślisz że te okłady są dobre na takie zrosty po cesarce?? Bo mi po laparotomii sie zaczęły pojawiać ogniska endometriozy, może kiedyś będę musiała używać. Ale pytam w sumie w innym temacie. Bo moja przyjaciolka miala dwie cesarki z ponoc juz przy drugiej nie mieli jak tam pokazywać, tak przy pierwszej poszarpali. No i po tej drugiej została jej dziura w macicy. Ciagle plamienia, długie okresy i lekarka powiedziala,ze niech sie nie decyduje na 3 dziecko bo jak nie daj boże sie zarodek bedzie chcial tam gdzie dziura zaimplantowac to śmierć dla niej. I ona sie zdecydowała na operację. Zaszyli dziurę ale się okazało że ciało odrzuca szwy wewnętrzne i dziura jeszcze większa.. A zrosty ma wielkie w środku jelita z pęcherem itd. I ja to boli. Teraz ja skierowali na kolonoskopie zeby poszukać skad te bóle.. może by jej ta borowina cos pomogła??
Mysle ze napewno cos pomoze. Poczytaj sobie o borowinie to naprawde fajny niedoceniany zreszta specyfik. I zawsze cos zadziala. Mysle tez ze dziewczyny z endometroza tez by mogly sobie takie oklady robic. Sa przeciez zabiegi borowinowe no a w medycynie estetycznej to juz w ogole na kazdym kroku borowina. Sa tez termy borowinowe :) No i mojemu tacie te termy pomogly na kamien w woreczku. No ale patrz jakie kobiety tez maja problemy. To co opisalas mi sie w glowie nie miesci ... szkoda dziewczyny ;(

reklama
Do góry